Vyrazte na výlet do do Penzionu Trámky a užijte si všechna úžasná lákadla podhůří Jeseníků! Na dosah budete mít termální lázně Velké Losiny, Šumperk s krásnými historickými památkami, koupaliště, cyklostezky i výletní cíle. Na to vše se posilníte skvělou snídaní či polopenzí a děti se mohou těšit i na venkovní hřiště.

O ubytování

Penzion Trámky se nachází v obci Vikýřovice nedaleko Šumperka, v podhůří Jeseníků. Jde o skvělou lokalitu na relaxační pobyt ve dvou i rodinnou dovolenou, zejména díky krásným výletním cílům a zajímavým atrakcím v okolí.

Prozkoumejte třeba město Šumperk (5,4 km) – zúčastněte se komentované prohlídky města, vydejte se stezkou Po stopách malé Vídně, užijte si panoramatický výhled na pohoří Hrubého Jeseníku z ochozu radniční věže a nechte se ohromit zajímavými fakty ve Vlastivědném muzeu nebo v Expozici čarodějnických procesů. Ta je mimochodem jednou ze zastávek na Čarodějnické cyklotrase, která následuje stopy čarodějnických procesů od Mohelnice přes Šumperk až do Zlatých Hor.

V létě se osvěžíte na šumperském koupališti (4,2 km), vyrazit můžete i na přírodní koupaliště Vlčí Důl (10,5 km). V chladnějších dnech se zase prohřejete v termálních lázních Bludov (10,5 km) a na dosah budete mít také Velké Losiny (6,6 km) se slavným termálním parkem a zámkem, na kterém se v 17. století odehrávaly čarodějnické procesy, sloužící jako inspirace pro knihu a film Kladivo na čarodějnice.

V zimě se vám potom otevřou brány okolních ski areálů. Necelých 7 km od penzionu najdete Ski areál Sobotín s 270 m dlouhou sjezdovkou. V Sobotíně si dokonce můžete vyzkoušet opravdovou specialitu – jízdu se psím spřežením. Na dosah budete mít i Skipark Hraběšice (8,9 km) a lyžařská centra Klepáčov (16 km), Kareš (16,5 km), Kouty (17,3 km), Přemyslov (18,3 km) nebo Loučná nad Desnou (13,1 km).

Kde budete spát?

Penzion nabízí ubytování v 11 útulných pokojích s vlastní koupelnou s fénem a toaletními potřebami, WiFi připojením a satelitní televizí.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard je vybavený manželskou postelí, psacím stolem a rozkládací pohovkou.

  • Třílůžkový pokoj Standard se skládá z ložnice s manželskou postelí a posezením s křesly a spacího patra s jednolůžkovou postelí.

  • Mezonet apartmán je dvoupatrový, zahrnuje 2 ložnice s manželskou postelí nebo oddělenými postelemi a rozkládací pohovku.

  • Podkrovní apartmán s rohovou vanou je vybavený manželskou postelí a rozkládací pohovkou.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace Trámky nabídne pestré menu s českými i mezinárodními specialitami, čerstvou pizzu přímo z pece, několik druhů skvělého piva a vína z oblíbených vinařství. Za hezkého počasí si můžete jídlo nebo nápoj užít na zahradní terase pod stoletou lipou.

Cestujete s dětmi?

Hned u terasy restaurace je připravené pískoviště a houpačky pro děti, dohled nad vašimi ratolestmi tak můžete mít i při posezení nad šálkem kávy.

Něco navíc

V penzionu si můžete zapůjčit kola k výletům po okolí.

Penzion Trámky

Penzion Trámky

Petrovská 180 , Vikýřovice
Česká republika

Provozuje společnost:
TRÁMKY, s.r.o. IČ: 26835738


+420 736 684 286

tramky@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Malá rasa 150 Kč/noc. Velká rasa 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od lázní
6,8 km
Zastávka
5 m
Sjezdovka
16 km
Běžkování
16,5 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Velké Losiny
Velké Losiny
Lázně Velké Losiny
Lázně Velké Losiny
Dolní Morava
Dolní Morava