Ať už se chystáte na sportovní výlet, dovolenou s rodinou či pobyt plný turistiky, v Beskydech se najde něco pro každého. Ubytujte si v Chatě pod Lysou a užijte si krásné prostředí nedaleko Lysé hory, Satinských vodopádů a dalších atrakcí. Třešničkou na dortu budou výtečné snídaně formou bufetu a relax u venkovního vyhřívaného bazénu.

O ubytování

Jak již název napovídá, Chatu pod Lysou najdete v Beskydech, na úpatí Lysé hory. Jde o ideální místo pro lyžaře, turisty, rodiny s dětmi i skupiny přátel. Kombinace moderního ubytování a bohatých možností vyžití v okolí zkrátka sedne takřka každému.

V zimě jistě náležitě oceníte, že se chata nachází přímo ve Ski areálu Malenovice. Od sjezdovky vás tak bude dělit doslova jen pár kroků. Na lyžaře čeká v okolí také vlek Ostravice (10,2 km), Ski areál Opálená (11,6 km), vlek Sviňorky (17,3 km), vlek Visalaje 24,7 km), Ski park Gruň (26,3 km) a mnohé další lyžařské areály. V létě se můžete vyřádit v největším českém lanovém bludišti Opičárna (5,1 km), na bobové dráze a lanových překážkách Boboparku Čeladná (13,6 km), nebo seberte odvahu a vydejte se do korun stromů po Stezce Valaška (49,5 km).

Těšit se můžete i na krásné výlety. Jen kousek od chaty najdete krásné Satinské vodopády (4,9 km), o kousek dál se nachází přírodní rezervace Malenovický kotel (2,2 km) a vyrazit můžete i k mohyle Ivančena (6,7 km) nebo Mohelnickému vodopádu (13,8 km). K výletu láká také oblast Pusteven (49,4 km) s unikátními dřevěnými stavbami, rašelinná louka Obidová (15,7 km), jeskynní systém Ondrášovy díry (3,1 km), Studená jeskyně (3,1 km) a další přírodní a kulturní památky.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z komfortních pokojů a apartmánů. Všechny jsou moderně vybavené a disponují vlastní koupelnou se sprchovým koutem a toaletními potřebami, zatemňovacími závěsy, televizí a WiFi připojením. Z oken pokojů budete mít výhled na do přírody nebo na sjezdovku.

  • Pokoje Standard nabídnou plochu 14 m² a ubytují 2-3 osoby. K vybavení patří 3 samostatná lůžka, z nichž 2 mohou být spojená do dvoulůžka.

  • Pokoje Comfort jsou prostornější (17-22 m²) a vhodné pro 4-5 osob. Nabídnou 4 lůžka (2 mohou být spojená do manželské postele) nebo 3 lůžka a rozkládací pohovku.

  • Rodinný apartmán měří 35 m² a zahrnuje spací zónu s manželskou postelí/2 oddělenými lůžky, obývací zónu s rozkládací pohovkou a vybavený kuchyňský kout s jídelním stolem.

Na čem si pochutnáte?

Součástí chaty je stylová restaurace s útulnou, horskou atmosférou. V restauraci si pochutnáte na českých i mezinárodních specialit z těch nejkvalitnějších surovin. V letních měsících je možné posedět na venkovní zahrádce s obsluhou a dětským koutkem.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku můžete využít nový, venkovní vyhřívaný bazén s lehátky.

Něco navíc

Pro sportovce je v chatě k dispozici úschovna lyží.

Chata pod Lysou

Chata pod Lysou

Malenovice 258 , Malenovice
Česká republika

Provozuje společnost:
Penzion Chata pod Lysou s.r.o. IČ: 21408947


+420 734 866 915

info@chatapodlysou.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
500 Kč/pobyt
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Fén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,1 km
Vzdálenost od jezera
10 km
Zastávka
1,3 km
Aquapark
16,4 km
Sjezdovka
5 m
Běžkování
1,3 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy se, jak název napovídá, nachází na pomezí Moravy a Slezska, a mezi návštěvníky se těší čím dál větší oblíbenosti. Není divu - hory a lesy, památky, krásná příroda i spousta aktivit - Beskydy mají opravdu co nabídnout.

Co určitě musíte vidět v Beskydech:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Turisté a cyklisté by si ale neměli nechat ujít ani vrchol Velkého Javorníku, Bílou či Radhošť se sochou bájného Radegasta, milovníci památek a historie zase Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Štramberk neboli Valašský betlém, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámek. Významným je také město Příbor, kde se narodil lékař-neurolog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud a kde se také dodnes nachází jeho rodný dům.

Více informací
Lysá hora
Lysá hora
Satinské vodopády
Satinské vodopády
Ondrášovy díry
Ondrášovy díry