Zažijte příjemnou dovolenou s polopenzí v centru Orlických hor v Hotelu Orlice ***, který leží přímo na úpatí hory Velká Deštná. Místo je skvělé pro zapálené turisty a vyznavače aktivní dovolené. Pokořte horské vrcholy, projděte se hustými lesy a užijte si zábavu v lanovém parku – vše budete mít na dosah.

O ubytování

Nikde si neužijete Orlické hory více než na Horské chatě Orlice. Ta se nachází v malebné vesničce Deštné přímo na úpatí Velké Deštné, nejvyšším vrcholu Orlických hor, ve výšce 840 m n. m. Sportovního vyžití najdete v okolí chaty až až, zejména v zimě se vám zde rozprostírá ráj lyžařských středisek! Chata stojí přímo u sjezdovky Zákoutí Ski centra Deštné (500 m). A vyzkoušet můžete i tratě, ski areálu Říčky (18,5 km) či ski areálu Zielienec (31,2 km) na polské straně hranice.

Ani v měsících bez sněhu nebudete mít o zážitky nouzi, okolní hory lákají k turistice i cykloturistice. Na vrcholu Velké Deštné (6,7 km) stojí moderní rozhledna s fantastickými výhledy. V centru Deštné se nachází barokní kostel sv. Maří Magdaleny (1,9 km) postavený podle projektu světoznámého barokního architekta J. B. Santiniho. Za návštěvu stojí i Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel (1,8 km). A populární atrakcí pro děti i dospělé je blízký lanový park v Říčkách** (18,3 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z pohodlných, jednoduše zařízených pokojů s komfortními lůžky a vlastní koupelnou se sprchovým koutem a WC.

Na čem si pochutnáte?

Hotelová restaurace nabízí českou kuchyni, ryby, těstoviny, saláty a různé speciality. Přilehlá letní terasa pak zve nejen k příjemnému posezení, ale také grilování selat, krůt, jehňat apod.

Cestujete s dětmi?

Na zahradě nechybí dětské hřiště, skluzavka, prolézačky a trampolína.

Něco navíc

Večer se s přáteli pobavíte u kulečníku nebo u elektronických šipek.

Hotel Orlice ***

Hotel Orlice ***

Deštné v Orlických horách 184 , Deštné v Orlických horách
Česká republika

Provozuje společnost:
Miroslav Skalický IČ: 74137824


+420 722 939 439

skalickymirecek@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2 km
Zastávka
50 m
Sjezdovka
0,5 km
Běžkování
1 km

Tipy na výlet

Orlické hory

Orlické horyTip na výlet

V severovýchodních Čechách při hranici s Polskem se rozprostírají Orlické hory. Nejvyšší vrchol Velká Deštná leží v nadmořské výšce 1 115 metrů. Na vrcholu hory se nachází rozhledna, ze které je za dobrého počasí výborná viditelnost široko do kraje. Území Orlických hor je vhodné pro turistiku i cykloturistiku, v zimě pak pro běžkaře a sjezdaře. Hlavní hřeben pohoří projdete po červeně značené cestě Aloise Jiráska. Milovníky historie nadchne soustava vojenského opevnění. V oblasti se nachází hned několik bunkrů a pevností.

Kam se vydat na výlet?

  • Rozhledna Anna
  • zámek Rychnov nad Kněžnou
  • zřícenina hradu Potštejn

Městečka Orlických hor jsou spíše menší. Tradiční dřevěnou lidovou architekturu můžete obdivovat například v Rokytnici.

Více informací
Rychnov nad Kněžnou
Rychnov nad Kněžnou
Deštné v Orlických horách
Deštné v Orlických horách
Rozhledna Anna
Rozhledna Anna