CHKO Litovelské Pomoraví najdete na severu střední Moravy, nedaleko Olomouce a Mohelnice. A právě ve druhém zmíněném městečku stojí i Hotel Mohelnice ***. Vydejte se na pobyt právě sem a užijte si krásné město i okouzlující přírodu. V ceně balíčku jsou snídaně formou bufetu, láhev vína, oříšky, káva a k tomu 50% sleva na využití sportoviště. Zahrajete si raději squash, kuželky, ping pong, badminton, anebo zkusíte lezeckou stěnu?

O ubytování

Hotel Mohelnice *** se nachází v srdci historického města Mohelnice na západě Moravy. Vydejte se na pohodový pobyt plný výletů a nezapomenutelných zážitků.

Na upomínky na slavnou minulost města narazíte v Mohelnici na každém kroku. Do dnešních dnů se kromě původního půdorysu města zachovaly například zbytky hradeb s baštami a Severní bránou (200 m), kostel sv. Tomáše z Canterbury (250 m) ze 14. století s vysokou štíhlou věží či biskupský hrádek (300 m). Na Kostelním náměstí najdete Čarodějnický domek (300 m), který kdysi sloužil jako vězení a upomíná čarodějnické procesy, které na tomto území probíhaly ve středověku.

Zajímavých míst je plné i okolí Mohelnice. K návštěvě lákají například hrad Bouzov (12 km), hrad Sovinec (32 km), zámek Moravská Třebová (21 km) nebo Javoříčské jeskyně (18 km). Velké oblibě se těší také zámek Losiny (35 km) s expozicí o výrobě papíru, slavné Muzeum olomouckých tvarůžků (4 km) v nedalekých Lošticích nebo levandulový statek v Bezděkově (12 km). Milovníci přírody mohou zamířit do CHKO Litovelské Pomoraví (7 km), po jejímž území vede několik turistických a cyklistických tras.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji typu Klasik s vlastní koupelnou (19 m²). Součástí vybavení je pohodlná postel, WiFi připojení, klimatizace, satelitní televize, fén a kosmetický set. Na některé z pokojů je možné umístit přistýlku.

K dispozici jsou i modernější pokoje Komfort, které jsou také prostornější. Navíc tu nechybí větší výběr polštářů či kávovar na přípravu horkého nápoje.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno pobytu na vás bude v hotelové restauraci čekat snídaně ve formě bufetu s pestrým výběrem teplých i studených pokrmů.

Kde budete relaxovat?

Součástí hotelu je finská sauna, kde si dokonale prohřejete tělo a odpočinete si od každodenního shonu.

Něco navíc

Hotel nabízí skvělé sportovní zázemí. Najdete zde 2 klimatizované kurty na squash, kurt na badminton a lezeckou stěnu. Za večerní zábavou vyrazte do kuželny se dvěma drahami.

Hotel Mohelnice ***

Hotel Mohelnice ***

Smetanova 913/7 , Mohelnice
Česká republika

Provozuje společnost:
Hospitality Group s.r.o. IČ: 29383005


605143857

info@hotelmohelnice.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,1 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
35 km
Sjezdovka
25 km
Běžkování
20 km

Tipy na výlet

Litovelské Pomoraví

Litovelské PomoravíTip na výlet

Mezi Olomoucí, Litovelem a Mohelnicí vytvořila meadrující řeka Morava zelenou oázu. Pro své přirozené meandry, unikátní lužní lesy a vzácné druhy rostlin a ptactva se Litovelské Pomoraví stalo chráněnou krajinou oblastí. Neobvyklý ráz krajiny, se kterým se v Česku příliš nesetkáte, působí až exoticky. Typické jsou pro něj mokřady, tůně a listnaté lesy tvořené jilmy, topoly nebo habry. Žasnout budete také nad místní květenou a živočichy, pro které je říční krajina domovem.

Rameny řeky jsou lemovány spoustou tras pro pěší a cyklostezek, z nichž nejznámější je Moravská stezka s více než 300 kilometry, která spojuje Jeseníky a Mikulov. Chystáte-li se Litovelské Pomoraví navštívit, začněte v Horce nad Moravou, kde stojí Dům přírody, který vás seznámí se zdejší krajinou, faunou a flórou.

Více informací
Olomouc
Olomouc
Hrad Bouzov
Hrad Bouzov
Sky Bridge 721 na Dolní Moravě
Sky Bridge 721 na Dolní Moravě