Vydejte se do Terezína, malého pevnostního města nedaleko Litoměřic a necelou hodinu jízdy z Prahy. Ubytováni budete v komfortním Parkhotelu Terezín ***, kde vás čeká polopenze. V ceně některých balíčků je také vstupenka do opevnění, podzemních chodeb a místního muzea.

O ubytování

Parkhotel Terezín *** se nachází v centru pevnostního města Terezín v bezprostřední blízkosti krásného lesoparku. Z hotelu je to doslova pár kroků k Malé pevnosti a Památníku Terezín s muzeem (200 m). V prostředí někdejšího koncentračního tábora se zde dozvíte spoustu zajímavých informací z válečné historie. Kousek za hradbami města najdete u soutoku Ohře s Labem golfové hřiště Kotlina (600 m). Cyklisté se přímo v Terezíně mohou napojit na Labskou stezku, která na 90km trase protíná České středohoří. Oblíbenými turistickými cíli jsou také památná hora Říp (17 km), zámek Libochovice (25 km), zámek Ploskovice (13 km) a hrad Házmburk (17 km). Skvělé zázemí pro koupání a vodní sporty nabízí nedaleké Žernosecké jezero (12 km). Zajímavým zpestřením pobytu může být plavba lodí po Labi až k německým hranicím přes malebnou krajinu Česko-Saského Švýcarska.

Kde budete spát?

Během pobytu budete ubytováni na dvoulůžkovém pokoji vybaveném WiFi připojením a televizí. Součástí pokoje je také vlastní koupelna. Hoteloví hosté mohou využívat sdílený kuchyňský kout na chodbě. Najdete v něm mikrovlnou troubu, ledničku, rychlovarnou konvici a elektrický dvojvařič.

Na čem si pochutnáte?

Příjemným začátkem každého dne pobytu bude kontinentální snídaně, která se každé ráno podává v hotelové restauraci. Během dne je možné objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku. Večer se servírují večeře s možností výběru z menu.

Parkhotel Terezín ***

Parkhotel Terezín ***

Máchova 163 , Terezín
Česká republika

Provozuje společnost:
Complete hospitality4you s.r.o. IČ: 07668805


+420 775 885 991

info@hotelterezin.cz

Check In
15:00 - 22:00
Check Out
do 12:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Terezín

Terezín Tip na výlet

Terezín je severočeské pevnostní město unikátního šachovnicového půdorysu. Jako barokní pevnost založil Terezín v roce 1780 císař Josef II. pojmenoval ji na počest své matky Marie Terezie. Město leží na obou stranách řeky Ohře, která je rozděluje na Malou a Hlavní pevnost Terezín.

Do historie se Terezín zapsal především jako místo utrpení. Za 2. světové války sloužil jako internační tábor židovského obyvatelstva a přestupní stanice na cestě do vyhlazovacích táborů. Tyto události dnes připomínají rozsáhlé a velmi zajímavé expozice v Malé pevnosti a Památníku Terezín. Prohlédnout si zde můžete také systém opevnění s podzemními chodbami, které dosahovaly celkové délky 29 km.

V Terezíně najdete i malý statek, kde se bude líbit hlavně rodinám s dětmi. Vojenský dvorek se stal domovem ovcí, koz, králíků, prasátek a dalších zvířátek, která je možné si pohladit nebo nakrmit. Dále můžete v Terezíně navštívit Automuzeum se sbírkou vozů, které jezdily po našich silnicích v době socialismu, nebo si zahrát golf na hřišti Kotlina, které leží na soutoku Ohře s Labem.

Více informací
Památník Terezín
Památník Terezín
Město Litoměřice
Město Litoměřice
Katakomby a historické podzemí Litoměřice
Katakomby a historické podzemí Litoměřice