Užijte si dovolenou kousek od těch nejlákavějších míst v Jeseníkách. Ať už vás zajímá sport nebo relax, pobyt v Penzionu U Jirsáka je ideální volbou. V ceně balíčku máte chutnou snídani, případně i večeři, formou bufetu a také neomezený vstup do wellness s vířivkou, finskou saunou a ochlazovacím bazénkem.

O ubytování

Penzion U Jirsáka najdete na kraji Šumperka v podhůří Jeseníků. Jde o skvělou lokalitu na relaxační pobyt ve dvou i rodinnou dovolenou, díky krásným výletním cílům a zajímavým atrakcím v okolí. Co nabídnou má už samotné město Šumperk – zúčastněte se komentované prohlídky města, vydejte se stezkou Po stopách malé Vídně, užijte si panoramatický výhled na pohoří Hrubého Jeseníku z ochozu radniční věže (2,5 km) a nechte se ohromit zajímavými fakty ve Vlastivědném muzeu (1,9 km) nebo v Expozici čarodějnických procesů (2,4 km). Ta je mimochodem jednou ze zastávek na Čarodějnické cyklotrase, která následuje stopy čarodějnických procesů od Mohelnice přes Šumperk až do Zlatých Hor.

V létě se osvěžíte na šumperském koupališti (1,8 km), vyrazit můžete i na přírodní koupaliště Vlčí Důl (8,3 km). V chladnějších dnech se zase prohřejete v termálních lázních Bludov (8,2 km) a na dosah budete mít také Velké Losiny (8,3 km) se slavným termálním parkem a zámkem, na kterém se v 17. století odehrávaly čarodějnické procesy, sloužící jako inspirace pro knihu a film Kladivo na čarodějnice. V zimě se vám potom otevřou brány okolních ski areálů, navštivte třeba lyžařské centrum Klepáčov (18,1 km), Přemyslov (20,3 km) nebo Čenkovice (40,3 km). V nedalekém Sobotíně (10,5 km) si navíc můžete vyzkoušet opravdovou specialitu – jízdu se psím spřežením.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním pokoji s dřevěným nábytkem a interiérem laděným do neutrálních barev. Pokoje jsou vybavené satelitní televizí, WiFi připojením, pracovním stolem s židlí, posezením i vlastní koupelnou se sprchou. Některé mohou mít i přístup na sdílenou terasu.

  • Dvoulůžkový pokoj Double má plochu 20 m² a je vybavený pohodlnou manželskou postelí. Do pokoje není možné umístit přistýlku.

  • Dvoulůžkový pokoj Twin měří 20 m² a najdete v něm 2 samostatná jednolůžka. Ubytuje maximálně 2 osoby, neumožňuje přistýlku.

  • Třílůžkový pokoj nabídne prostor 22 m² a ubytuje maximálně 3 osoby na manželské posteli a odděleném jednolůžku.

Na čem si pochutnáte?

Pravou chloubou penzionu je útulná restaurace, která se kromě oblíbených pokrmů české i mezinárodní kuchyně pyšní také lákavou nabídkou steaků z různých druhů mas. K posezení zve i zahrada nebo terasa nad řekou Desnou, kde si můžete vychutnat třeba šálek kávy nebo vychlazený ležák z místního minipivovaru.

Kde budete relaxovat?

Pokud zatoužíte po chvilce relaxu, je vám k dispozici moderní wellness centrum se 2 vířivkami, 2 finskými saunami, bylinnou parní lázní a ochlazovacím bazénkem.

Penzion U Jirsáka

Penzion U Jirsáka

Šumperská 128 , Vikýřovice
Česká republika

Provozuje společnost:
RM Bohemia caffe, s.r.o. IČ: 24251747


+420 583 213 543

info@penzionjirsak.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Zastávka
50 m
Sjezdovka
4,7 km
Běžkování
8,6 km

Tipy na výlet

Jeseníky

JeseníkyTip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz.Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Priessnitzovy lázně Jeseník
Priessnitzovy lázně Jeseník
Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
Stezka v oblacích Dolní Morava
Stezka v oblacích Dolní Morava