Vydejte se na dovolenou do Kežmaroku a užijte si působivé historické památky, skvělou gastronomii a dokonalý relax. Penzion Berg stojí doslova pár metrů od kežmarského hradu a kromě chutné polopenze se zde můžete těšit i na speciality z domácí cukrárny. Skvělou atmosféru vaší dovolené dodají přepychově zařízené pokoje a za relaxem můžete vyrazit do Thermal Parku Vrbov vzdáleného jen cca 8 km.

O ubytování

Penzion Berg najdete přímo v historickém centru Kežmaroku, jen cca 30 m od hradu. A milovníci historie si zde rozhodně přijdou na své. Kromě kežmarského hradu z 15. století můžete navštívit také dřevěný artikulární kostel (800 m) ze 17. století, který se řadí k památkám UNESCO, kežmarské lyceum (900 m) se 150 000 svazky knih, radnice z roku 1461 nebo Nový evangelický kostel (750 m) s unikátní červenou fasádou.

Obdivovat můžete kromě architektonických krás také půvaby tatranské přírody. Vydejte se třeba do Belianské jeskyně (14,3 km), k Dlouhému vodopádu (19,6 km) nebo prozkoumejte Národní přírodní památku Gánovské travertíny (17,6 km), které jsou významným paleontologickým nalezištěm, a nedaleký Gánovský gejzír (18,3 km) horké termální vody.

Výlet si udělejte třeba do Tatranské Lomnice (15,8 km), kde se kdykoliv během roku vyřádíte na 482 metrů dlouhé bobové dráze Tatrabob. V zimě si zde užijete více než 11 km lyžařských tratí, včetně nejdelší sjezdovky na Slovensku. Skvělé příležitosti k lyžování budete mít i ve Ski resortu Levočská Dolina (22,1 km) a lyžařských střediscích v Dolním Smokovci (14,5 km) a Novém Smokovci (20,4 km).

A pokud si po všech těch aktivitách chcete náležitě odpočinout, zajeďte si do nedalekého Thermal Parku Vrbov (8 km) s 10 bazény a mini dinoparkem nebo do populárního aquaparku AquaCity Poprad (14,3 km) se 13 vnitřními i venkovními termálními bazény, více než 350 vodními atrakcemi a luxusní wellness zónou.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z pohodlných, elegantně vybavených pokojů s krásným výhledem. V každém z pokojů budete mít přístup k WiFi a samozřejmě nechybí vlastní koupelna.

Pokoj Standard měří 19 m² a je vybavený komfortní manželskou postelí (dá se rozdělit i na 2 jednolůžka), televizí a minibarem. V koupelně najdete sprchový kout a z pokoje budete mít výhled přímo na kežmarský hrad.

Pokoj Komfort je větší (31 m²), kromě spacího prostoru zde budete mít k dispozici i příjemnou odpočinkovou/pracovní zónu s pohovkou, psacím stolem a televizí, nechybí ani minibar. Z oken pokoje uvidíte na Vysoké Tatry. Koupelna může být vybavená sprchovým koutem nebo vanou.

Na čem si pochutnáte?

O vaše chuťové buňky bude postaráno bohatou polopenzí. Každé ráno na vás bude čekat bufet plný čerstvého pečiva, sýrů, uzenin, ovoce, zeleniny, cereálií a jiných oblíbených snídaňových jídel. K večeři vám naservírují tříchodové menu složené ze samých gastronomických perliček. Menu je sestavené s citem a s využitím originálních surovin, každý talíř je potěchou pro oko i pro žaludek.

Kromě restaurace na vás v penzionu čeká také útulná kavárna, kde si vychutnáte nejen vynikající šálek kávy, ale i hříšně dobré speciality z domácí cukrárny. V letních dnech si navíc se zákuskem či oblíbeným nápojem můžete posedět i na venkovní terase s výhledem přímo na kežmarský hrad.

Penzion Berg

Penzion Berg

Hradné námestie 36 , Kežmarok
Slovenská republika

Provozuje společnost:
BERG KPB, s.r.o IČ: 36489034


+421 915 544 540

rezervacia@berg-kezmarok.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
14,3 km
Sjezdovka
14,5 km
Běžkování
5,1 km

Tipy na výlet

Hrad Kežmarok

Hrad Kežmarok Tip na výlet

Nádherné místo dýchající historií. Kežmarský hrad stojící nedaleko centra města je jediným zcela zachovalým hradem ve Spiši. První písemná zmínka o něm pochází z roku 1463. Za staletí vystřídal různé majitele a zažil nejrůznější události. Posledním majitelem hradu byl Ferdinand Rueber a v roce 1702 ho odkoupilo město Kežmarok. Během druhé světové války sídlilo na hradě gestapo, které tu popravilo několik partyzánů, což dokládá pamětní deska na hradním nádvoří. Prohlídka areálu je spojená s návštěvou hradní kapličky a vyhlídkové věže.

Více informací
Tatranská Lomnica
Tatranská Lomnica
AquaCity Poprad
AquaCity Poprad
Belianská jeskyně
Belianská jeskyně