Penzion U Wéwody Fridlantského je perfektním místem na romantickou dovolenou ve dvou. V krásných pokojích s interiérem v historickém stylu se budete cítit jako na zámku. Každý den zahájíte bohatou snídaní ve formě bufetu a dostatečně posilnění můžete objevovat poklady okolí. Hned u penzionu najdete třeba krásnou novorenesanční radnici, o kousek dál je zase zámek Frýdlant. Pohodlně se dostanete také do Liberce, který přímo překypuje atrakcemi.

O ubytování

Jak již název napovídá, Penzion U Wéwody Frídlantského najdete přímo v centru města Frýdlant, kousek od Liberce a polských hranic. Budete tak jen pár kroků od nejzajímavějších historických památek a v dosahu zajímavých výletních cílů.

Příjemnou procházkou se dostanete k zámku Frýdlant (1,3 km). Tento původně gotický hrad, později renesanční zámek, byl veřejnosti zpřístupněn již v na začátku 19. století, čímž se stal nejstarším hradním muzeem ve střední Evropě. Prakticky naproti penzionu budete mít krásnou budovu novorenesanční radnice (30 m), kde sídlí Městské muzeum Frýdlant. Nejen v zimě se můžete nechat okouzlit také mechanickým Frýdlantským betlémem (300 m) se 130 pohyblivými figurkami.

Na památky a zajímavé atrakce láká i nedaleký Liberec (21,8 km). Projděte si třeba nejstarší zoologickou zahradu v České republice a krásnou botanickou zahradu, užijte si relax v obrovském Aquaparku Babylon a zábavu v místním lunaparku nebo načerpejte nové znalosti v Severočeském muzeu a na naučné stezce Vesecké údolí. V létě pro vás bude otevřené liberecké koupaliště Vápenka, v zimě budete mít na dosah hned několik skvělých lyžařských center. Nejbližší příležitost k lyžování čeká na sjezdovkách v Kateřinkách (22,3 km), Rudolfově (25,4 km) či Bedřichově (29,8 km), náročnější lyžaři si jistě rádi popojedou i do většího Ski areálu Severák (34,1 km) nebo oblíbeného Skiareálu Ještěd (30,3 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z přepychových pokojů vyvedených v historickém stylu 17. století, kde se budete cítit jako na zámku. I přes dobové ladění vám ale zůstane komfort moderní doby, včetně vlastní koupelny, klimatizace či WiFi připojení.

Hraběnčin pokoj má interiér laděný do červených a růžových barev. Vyspíte se zde na vyřezávané dvoulůžkové posteli a k dispozici budete mít také stůl s posezením, toaletní stolek s židlí, televizi a koupelnu s rohovou vanou a sprchovým koutem.

Romantický pokoj bude ideální volbou pro zamilované páry, klidně i na svatební cestu. Ze vzdušného, krásně vyzdobeného pokoje se vám ani nebude chtít odcházet. Možná tak na slunnou terasu, která k pokoji patří. Ložnici dominuje velká dvoulůžková postel, dále zde najdete stolek s posezením, koupelnu se sprchovým koutem, šatnu, lednici a televizi.

Wewodův pokoj je velmi podobný hraběnčině pokoji, v interiéru ale převažují spíše neutrální barvy. I zde se krásně vyspíte na velké vyřezávané posteli a pohodlně si posedíte na čalouněném nábytku. Nechybí televize a koupelna se sprchovým koutem a rohovou vanou.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci penzionu vám každé ráno nachystají bohatý snídaňový bufet s výběrem slaných, sladkých, studených i teplých pokrmů. Oběd a večeře budou skvělou příležitostí k otestování okolních restaurací, mezi oblíbené podniky patří třeba restaurace Na rozcestí (1 km), která se specializuje na tradiční českou kuchyni.

Penzion U Wéwody Fridlantského

Penzion U Wéwody Fridlantského

Miru 34 , Frýdlant
Česká republika

Provozuje společnost:
Aspirify FINANCE s.r.o. IČ: 05574366


733 609 614

uwewody@gmail.com

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
50 m
Zastávka
0,4 km
Aquapark
26,2 km
Sjezdovka
23 km