Vraťte se v čase a užijte si dokonalý pobyt v prvorepublikovém Letohrádku svatý Vojtěch. Bydlet budete ve stylově vybaveném pokoji a užít si můžete skvělé snídaně, relaxaci v privátní vířivce i večerní promítaní dobového filmu.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v letohrádku byl krásným zážitkem. Atmosféra prvorepublikové doby pohltí každého návštěvníka, jakmile překročí práh hotelu. Že budou pokoje zařízené dobovým nábytkem, jsem věděla z fotek, ale že budeme jíst starými příbory a všude bude vyhrávat tematická hudba, to jsem nečekala. Letohrádek je umístěn kilometr za městem Počátky a patří k němu i park, takže je tu opravdu klid. Nadchlo nás i promítání filmů v salonku v přízemí. Ke sledování si můžete objednat večeři z menu a vychutnat si tak výborná jídla uvařená podle dobových receptů.” Přečtěte si celou recenzi

Nikola Průdková - Finanční tým
Osobně ověřeno v: Dubnu 2022

O ubytování

Vraťte se v čase a nechte se ubytovat jako za dob první republiky, kdy slušné vychování a vybraná etiketa byla samozřejmostí. Letohrádek svatý Vojtěch v obci Počátky na Vysočině je naprostým unikátem, začátky 20. století na vás dýchají z každého koutu hotelu a pobyt zde je fantastický zážitek.

V okolí budete mít k procházkám či projížďkám na kole přírodu s rybníky (Smrčkův, Lihovarský, Nůzov), k pramenu sv. Vojtěcha to budete mít 1,8 km a ke Kamennému kruhu Druidů 2,8 km. Zatoužíte-li po poznávání historie trochu více, 17 km od Letohrádku se nachází město Telč se všemi svými krásami. Navštivte třeba historické jádro zapsané na seznamu památek UNESCO, židovský hřbitov a synagogu a další slavná místa.

V zimě pak můžete vyrazit také do ski areálu Antonka (16 km) s 250m sjezdovkou nebo ski areálu Vysoká (51 km) se sjezdovkou dlouhou 420 m.

Kde budete spát?

Letohrádek nabízí ubytování v luxusních dobových pokojích. Každý z pokojů je odlišný a je pojmenován po historicky významné osobnosti. Uložit se tak můžete v pokoji Lídy Baarové, Vlasty Buriana, Jana Wericha nebo třeba Huga Haase.

  • Hlavní výsadou pokoje Zorky Janů je vlastní infrasauna, kterou budete mít jen pro sebe. Jde o půvabný pokojíček v prvorepublikovém stylu se dvěma spojenými postelemi a koupelnou se sprchou.

  • Pokoj Vlasty Buriana zaujme původní dřevěnou podlahu a dobovým dřevěným nábytkem s kovovými prvky. Je vybavený komfortním dvoulůžkem, posezením a samostatnou koupelnou se sprchovým koutem.

  • Půvabný interiér s malovaným nábytkem v pokoji Hany Vítové potěší všechny romantické duše. Nechybí manželská postel a koupelna se sprchovým koutem.

  • Útulnému pokoj Věry Ferbasové laděnému do červených barev dominuje velká manželská postel a posezení s koženou pohovkou. Koupelna je vybavená sprchovým koutem.

  • Pokoj Ladislava Peška je ideální pro romantický pobyt pro dva. Zaujme nádhernou dřevěnou koupelnou s dobovou vanou, manželská postel i doplňky jsou laděné do uklidňující zelené barvy.

  • Z prostorného pokoje Huga Haase dýchá elegance díky nábytku a doplňkům z tmavého dřeva. Kromě manželské postele si můžete pohovět i na čalouněné pohovce, pokoj nabízí také možnost přistýlky. V koupelně najdete stylovou vanu na nožičkách.

  • Apartmán Svatopluka Beneše nabízí útulnou ložnici s manželskou postelí a oddělený obývací prostor s pohovkou. V pokoji je možnost přistýlky a koupelna je unikátní dobovou sedací vanou.

  • Apartmán Adiny Mandlové zaujme přepychovým interiérem s dvoulůžkovou postelí s nebesy, posezením s křesly u dobových kamen a rovnou dvěma balkony s krásným výhledem. Součástí ložnice je také secesní vana.

  • Apartmán Nataši Gollové nabídne honosnou dvoulůžkovou postel s nebesy, samostatné jednolůžko a výklenek s posezením. Součástí je také prostorná koupelna s dvojitým umyvadlem a vanou.

Na čem si pochutnáte?

Zážitek z letohrádku vkusně doplní stylová restaurace. Opečovávat vás bude dobově oblečený personál. Ať už si budete pochutnávat na specialitách podle tradičních receptů M. D. Rettigové, nebo si vyberete z nabídky evropských kuchyní, vše bude připraveno s láskou, péčí a z čerstvých surovin z místních zdrojů. V letních měsících si můžete tyto pochoutky vychutnat na letní terase.

Kde budete relaxovat?

V malém wellness si budete moci odpočinout v infra sauně, vířivce či pod rukami zkušených masérů při některé z procedur.

Letohrádek sv. Vojtěch

Letohrádek sv. Vojtěch

U Smrčku 334 , Počátky
Česká republika

Provozuje společnost:
BEN SOL s.r.o. IČ: 27614760


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
14:00 - 16:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 400 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,5 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
16 km
Běžkování
28,3 km

Tipy na výlet

Telč

Telč Tip na výlet

Kde jinde strávit nezapomenutelné chvíle, než ve městě pohádek, které vás okouzlí svým renesančním centrem a zámkem s přilehlým zámeckým parkem? Vychutnejte si procházku městem, které okouzlilo i celou řadu filmařů i umělců v čele s malířem Janem Zrzavým. Zejména rodiny s dětmi si pak užijí prohlídku Telčského domu, kde lze nahlédnout do světa legend, skřítků a historických příběhů. V Telči a jejím okolí vás pak ale zajímavostí čeká mnohem víc.

Co byste v Telči neměli minout?

  • Historické jádro města zapsané na seznamu UNESCO
  • Telčský zámek se zahradou a skleníkem
  • Kostel Matky Boží
  • Farní kostel sv. Jakuba Staršího
  • Kostel sv. Ducha s románskou věží
  • Barokní morový sloup
  • Telčský dům a dům U Šeniglů
  • Židovský hřbitov a synagoga
  • Nádherné rybníky
Více informací
Muzeum Techniky Telč
Muzeum Techniky Telč
Rozhledna a naučná stezka Křemešník
Rozhledna a naučná stezka Křemešník
Svatojakubská vyhlídková věž
Svatojakubská vyhlídková věž