Pobyt v Penzionu Baška Vody nadchne především všechny milovníky zvířat. K penzionu totiž patří malebný rybník s posezením i malá vodní zoo s exotickými rybami a dalšími živočichy. Lokalita v podhůří Beskyd je navíc ideální na nejrůznější výlety, prozkoumejte třeba okolní rozhledny, vykoupejte se v přehradě Baška a navštivte atrakce nedalekého Frýdku-Místku. Dostatek energie na každodenní dobrodružství vám dodá bohatá snídaně.

O ubytování

Penzion Baška Voda se nachází v obci Baška, nedaleko Frýdku-Místku. Ubytujete se zde v krásném prostředí, k penzionu patří i několik rybníků, které dokreslují příjemnou atmosféru (nejsou ale volně přístupné). Okolí je navíc bohaté na výletní cíle a nechybí různorodé turistické trasy i cyklostezky. Jde tak o ideální místo na dovolenou s rodinou, ale i v páru.

Rádi si vyrazíte na pěší výlet? Zkuste navštívit některou z okolních rozhleden. Kabátnice (12,2 km) měří 22 metrů a uvidíte z ní na Beskydy, Frýdek-Místek a vodní nádrž Olešná. Z vyhlídkové plošiny rozhledny Okrouhlá (13,5 km) dohlédnete ještě dál, na Havířov, Ostravu, Moravskou Bránu a za hezkého počasí i na Jeseníky. Rozhledna Prašivá (11,9 km) sice se svými 15 metry výšky nemůže předchozím dvěma konkurovat ve výhledu, vede k ní ale zajímavá naučná stezka a je součástí stejnojmenné horské chaty, ve které se můžete občerstvit.

Z přírodních krás doporučujeme navštívit Satinské vodopády (8,2 km), za památkami a zábavnými atrakcemi můžete vyrazit do Frýdku-Místku (7,8 km) nebo do Ostravy (26 km). Ve Frýdku-Místku na vás čeká krásný zámek, jehož historie sahá až do 14. století a v současnosti zde sídlí Muzeum Beskyd, nebo Aquapark Olešná s krytými i venkovními bazény a 90metrovým tobogánem. V Ostravě můžete navštívit Slezkoostravský hrad, Hornické muzeum, Svět techniky nebo Ostravské muzeum. Dětem se bude obzvláště líbit v zábavním parku Skalka family park ao v ostravské zoologické zahradě.

V létě si zaplavete nejen v aquaparku, ale i ve vodní nádrži Olešná (8,7 km) a Žermanické přehradě (18,4 km). V zimě si zase užijete parádní lyžovačku v některém z nedalekých lyžařských areálů. Vyzkoušejte třeba Ski areál Palkovice (7,5 km) se 2 sjezdovkami, Ski areál Zlatník (16,5 km) s lyžařskou školou a dětským vlekem nebo Ski areál Řeka (21,4 km) s 1,3 km dlouhou červenou sjezdovkou. Náročnější lyžaři si mohou zajet do Ski parku Gruň (22,8 km) s 5 sjezdovkami nebo Ski areálu Soláň - Vrchol (37,2 km) s černou sjezdovkou nazvanou Kamikaze.

Kde budete spát?

Dvoulůžkový apartmán s přistýlkou je umístěný v prvním patře penzionu a má vlastní koupelnu s vanou nebo sprchovým koutem. Pohodlnou manželskou postel je možné doplnit ještě přistýlkou pro třetí osobu. Samozřejmostí je WiFi připojení, k vybavení patří také televize, set na přípravu kávy a čaje, fén na vlasy a přezuvky.

Luxusní dvoulůžkový apartmán s Jacuzzi a akváriem najdete v přízemí penzionu a má svůj vlastní vchod, můžete si tak užít opravdové soukromí. Velkým lákadlem apartmánu je prostorná koupelna s rohovou hydromasážní vanou. Z pokoje navíc budete mít výhled na obrovské akvárium (9 m³) s exotickými rybami (guramy, anténovci, arowany, trnovec černý, želva karetka aj.). V apartmánu nechybí WiFi připojení, televize ani sada na přípravu kávy a čaje. V koupelně najdete fén na vlasy, toaletní potřeby, sůl do koupele a papuče.

Třílůžkový apartmán se nachází v prvním patře penzionu a je vybavený manželskou postelí, samostatným jednolůžkem, televizí, sadou na přípravu čaje a kávy a WiFi připojením. V koupelně je sprchový kout, vysoušeč vlasů, toaletní potřeby a přezuvky.

Na čem si pochutnáte?

Ráno zahájíte bohatou servírovanou snídaní. Přes den se můžete posilnit polévkou z denní nabídky nebo drobným občerstvením, které vám v restauraci penzionu ochotně připraví. Večeři si vyberete s nabídky specialit s vlastních pstruhů, nebo z výborné české domácí kuchyně.

Něco navíc

V penzionu si můžete zapůjčit knihy a společenské hry. O zábavu se ale postará hlavně vodní minizoo s exotickými rybami a plazy. Za příznivého počasí se po předchozí domluvě pořádají i komentované prohlídky rybníků spojené s krmením ryb.

Penzion Baška Voda CZ

Penzion Baška Voda CZ

Baška 538 , Baška
Česká republika

+420 732 487 862

monfi.eu@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,9 km
Vzdálenost od jezera
3,5 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
10 km
Sjezdovka
7,5 km
Běžkování
7 km

Tipy na výlet

Beskydy

BeskydyTip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy se, jak název napovídá, nachází na pomezí Moravy a Slezska, a mezi návštěvníky se těší čím dál větší oblíbenosti. Není divu - hory a lesy, památky, krásná příroda i spousta aktivit - Beskydy mají opravdu co nabídnout.

Co určitě musíte vidět v Beskydech:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Turisté a cyklisté by si ale neměli nechat ujít ani vrchol Velkého Javorníku, Bílou či Radhošť se sochou bájného Radegasta, milovníci památek a historie zase Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Štramberk neboli Valašský betlém, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámek. Významným je také město Příbor, kde se narodil lékař-neurolog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud a kde se také dodnes nachází jeho rodný dům.

Více informací
Frýdek-Místek
Frýdek-Místek
Aquapark Olešná
Aquapark Olešná
Vodní nádrž Olešná
Vodní nádrž Olešná