Užijte si parádní dovolenou v Liberci – v originálním hotelu, který se ukrývá v lesích, má bohatou historii a vlastní vyhlídkovou věž, která měří 25 metrů. V ceně je kromě ubytování i polopenze, vstup na rozhlednu a dárek ve formě pohlednice. Ubytovat se můžete i v Královském pokoji jehož součástí je privátní vířivá vana, dostanete i láhev sektu.

Ověřeno Travelkingem

“Z pobytu v Hotelu Liberecká Výšina *** jsme odjížděli naprosto nadšeni. Čerstvý vzduch, příroda všude kolem nás, zvířátka co nás každý den vítala, tomu říkám opravdový relax. Z hotelu vede několik cest lesem pro pěší turistiku. Jednou z nich se dostanete přímo do Zoo Liberec. Z okna jsme se dívali, jak zapadá slunce za Ještědem. Nikde kolem nejezdí žádná auta, jelikož k hotelu je jediná příjezdová cesta a pak už jen lesy. Kdo má rád přírodu, klid, zvířata a turistiku, je tohle ideální volba a my ji doporučujeme všemi deseti.” Přečtěte si celou recenzi

Lenka Homolová - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Září 2023

O ubytování

Ze zalesněných vrchů Jizerských hor se hrdě zvedá vyhlídková věž zvaná různě - Věž Jindřicha Liebiega, Jindřichova věž, dnes Liberecká výšina. Dříve sloužila jako výletní hostinec s vyhlídkovou věží. A právě v tomto originálním hotelu, jehož historie sahá až do roku 1901, si užijete parádní dovolenou.

Do centra Liberce je to odtud 3 km, vydejte se do jednoho z parků, na zámek (3,2 km), do ZOO (1 km), botanické zahrady (2,4 km) nebo do parádního aquaparku a zábavního centra Babylon (4,5 km), kde najdete také saunový svět, relaxační zahradu nebo laser show.

Dominantou Liberce je věž vysílače na Ještědu (9,2 km), kam můžete vyjet lanovkou a kochat se výhledem na krajinu z kavárny či restaurace. Ze starších památek stojí za návštěvu například budova liberecké radnice (3,2 km), která je velmi podobná radnici ve Vídni.

Za zimními sporty zamiřte do lyžařských areálů v Bedřichově (8 km), na Ještědu (11 km) nebo na Tanvaldském Špičáku (20 km). V teplejších ročních obdobích na vás zase čeká 900 metrů dlouhá bobová dráha v Janově nad Nisou (9,3 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z komfortních pokojů, které jsou laděny do příjemných barev, vybaveny stylovým nábytkem a nepostrádají samostatnou koupelnu s vanou či sprchou. Samozřejmostí je WiFi připojení, psací stůl a televize. Dvoulůžkové pokoje Standard jsou menší (cca 15 m²), mohou být vybavené manželskou postelí nebo oddělenými lůžky a některé mají možnost přistýlky.

Luxusnější variantou je potom Královský pokoj, který je nejen výrazně větší (35 m²) a přepychově vybavený, ale má také vířivou hydromasážní vanu. Kromě dvoulůžkové postele s nebesy je v pokoji i rozkládací pohovka, kterou lze využít jako přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

K hotelu patří lovecká restaurace, kde si pochutnáte na skvělé polopenzi. Snídaně se podávají formou bufetu, večeře jsou pak výběrem z menu. Restaurace se zaměřuje zejména na českou kuchyni, mezi její speciality patří slepice na paprice nebo rolované pečené koleno. K dispozici je také velký sál, který někdy slouží i k tanci, pivnice a venkovní terasa.

Něco navíc

Součástí Hotelu Liberecká výšina je nepřehlédnutelná rozhledna, která měří 25 metrů a nabízí nádherný výhled. Ten za vyšlápnutí schodů určitě stojí. Potěšit se můžete také se zvířátky, mezi stálé obyvatele hotelového pozemku patří lamička Livy, oslík Ríša, beránek Béďa a dvě kočičky.

Hotel Liberecká Výšina ***

Hotel Liberecká Výšina ***

Wolkerova 251 , Liberec 15
Česká republika

Provozuje společnost:
Star Clubs Liberec s.r.o. IČ: 04322932


+420 484 800 348

recepce@libereckavysina.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Lázně
Restaurace
Baby friendly
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Vzdálenost od jezera
2,4 km
Zastávka
1,2 km
Aquapark
4,6 km
Sjezdovka
9 km
Běžkování
9 km

Tipy na výlet

Liberec

Liberec Tip na výlet

Liberec je město na severu Čech sahající svou historií do 13. století. Mnoho lidí si je spojí pouze s vysílačem Ještěd, město má ale své vlastní zajímavosti. Za jakýsi symbol obce můžeme považovat novorenesanční radnici, najdeme tu ale i krásné památky baroka a klasicismu.

Co byste neměli v Liberci minout:

  • Centrum Babylon
  • ZOO Liberec
  • Botanickou zahradu
  • Nezapomeňte ani na moderní vědecké centrum iQLANDII s Planetáriem, DinoPark nebo Technické muzeum.

Za relaxací zamiřte do aquaparku s wellness centrem, které je zařízené ve stylu antických lázní. Aquapark je součástí centra Babylon.

Více informací
Zoo Liberec
Zoo Liberec
Vodní nádrž Josefův Důl
Vodní nádrž Josefův Důl
Jizerské hory
Jizerské hory