Hotel Central *** leží ve středu jizerskohorského městečka Lázně Libverda jen 20 m od kolonády. Užijte si procházky po městě, popíjení léčebných pramenů i výlety do okolí. Ubytováni budete ve zrekonstruovaném pokoji a pochutnáte si na snídaních či polopenzi. Relaxovat můžete ve wellness centru s vířivkou a saunou.

O ubytování

Hotel Central *** je nově zrekonstruovaný a nachází se v podhůří Jizerských hor v obci Lázně Libverda, a jak už název napovídá, leží přímo v centru městečka. Budete tedy jen kousek (20 metrů) od kolonády se stylovými lázeňskými pavilony, kde můžete okusit místní minerální prameny: Mariin, Vilemínin, Eduardův, Josefinin, Bierbon a Hubertův.

Během pobytu doporučujeme navštívit unikátní restauraci Obří sud, která je raritou svého druhu. Budova, jak už název napovídá, má tvar obrovského sudu o délce 14,15 m, výšce 11,4 m a šířce 10,5 m. Kromě vynikajícího jídla si zde vychutnáte také jedinečný výhled na celé panorama hlavního hřebene Jizerských hor.

V okolí hotelu najdete hned několik turistických i cyklistických tras, které vás provedou místní přírodou. Zamířit můžete například na vrchol Smrk s oblíbenou rozhlednou (9 km), který najdete u polských sousedů, k žulovým skalám Kočičí kameny (3 km) s via ferratou, na vyhlídku Paličník (8 km) nebo k vodopádu Černého potoka (14 km). Milovníci dějin se mohou vypravit například na hrad a zámek Frýdlant (9 km), ke zřícenině hradu Hamrštejn (25 km), na hrad Grabštejn (37 km) a na zámek Lemberk (42 km).

Určitě se vydejte i do Liberce, který je vzdálený pouhých 27 km. Najdete tu pěkné náměstí s neorenesanční radnicí, spoustu historických budov, ale také třeba zámek. S dětmi se vydejte do zábavního parku a aquaparku Babylon, vědecko-zábavního centra s planetáriem iQLANDIA nebo do vyhlášené Zoologické zahrady, kde můžete shlédnout bílé tygry.

V zimě vyrazte do ski areálů, kterých je v Jizerských horách hned několik. Skvělé zázemí nabízí například Ski areál Bedřichov (33 km), Ski areál Severák nebo Ski areál Josefův Důl (42 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 11 komfortních pokojů, které prošly rekonstrukcí. Vybaveny jsou manželskou postelí, šatní skříní, stolkem s posezením a samozřejmostí je také vlastní koupelna s toaletou a sprchovým koutem. Každý pokoj disponuje televizí a nabízí WiFi piřpojení. K dispozici jsou dvou, tří, ale také čtyř a šestilůžkové pokoje, takže se na pobyt můžete vydat s celou rodinou.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno si pochutnáte v hotelové jídelně na snídani formou bufetu. Vyberete si z klasických studených i teplých snídaňových jídel, která potěší milovníky slaných i sladkých pokrmů. V případě polopenze si užijete také servírované večeře o dvou chodech.

Kde budete relaxovat?

Relaxaci si můžete dopřát v novém wellness centru, kde na vás čeká vířivka pro 6 osob, parní kabina s aromaterapií pro 6 osob a také relaxační zóna určená k odpočinku po saunování.

Hotel Central ***

Hotel Central ***

Lázně Libverda 143 , Lázně Libverda,
Česká republika

Provozuje společnost:
Penziony Hejnice s.r.o. IČ: 07015691


+420 608 022 533

rezervace@pensionyhejnice.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
20 m
Vzdálenost od lázní
0 m
Zastávka
80 m
Aquapark
28 km
Sjezdovka
14,4 km
Běžkování
14,3 km

Tipy na výlet

Jizerské hory

Jizerské hory Tip na výlet

Nejseverněji položené pohoří nazvané podle řeky Jizery, která zde pramení, to jsou Jizerské hory. Nejvyšší horou české části je Smrk. Jsou zde perfektní podmínky pro pěší i cyklistické výlety. Vydejte se do přírodní rezervace Rašeliniště Jizerky, na Čertův kámen v Josefově dole nebo na rozhlednu Císařský kámen u Jablonce nad Nisou.

Co kromě nádherné přírody navštívit?

  • Zámek Frýdlant
  • ZOO a Botanickou zahradu Liberec
  • Josefův důl a zdejší vodní nádrž

Vzrušující zážitek nabízí bobová dráha v Janově nad Nisou. Navštivte také jedinečné Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou nebo Sklářskou osadu Kristiánov.

Více informací
Lázně Libverda
Lázně Libverda
Rozhledna Smrk
Rozhledna Smrk
Liberec
Liberec