Co podniknout ve dvou či s rodinou během víkendu v Krušných horách?

Krušné hory vás uchvátí v jakémkoli ročním období. Najdete zde hluboké lesy, romantické zříceniny, honosné zámky, průmyslové památky a stovky kilometrů tras pro výlety pěšky i na běžkách. Která místa v Krušných horách byste rozhodně měli vidět?
Co podniknout ve dvou či s rodinou během víkendu v Krušných horách?

Itinerář na perfektní víkend v Krušných horách a okolí

Krušné hory jsou regionem s velmi zajímavou historií, která na vás bude dýchat na každém kroku. V kopcovité krajině plné tajemných hlubokých lesů spatříte unikátní přírodu, hrady, zámky i upomínky na hornickou a válečnou minulost. Vydejte se s námi na putování po tom nejzajímavějším a nejkrásnějším, co Krušné hory nabízí. Vše byste měli stihnout za prodloužený víkend.

Zajímavost: Krušné hory jsou jedinečné tím, že se v nich nachází nejvíc Špičáků. Najdete zde Velký Špičák (965 m n. m.), Střední Špičák (924 m n. m.) i Malý Špičák (904 m n. m.). Dále také Božídarský Špičák (1 115 m n. m.), Špičák u Přebuzi (991 m n. m.), Rudenský Špičák (926 m n. m.), Nejdecký Špičák (748 m n. m.), Špičák u Horní Nivy (730 m n. m.), Špičák u Krásného Lesa (723 m n. m.), Pavlovský Špičák (695 m n. m.), Špičák u Oseka (662 m n. m.) a Špičák u Perštejna (618 m n. m.). Zkrátka a dobře Špičák, kam se podíváte!


1. den:

  • Prodloužený víkend v Krušných horách začíná! Než se odpoledne nebo v podvečer ubytujete, máte spoustu času, který můžete strávit aktivně a začít objevovat krásy Krušných hor. K vidění je zde toho opravdu hodně, takže se vyplatí naplno využít hned první den.
  • První zastávkou je unikátní technická památkavysoká pec v Šindelové, která je doložena nejméně od roku 1757. Právě huť v Šindelové patří k nemnoha památkám dokumentujícím starší vývojové období výroby železa v dřevouhelných vysokých pecích na našem území.
  • Poté se vydejte k 5 km vzdáleným Rotavským varhanům, které patří k nejkrásnějším geologickým útvarům v Česku. Tento skalní útvar vznikl na bývalé stěně kamenolomu. Skládá se z 12 m vysokých, vějířovitě rozložených hranolů, a tak a svým tvarem skutečně připomíná hudební nástroj. Jedná se o chráněnou přírodní památku a zároveň symbol města Rotava.
  • Zcela jedinečný výhled na Šumavu ze všech stran se vám naskytne z rozhledny Špičák stojící na stejnojmenném vrchu. K rozhledně vás v jakémkoliv ročním období sveze sedačková lanovka. Na české straně krásně uvidíte údolí řeky Úhlavy a z druhé strany hory německého příhraničí. Nové dalekohledy za příznivého počasí umožňují pozorovat i alpské vrcholky.
  • K rozhledně Bleiberg na Olověném vrchu Bublava můžete vyjet autem. Najdete zde turistickou chatu s 16 m vysokou osmibokou zděnou rozhlednou opláštěnou dřevem. Po vystoupání 74 schodů vyjdete na zastřešenou prosklenou vyhlídkovou plošinu ve výšce 13,5 m, odkud je lehce omezený výhled na západní část Krušných hor.
  • Poté vás čeká 13 km přejezd na jedno z nejtajemnějších míst Krušných hor. Nedaleko městečka Přebuz najdete v lesích ukryté pozůstatky cínového dolu Rolava, který sloužil za 2. světové války. V současnosti se jedná o památku na hornickou minulost a zároveň zde díky specifickým podmínkám narazíte na vzácnou faunu a flóru.
  • Ještě blíž u hranic s Německem se rozkládá Přírodní park Jelení vrch. V této cenné lokalitě naleznete například Velký močál, rozsáhlé porosty borovice blatky či masožravou rosnatku okrouhlolistou. Území je navíc protkáno podzemními chodbami a šachtami po bývalé těžbě.
  • Pokud máte chuť na trošku adrenalinu a fyzické aktivity, vydejte se na Seifertovu via ferratu Nové Hamry. Ve skále jsou zde navrtány celkem čtyři zajištěné cesty. Trasy A a B jsou určené pro děti či úplné začátečníky. Trasy C a D dají zabrat i zkušenějším lezcům. Vybavení potřebné ke zdolání skal si můžete zapůjčit v blízkém hotelu Seifert.
  • Další zastávkou je hranolová románsko-gotickáhradní věž v Nejdku. Jedná se o jediný pozůstatek původního hradu ze 13. století. Zajímavostí je, že hranolová věž má půdorys lichoběžníku, a tak při pohledu od jihu můžete současně vidět všechny čtyři hrany. Hradní skála se dříve pro svojí podobu s mužskou hlavou nazývala „Knížecí nos“.
  • Přímo nad Nejdkem najdete na Tisovém vrchu rozhlednu Pajndl, která je čtvrtou nejvýše položenou rozhlednou v Krušných horách (976 m n. m.). Na kamennou věž s otevřeným vyhlídkovým ochozem vede 114 schodů. Po vystoupání na vás čeká odměna v podobě jednoho z nejlepších výhledů v Krušnohoří. Uvidíte odtud na vrcholky Klínovce, Fichtelberg a Doupovských hor, dále na výšiny Slavkovského lesa, průmyslové oblasti sokolovské uhelné pánve a věže poutního kostela v Chlumu sv. Máří. Za příznivého počasí je možné dohlédnout až na vzdálené šumavské vrcholky.
  • Cestu si poté můžete zpestřit krátkým výstupem na Dračí skálu. Jedná se o zajímavé seskupení několika žulových skal na plochém vrcholu. Vznik této 10 m vysoké a 100 m dlouhé skalní hradby je připisován mrazovému zvětrávání žulového masivu.
  • Kromě nachozených kilometrů byste dnes rádi získali i nějaké nové vědomosti? Pak se vydejte do Muzea Horní Blatná. Stálá expozice je věnována dějinám těžby a zpracování cínové rudy v okolí krušnohorských městeček Horní Blatné a Božího Daru. Součástí jsou sbírky mineralogie, cínového nádobí a modelů důlní techniky i malá regionální galerie.
  • Přímo na náměstí v Horní Blatné začíná 5 km dlouhý okruh naučné stezky. Trasa vás zavede až v místu zvanému Vlčí jámy. Jedná se o 15 m hlubokou propadlinu dolu, v níž se drží sníh po celý rok. Okolní mikroklima je natolik chladné, že i v parném létě na vás dýchne doslova ledový chlad.
  • Od Vlčích jam je to jen několik set metrů na vrchol Blatenského vrchu, kde se nachází 21 m vysoká rozhledna postavená v roce 1912. Rozhledna na Blatenském vrchu nabízí z výšky 1044 metrů nad mořem nádherný panoramatický výhled na téměř všechny dominanty Krušných hor.
  • Nyní už je čas konečně se ubytovat v hotelu. Nejdřív si dopřejte zasloužený odpočinek a potom hurá na večeři. Budete mít chuť povečeřet přímo v hotelu, nebo dáte šanci některé restauraci?
  • S vědomím, kolik jste toho viděli již první den putování po Krušných horách, se vám bude zajisté dobře usínat. A to je dobře, protože zítra na vás čeká opět spousta zajímavých míst a je tedy důležité načerpat dostatek energie.

2. den:

  • Ráno si v klidu vychutnejte vydatnou hotelovou snídani. Potom je už čas vyrazit, protože dnešní výletní den je skutečně nabitý.
  • První zastávkou druhého dne je Božídarský Špičák, který je dominantou Národní přírodní rezervace Božídarské rašeliniště. Jedná se o nejvyšší čedičovou kupu sopečného původu ve střední Evropě. Vrchol hory je nepřístupný a nevede na něj žádná značená cesta.
  • Pod Božídarským Špičákem leží v nadmořské výšce 1028 m nejvýše položené město ve střední Evropě – Boží Dar. Jde o významné krušnohorské centrum celoroční turistiky a dalších aktivit. Hostům obce jsou k dispozici desítky kilometrů turistických cest včetně několika naučných stezek.
  • Božídarské rašeliniště je mezinárodně významným mokřadem a chráněnou lokalitou. Tuto jedinečnou přírodní památku si můžete zblízka prohlédnout díky naučné stezce o délce 3,2 km. Na trase je rozmístěno 12 informačních tabulí, které pojednávají o prostředí a zvláštnostech rašeliniště, historii těžby rašeliny v Krušnohoří apod.
  • Děti seznámí s krásnou krajinou okolo Božího Daru oblíbená naučná stezka Ježíškova cesta. Je možné zvolit delší trasu (13 km), nebo kratší (6 km). Oba okruhy lze projet s kočárkem i na kole. Na stezce čekají na děti pohádkové postavičky a herní atrakce a úkoly. Řešení úkolů si děti mohou zapisovat do notýsku, který je možné za 50 Kč zakoupit v Infocentru Boží Dar. Za vyplněný zápisníček dostanou děti v infocentru odměnu.
  • Jen pár set metrů od obce Boží Dar stojí v nadmořské výšce 1 099 metrů moderní Boží vyhlídka. Stavba připomíná velkou krabičku na zápalky postavenou na výšku. Uvnitř je instalován zvon, na který návštěvníci mohou zazvonit. Kromě Božího Daru lze při dobrých podmínkách dohlédnout například na Božídarský Špičák, Jáchymovské údolí, Karlovy Vary či na část televizního vysílače na Klínovci.
  • Poté vás čeká 3 km výšlap na Klínovec, nejvyšší vrchol Krušných hor. Na tomto plochém, výrazném a z velké dálky viditelném vrcholu stojí hotel s rozhlednou a televizní věží. Za zvláště dobré viditelnosti lze z rozhledny na Klínovci zahlédnout dokonce Sněžku (vzdálenou cca 200 km), šumavský Javor, Říp či pražský Petřín. Na svazích se nachází velké množství sjezdovek a vleků.
  • Na dohled od Klínovce se tyčí další krušnohorská tisícovka – hora Meluzína. S četnými skalisky a kamennými moři je považována za nejdivočejší a nejkrásnější krušnohorský vrchol. Meluzína je opomíjený a přitom nenáročný turistický cíl, který určitě stojí za viděnou.
  • Po přesunu k Jáchymovu na vás čeká nejmladší hradní stavba v Česku – zřícenina hradu Freudenstein přezdívaná také Šlikův hrádek. Do současnosti se z hradu zachovaly věže Šlikovka a Prachárna.
  • Okolím Jáchymova vede 8,5 km dlouhá naučná stezka Jáchymovské peklo. Její součástí je 12 zastávek, které připomínají život tisíců politických vězňů v blízkých pracovních táborech. Kromě informací o uranových dolech a lágrech se zde návštěvníci dozví také informace o krušnohorské přírodě a ekologii.
  • Podél jáchymovské lázeňské zóny dojdete až k Údolí mlýnků. Na jednom místě zde bez ustání klape asi 60 vodních mlýnků různých tvarů a velikostí. Najdete zde například mlýnek vyobrazující těžební věž dolu Svornost, kapli sv. Anny nebo hasičské auto místních dobrovolných hasičů. Toto klidné zákoutí jáchymovských lesů je ideální pro posezení na lavičce při poslechu klapotu mlýnků a šumu tekoucího potůčku.
  • V centru Jáchymova se na náměstí v historické budově ze 16. století nachází Muzeum Jáchymov. Dozvíte se zde zajímavé informace o historii města od počátku těžby až po radonové lázně či útlak politických vězňů v místních dolech.
  • Pokud jste se na Klínovec nevydali pěšky, můžete se na něj svézt lanovkou přímo z Jáchymova. Lanovka na Klínovec je třetí nejdelší lanovka na českém území.
  • Netradiční zážitek nabízí Trail Park Klínovec. Z vrcholu hory se můžete vydat na kole po stezkách čtyř obtížností končících u dolní stanice lanovky. Ta vás poté pohodlně vyveze zpět i s kolem, a tak je možné zde jezdit klidně celý den.
  • Následující zastávkou je Hauenštejn neboli Horní hrad. Vidět zde můžete gotická sklepení, zdobený rytířský sál a zámeckou kapli. Dále je možné vystoupat na hradní věž nebo si prohlédnout sbírku rostlin v přilehlém arboretu.
  • Další zříceninou na naší trase se hrad Himlštejn. Do dnešních dnů se dochovaly portály dvou bran, část obytné věže, fragmenty paláců a opevnění.
  • Třetím zajímavým hradem v řadě je Perštejn (nikoliv Pernštejn – ten se nachází na Vysočině) ležící na příkrém skalním ostrohu nad obcí Perštejn. V památkově chráněném areálu se nachází dochované okrouhlé věže, ohradní zeď a zbytky hradu i hospodářských budov.
  • Fanoušky historie uchvátí mohutný hrad Šumburk, který kromě rozlehlých pozůstatků v gotickém stylu nabízí nádherné panoramatické výhledy do okolí.
  • Poté se přesunete k 5 km vzdálenému zámku Klášterec nad Ohří. Zámecká budova se nachází na ostrohu řeky Ohře při úpatí Krušných hor. Součástí zámeckého areálu je anglický park s více než 220 druhy rostlin a zahradní sál se sochami Jana Brokoffa. Pro malé návštěvníky je připravena výstava pohádkových postaviček umístěná ve sklepení.
  • Přímo v budově kláštereckého zámku sídlí Muzeum porcelánu. K vidění je zde více než 6 000 kusů porcelánových výrobků ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Vystavované předměty pocházejí kromě Evropy také z Orientu, Japonska a Číny.
  • Během horkých dnů se můžete zchladit a užít si pořádnou porci zábavy v letním Aquaparku Klášterec nad Ohří. Moderní areál na úpatí Krušných hor nabízí kromě koupání v průzračné vodě vyžití na tobogánech a skluzavkách, skokánky, divokou řeku, masážní bublinkové koupele a další atrakce. Součástí areálu je navíc kvalitní zázemí pro různé sporty.
  • 8 km od Klášterce nad Ohří se do výšky 910 m nad mořem vypíná vrch Mědník. To, že se zde v minulosti hojně těžila železná ruda, dokazuje množství štol. Ve vrchu je zhruba 70 větších i menších štol a jam z 15. až 19. století. Mědník poskytuje zároveň skvělý výhled na okolní krušnohorské vrchy.
  • Přímo na vrcholu Mědníku stojí kaple Neposkvrněného početí Panny Marie. Podle pověsti ji nechal vybudovat vévoda, který se v okolních lesích ztratil a byl zachráněn místním uhlířem. Kapli měl poté nechal postavit jako poděkování za záchranu.
  • Pod Mědníkem leží obec Měděnec, která bývala hornickou osadou. Jen pár set metrů od Měděnce se nachází zajímavý a vzácný skalní útvar s názvem Sfingy připomínající právě staroegyptské památky.
  • Nad 6 km vzdálenou obcí Kovářská se vypínají hned tři Špičáky: Malý, Střední a Velký. Na ten Velký vede naučná stezka se sedmi zastaveními pojednávajícími o zdejší krajině. U každého zastavení je lavička k odpočinku a informační cedule. Cesta vzhůru zabere 30 minut. Výhledy z vrcholu za to rozhodně stojí!
  • Během druhého dne výletování po Krušných horách jste si užili spoustu zážitků. Zajisté vám už vyhládlo, a tak honem na večeři! Co takhle ochutnat dnes nějakou tradiční krušnohorskou specialitu jako bramborák Klitscher, sušenkový dort Kalter Hund či vánoční štolu?
  • Po vydatné večeři se odměňte zaslouženým relaxem v hotelové sauně nebo příjemnou masáží.

3. den:

  • Poslední den prodlouženého víkendu je tady. Ačkoliv se po vynikající snídani musíte odhlásit z hotelového pokoje, budete zajisté hýřit dobrou náladou. I dnes vás totiž čeká spousta zajímavých míst a zážitků!
  • Začínáme na zřícenině hradu Egerberk založeného na přelomu 13. a 14. století. Jde o skvělou ukázku hradu s dvou palácovou dispozicí. Dnes jsou zachovány zbytky příkopů, valů, hradeb, brány, paláců a hospodářských budov.
  • V okrajové části 7 km vzdálené Kadaně se nachází pozdně středověký poutní františkánský klášter. V jeho budově sídlí Městské muzeum v Kadani, které nabízí například expozici o mineralogii či životě v klášteře. V klášterní zahradě se pomalu rozvíjí tradice vinobraní a výroba místního vína.
  • Příjemnou procházkou podél řeky Ohře se dostanete do centra města, kde se nad řekou vypíná hrad Kadaň. Zachovalá budova je čtyřhranná s věžemi v rozích. I přes mnohé přestavby si hrad zachoval původní gotickou dispozici. Kromě muzea věnujícího se dějinám hradu zde najdete knihovnu s čítárnou, internetovou kavárnu, obřadní síň a galerii Josefa Lieslera.
  • 15 km na sever od Kadaně se na úzkém ostrohu nad údolím Prunéřovského potoka vypíná hrad Hasištejn. Dominantou areálu je vysoká vyhlídková věž. Dále jsou k vidění zbytky interiérů hradu, malá a velká věž s vyhlídkou, kaple a sklepní prostory.
  • Poté vás čeká jedno z nejdelších (13 km), nejhlubších a nejkrásnějších údolí Krušných hor, které vzniklo působením řeky Chomutovky. Rozmanitou přírodou Bezručova údolí vás provede šest kilometrů dlouhá naučná stezka. Jádrem tohoto přírodního parku jsou Přírodní rezervace Novodomské rašeliniště, dále Přírodní rezervace Buky nad Kameničkou a Přírodní památka Krásná Lípa.
  • Z nitra přírody se poté vydejte rovnou do města Chomutov, které si mnozí spojují pouze s těžebním průmyslem. Pokud ale dáte Chomutovu šanci, je velmi pravděpodobné, že vás mile překvapí. Najdete zde pěkné historické centrum se zámkem a muzeem, oblíbený zoopark a také světově unikátní Kamencové jezero.
  • Oblastní muzeum Chomutov sídlí na dvou místech – v historické budově radnice a v Domě Jiřího Popela z Lobkowicz. Expozice v radniční budově nabízí především umělecké předměty, v Domě Jiřího Popela z Lobkowicz se dozvíte vše o Krušných horách. Oblíbenou součástí krušnohorské výstavy jsou dřevěné hračky a lidová vánoční tvorba z české i německé strany pohoří.
  • Skvělou zábavu pro celou rodinu nabízí Zoopark Chomutov. Co do rozlohy se jedná o vůbec největší zoo v České republice. Uvidíte zde především živočichy z palearktické oblasti jako jsou například zubři, rysi, tuleni či kozorožci. Pro nejmenší je připraven zoovláček Amálka.
  • Kamencové jezero ležící přímo v Chomutově je jediné svého druhu na světě. Vzniklo zatopením dolů, v nichž se kdysi těžily kamenec a síra. Přírodnímu koupališti s upravenými plážemi dominuje nové plovoucí molo. Sportovním nadšencům udělá radost pestrá nabídka aktivního vyžití (minigolf, plážový volejbal, streetball, stolní tenis, badminton, nohejbal). Zapůjčit si zde můžete také šlapadla, lodičky či paddleboardy.
  • Fanoušci historie a vojenství by neměli vynechat návštěvu Muzea československého opevnění Na Kočičáku, které se nachází jen kilometr za Chomutovem. Nahlédnete zde do historie vojenských opevnění. Seznámíte se s vojenskými opevněními, zákopy, zapomenutými kulometnými hnízdy i s nejdelší zrekonstruovanou protitankovou překážkou v České republice.
  • Poté vás čeká přesun ke 25 km vzdálenému zámku Jezeří, který patří k nejzajímavějším památkám u nás. Zámek má za sebou jak velkolepou a slavnou minulost, tak období úpadku a chátrání. Od roku 1996 je zámek postupně rekonstruován a dnes je opět vyhledávaným cílem turistů.
  • Krajinu od úpatí Krušných hor až po České středohoří si prohlédnete z repliky starého hradu Hněvín. Původní hrad z 12. století byl zničen během třicetileté války. Dnes stojí na Zámeckém vrchu replika hradu z přelomu 19. a 20. století. V areálu najdete přístupnou věž s rozhlednou, hvězdárnu a restauraci s hotelem. Před několika lety bylo opraveno přírodní divadlo.
  • Přímo pod hradem Hněvín se rozprostírá město Most, respektive nový Most, který vznikl poté, co původní město zmizelo ze světa kvůli těžbě uhlí. Symbolem mostu je gotický kostel Nanebevzetí Panny Marie, který byl v roce 1975 pomocí kolejí přemístěn o celých 841 metrů. Díky tomu je kostel dodnes považován za raritu světového formátu.
  • V místech, kde stávalo staré město Most, se dnes nachází Mostecké jezero a u něj zbrusu nový rekreační areál. Jeho součástí jsou terasovité kamínkové pláže s přístupovými moly, dětské hřiště, stoly na stolní tenis a hřiště na plážový volejbal. Pro čtyřnohé návštěvníky jsou určeny zvláštní psí pláže. Pro svou čistotu je jezero Most vhodné i pro potápění.
  • Mezi městy Most a Bílina se do výše 539 metrů nad mořem tyčí skalnatý, zčásti zalesněný kopec zvaný Bořeň. Jedná se o jeden z nejvyšších znělcových útvarů střední Evropy. Holý vrchol nabízí skvělý kruhový výhled na průmyslovou krajinu pod ním.
  • Posledním zastavením putování po nejkrásnějších místech Krušných hor je Muzeum Bílinské kyselky, jehož expozice je věnována historii Bílinské kyselky, mineralogii, geologii a balneologii.
  • V uplynulých třech dnech jste toho stihli opravdu hodně. Na vlastní oči jste viděli úchvatnou krušnohorskou přírodu, unikátní místní památky a dozvěděli jste se mnoho informací o regionu s velmi zajímavou a místy pohnutou historií. Kopcovitý terén je jako stvořený pro výlety pěšky i na kole a celoročně nabízí spoustu jedinečných míst.

Tip:

  • Usoudili jste, že tři dny v Krušných horách nestačí? Dobře jste udělali! V tomto tajemném a zároveň romantickém pohoří se najde ještě spousta míst, na která během prodlouženého víkendu nebyl čas. Pojďme to napravit!

  • Zámek Duchcov býval kdysi rezidencí rodu Valdštejnů a především sídlem proslulého italského dobrodruha a světoběžníka Giacoma Casanovy, který na zámku zvěčnil a završil svůj život. Na čtyřech prohlídkových trasách uvidí návštěvníci například valdštejnskou rodovou galerii, expozici v biliárovém křídle, tři místnosti zámeckého personálu, vojenskou zbrojnici, lovecký salonek a muzeum věnované osobnosti Giacoma Casanovy.

  • Zhruba 6 km na západ od Teplic leží jezero Barbora vzniklé v 70. letech zatopením stejnojmenného povrchového dolu. Dnes je okolí jezera vyhledávaným rekreačním místem. Kromě příjemného koupání v čisté vodě zde lze provozovat různé vodní sporty, půjčit si lodičky či využít sportovních hřišť. Hloubka vody v jezeře dosahuje v některých místech až 70 m.

  • V Oseku se nachází cisterciácký klášter založený koncem 12. století. Areál tvoří rozsáhlý komplex budov stavěných od doby románské až po éru baroka. Po celá staletí byl Osecký klášter významným střediskem kultury a vzdělanosti, později se zabýval i důlním a průmyslovým podnikáním. Na výzdobě konventního chrámu Nanebevzetí Panny Marie se podíleli mistři vrcholně barokního umění v Čechách, mezi nimi Václav Vavřinec Reiner, Jan Kryštof Liška a další špičkoví malíři a sochaři.

  • 2 km od města Osek se na skalnatém ostrohu tyčí nejstarší a nejmohutnější gotický hrad Podkrušnohoří – Rýzmburk. Ve středověku byl RýzmburkRýzmburk kvalitní pevností, která nejspíše nikdy nebyla dobyta. Do dneška se dochovaly jen zbytky zdí, brána a historická sklepení. Hrad je volně přístupný.

  • 6 km od Litvínova stojí pod vrcholem Jeřabina ve výšce 767 m n. m. stejnojmenná rozhledna se širokým výhledem do okolí. Dnešní stavba vlastně spočívá na původním základu dřívější rozhledny z roku 1884, kterou zde postavil německý turistický spolek. Původní rozhledna postupně chátrala, až se zřítila. Obnovena byla v roce 1929 v podobě zvýšeného vyhlídkového altánu se střechou a zábradlím. Poslední generální oprava rozhledny proběhla v roce 2009. Z vyhlídkového ochozu uvidíte okolní krušnohorské vrcholy, chemičku v Záluží a město Most. Vidět lze také některé vrcholy Českého středohoří včetně Milešovky.


Kde se v Krušných horách ubytovat?

Hotel Praha, Boží Dar

Levné ubytování:

  • Pohodové a zároveň levné ubytování nabízí Penzion Svatý Petr přímo v Božím Daru. Těšte se na polopenzi, komfortní pokoje a rodinnou atmosféru. Víkendový pobyt pro dva vás vyjde na 2 990 Kč.

Zlatá střední cesta:

  • Hotel Boží Dar - Excalibur *** leží ve stejnojmenném městečku a nabízí útulné pokoje, chutnou polopenzi, ale také vstupenku do místního muzea. Víkendový pobyt pro dvě osoby stojí zhruba 3 299 Kč.

Luxusní ubytování:

  • Chcete si na dovolené užít trochu luxusu? Hotel Praha *** nabízí parádní ubytování, ale také vstup do wellness s bazénem, vířivkou a saunou. Těšte se i na polopenzi.

Ani jedno z nabízených ubytování vás nezaujalo? Vyberte si z řady dalších penzionů a hotelů, které v Krušných horách nabízíme.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizováno: 19. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet