Ubytovat se v Rokytnici v Orlických horách je přímo strategický tah. Z rodinného penzionu Rampušák budete mít na dosah krásnou přírodu i skvělé atrakce, včetně zámku (200 m). Energii k turistickým výkonům doplníte večeřemi a snídaněmi formou bufetu.

O ubytování

Penzion Rampušák se nachází přímo v centru Rokytnice, malebného městečka, které je vstupní branou do Orlických hor. Okolí je ideální pro turistiku i cykloturistiku. Jen pár kroků od penzionu se nachází zámek Rokytnice v Orlických horách (200 m) a dále zde najdete muzeum Orlických hor (300 m). Oblíbenými turistickými cíli jsou například hrad a zámek Potštejn (25 km), Kolowratský zámek v Rychnově nad Kněžnou či muzeum řemesel v Letohradu (20 km).

Milovníci zimních sportů zajisté ocení blízkost lyžařského areálu, který se nachází pouze 300 m od penzionu. Skvělé lyžování si užijete také ve ski areálu Říčky (10 km) nebo v Bartošovicích v Orlických horách (10 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 11 pokojů, které nabízí pohodlná lůžka, křesla, ale také WiFi připojení a vlastní koupelnu.

Na čem si pochutnáte?

Nevelká fasáda penzionu chráněná tradičním dřevěným šindelem vás překvapí. Kromě pokojů totiž ukrývá také stylovou horskou hospůdku s krbem, salonek se sbírkou loveckých trofejí a terasu s letním posezením. Kromě snídaní a servírovaných večeří si v restauraci, která je otevřená po celý den, můžete pochutnat také na poledním menu. Restaurace se specializuje na jídla ze zvěřiny a o víkendech kromě zvěřinových hodů připravuje také staročeská jídla.

Penzion Rampušák

Penzion Rampušák

Náměstí T.G.M. 5 , Rokytnice v Orlických horách
Česká republika

Provozuje společnost:
Jiří Pokorný IČ: 12999369


605824866

rampusak@rokytnice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 50 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 50 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Baby friendly
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
1 km
Běžkování
0,4 km

Tipy na výlet

Orlické hory

Orlické horyTip na výlet

V severovýchodních Čechách při hranici s Polskem se rozprostírají Orlické hory. Nejvyšší vrchol Velká Deštná leží v nadmořské výšce 1 115 metrů. Na vrcholu hory se nachází rozhledna, ze které je za dobrého počasí výborná viditelnost široko do kraje. Území Orlických hor je vhodné pro turistiku i cykloturistiku, v zimě pak pro běžkaře a sjezdaře. Hlavní hřeben pohoří projdete po červeně značené cestě Aloise Jiráska. Milovníky historie nadchne soustava vojenského opevnění. V oblasti se nachází hned několik bunkrů a pevností.

Kam se vydat na výlet?

  • Rozhledna Anna
  • zámek Rychnov nad Kněžnou
  • zřícenina hradu Potštejn

Městečka Orlických hor jsou spíše menší. Tradiční dřevěnou lidovou architekturu můžete obdivovat například v Rokytnici.

Více informací
Rychnov nad Kněžnou
Rychnov nad Kněžnou
Deštné v Orlických horách
Deštné v Orlických horách
Rozhledna Anna
Rozhledna Anna