Vila Hotel Studánka **** bude opravdovým balzámem na duši pro každého, kdo chce uniknout od každodenního shonu. V překrásné přírodě Orlických hor jako by se zastavil čas. Skvěle si zde odpočinete v moderním wellness centru, okusíte vynikající polopenzi plnou specialit z lokálních surovin a vyspíte se do růžova v pokojích laděných do historického stylu. Na výlet můžete vyrazit k některému z krásných zámků v okolí nebo na ochutnávku vzorků z místních minipivovarů.

O ubytování

Hotel Studánka **** najdete v opravdu pohádkové přírodě Orlických hor kousek od Rychnova nad Kněžnou. Součástí resortu je také budova Vila ***, vzdálená jen několik metrů od hotelu, a bohaté zábavní a sportovní vyžití. V obklopení zeleně si dokonale odpočinete ve wellness a načerpáte novou energii. Okolí navíc láká k pěším i cyklovýletům.

Na kole vyrazte třeba na Podorlickou pivní cyklostezku, ta je s délkou 49 km nejdelší v České republice. Pěšky či na kole se můžete vydat i na Nový zámek v Kostelci nad Orlicí (12,4 km), jehož historie sahá do počátku 19. století, nebo na zámek Opočno (21,9 km), který je hned po zámku Hluboká druhým nejnavštěvovanějším šlechtickým sídlem v Čechách. Skvělý výhled do krajiny se vám potom naskytne z 30 m vysoké rozhledny Vrbice (13 km).

V nedalekém Rychnově nad Kněžnou (3,6 km) zase můžete navštívit Kolowratský zámek, v současnosti sídlo Muzea a galerie Orlických hor, působivý kostel Nejsvětější Trojice s třetím největším zvonem v ČR nebo krásný kostel sv. Havla z počátku 14. století. V létě si zde zaplavete na místním přírodním koupališti uprostřed lesa Včelný, v zimě si zase užijete bruslení na městském zimním stadionu.

Kde budete spát?

Ubytujete se jednom z komfortních pokojů v budově Hotelu Studánka **** nebo v přilehlé budově Vila ***. Každý pokoj má vlastní koupelnu a nabízí WiFi připojení, díky interiéru v historickém stylu se při pobytu budete cítit jako na zámku.

Dvoulůžkový pokoj ve Vile *** (23-35 m²) je vybavený 2 postelemi (mohou být spojené do dvoulůžka), LCD televizorem, psacím stolem, posezením s křesly a malou pohovkou, minibarem a trezorem. Pokoj umožňuje 1 přistýlku. V koupelně najdete sprchový kout a fén, některé pokoje mohou mít i balkón.

Dvoulůžkový pokoj v Hotelu Studánka **** (35 m²) nabídne pohodlné dvoulůžko se zdravotní matrací, LCD televizi, psací stůl, stolek s posezením a malou rozkládací pohovku, která v případě potřeby poslouží jako přistýlka. Koupelna je vybavená sprchovým koutem, fénem a župany a k dispozici budete mít i balkón s krásným výhledem.

Apartmán v Hotelu Studánka **** (92 m²) je vhodné až pro 3 osoby, které se vyspí na velké dvoulůžkové posteli se zdravotní matrací a rozkládací pohovce. Součástí apartmánu je velká koupelna se sprchovým koutem, vanou, vysoušečem vlasů a župany, stejně jako prostorný obývací pokoj s posezením a televizí. Nechybí psací stůl, minibar, trezor či vlastní balkón.

Na čem si pochutnáte?

V rámci polopenze si užijete bohaté snídaně a večeře formou bufetu v Madlenčině restauraci. Na oběd doporučujeme vyzkoušet některé z vynikajících pokrmů z klasického menu. Restaurace se pod vedením šéfkuchaře Jana Havlíčka specializuje na poctivou českou kuchyni a ve velké míře využívá produkty z nedaleké Farmy Třebešov, zejména nejlepší zvěřinu z Orlických hor. Restaurace ráda vyjde vstříc i hostům s dietními omezeními. A výtečné jídlo můžete zapít pramenitou vodou z místních zdrojů.

Na kávu, domácí zákusek či čerstvou limonádu si zajděte do hotelové kavárny Jiřího Šlitra, která má i venkovní terasu s obsluhou. Večer zase můžete posedět v příjemném prostředí vinárny Pod Studánkou s širokou nabídkou nealkoholických nápojů, vín, likérů a koktejlů. V chladnějších měsících se zde také ohřejete u praskajícího krbu.

Kde budete relaxovat?

V moderně vybaveném wellness centru si dokonale odpočine vaše tělo i mysl. Ve Vodním světě najdete relaxační bazén s protiproudem a masážní lavicí (27 °C), vířivku (35 °C) a Kneippův chodník. Ve Světě saun a slunce se prohřejete ve finské sauně a parní lázni, navíc je zde i solární louka, kde zrelaxujete tělo a získáte pěkné opálení. Zážitek můžete doplnit relaxaci v hydromasážní vaně Yin Yang pro dva s aromaterapií, vibrační masáží, chromoterapií a muzikoterapií. Třešničkou na dortu potom bude některá z nabídky masáží a zkrášlujících procedur.

Něco navíc

Hotel má kromě rozsáhlých konferenčních prostor i vlastní přírodní amfiteátr k pořádání nejrůznějších kulturních akcí. Aktivnější hosty potěší půjčovna a úschovna kol, hřiště na minigolf, dráhy na bowling, venkovní fitness a zábavní zóna s posilovacími stroji, občerstvením a lehátky, workoutové hřiště a multifunkční hřiště na nohejbal, volejbal, tenis a další sporty. Hotel spolupracuje také s půjčovnou čtyřkolek a venkovních motokár v Rychnově nad Kněžnou.

Vila *** a Hotel **** Studánka

Vila *** a Hotel **** Studánka

Letovisko Studánka 505 , Rychnov nad Kněžnou
Česká republika

Provozuje společnost:
MATRIX HOTELS s.r.o. IČ: 28802055


494 389 200

recepce@hotelstudanka.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 9:30
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Lyžárna
Fitness
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
4 km
Zastávka
0,7 km
Sjezdovka
12,2 km
Běžkování
10,5 km

Tipy na výlet

Rychnov nad Kněžnou

Rychnov nad Kněžnou Tip na výlet

Rychnov nad Kněžnou je rodným městem spisovatele Karla Poláčka, není tedy divu, že právě do tohoto města je zasazený děj oblíbené knihy Bylo nás pět. Na tu odkazuje i sousoší hlavních postav, které můžete vidět v rychnovské Panské ulici. K vidění je tu toho však mnohem více. Vydejte se ke Starému a Novému zámku, pokochejte se uměním v Zámecké obrazárně a prohlédněte si kostel sv. Havla či kostel Nejsvětější Trojice a Slavín. Pokud nechcete chodit po památkách, zamiřte za zábavou či relaxací. V Rychnově nad Kněžnou si zahrajete bowling, squash, tenis i badminton. Zkuste také půjčovnu motokár a čtyřkolek, anebo zajděte do plaveckého bazénu. Milovníci piva by určitě měli ochutnat tradiční pivo z místního pivovaru.

Více informací
Zámek Častolovice
Zámek Častolovice
Stezka Bylo nás pět
Stezka Bylo nás pět
Přírodní park Včelné
Přírodní park Včelné