Dovolená v Tatrách je sázkou na jistotu! Vyrazte do útulného Penzionu Palušák a užijte si klid tatranské přírody, parádní výlety a výtečné snídaně či polopenzi. Příjemným bonusem je bohatý balíček slev, využít můžete třeba slevy na vstup do wellness, na lanovky nebo do aquaparků.

O ubytování

Penzion Palušák najdete v obci Stará Lesná, obklopený přírodou Vysokých Tater. Lokalita je perfektním místem především pro milovníky turistiky a sportovce, ale i rodiny s dětmi nebo fanoušky ničím nerušeného relaxu.

Jedním z oblíbených výletních cílů je turistické centrum Hrebienok (8,6 km), kam se dostanete lanovkou ze Starého Smokovce (8,5 km) a můžete se odsud vydat na výlet do Malé Studené doliny (11,8 km), Velké Studené doliny (10,9 km) a na Slavkovský štít (12,6 km). Zároveň zde najdete 2,5 km dlouhou sáňkařskou dráhu s večerním osvětlením.

Velkým lákadlem pro turisty je také Štrbské pleso (24 km), překrásné ledovcové jezero, na jehož zamrzlé hladině se dokonce v roce 1925 konalo Mistrovství Evropy v ledním hokeji. A pokud rádi překonáváte své limity, vyšlápněte si nejznámější hory Tater, Kriváň (33,5 km) a Lomnický štít (12,4 km).

Pokud se chystáte na dovolenou s dětmi, nemusíte mít obavu, že je nezabavíte. V dosahu budete mít velký vodní zábavní park Aquacity Poprad (11,4 km), galerii optických iluzí Tricklandia (8,1 km) či téměř 500 metrů dlouhou bobovou dráhu v Tatranské Lomnici (4,7 km). Oblast Vysokých Tater je navíc protkaná cyklostezkami, můžete tak vyrazit i na rodinný výlet na kolech.

V zimě se k dovolené v Tatrách neodmyslitelně váže také lyžování. Z penzionu to budete mít kousek do lyžařského střediska v Tatranské Lomnici s více než 11 km sjezdovek. Pokud preferujete menší střediska, navštivte Jakubkovu lúku v Novém Smokovci (7,8 km) se 2 sjezdovkami nebo Ski areál Lopušná Dolina (25,1 km) s 5 sjezdovkami.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci penzionu si pochutnáte na tradiční slovenské kuchyni i mezinárodních specialitách, včetně pizzy. Na kávu si můžete zajít do příjemné kavárny přímo v budově.

Něco navíc

S rodinou či s přáteli si můžete užít příjemné posezení v zahradním altánku.

Penzion Palušák

Penzion Palušák

Hlavná 15 , Stará Lesná
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Maroš Palušák IČ: 48216674


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Lyžárna
Česky hovořící personál

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od jezera
24 km
Zastávka
3,6 km
Aquapark
11 km
Sjezdovka
3 km

Tipy na výlet

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry Tip na výlet

Nejvýznamnější hory na Slovensku každoročně navštíví tisíce turistů. Láká je výstup na nejvyšší horu Slovenska, Gerlachovský štít (2 654,4 m n. m.). Vydat se sem můžete i tehdy, pokud si na adrenalinový výstup zrovna netroufáte - Tatranský národní park můžete projít po stovkách kilometrů turistických stezek a cyklotras.

Co ve Vysokých Tatrách nesmíte vynechat?

  • nejznámější hory Kriváň a Lomnický štít (dostupný i lanovkou)
  • Štrbské pleso či Veľké a Malé Hincovo pleso
  • jízdu pozemní lanovkou ze Starého Smokovce na Hrebienok
  • Tricklandii
  • Bobovou dráhu v Tatranské Lomnici
  • Nedaleké aquaparky Tatralandia a Aquacity Poprad

V zimě vám Vysoké Tatry připraví nezapomenutelný výhled na zasněženou krajinu i bohaté sportovní vyžití. Zalyžujte si například v lyžařském středisku v Tatranské Lomnici, v Ski areálu v Starém Smokovci nebo v Lopušné dolině. Navštívit můžete také expozici zimních sportů v Ski Muzeu.

Více informací
Tatranská Lomnica
Tatranská Lomnica
Štrbské pleso
Štrbské pleso
Starý Smokovec
Starý Smokovec