Objevte to NEJ ze Slovenska: 9 nejlepších aquaparků (nejen) na letní zábavu

Horké dny zalité sluncem se nejlépe tráví u osvěžující vody. K bazénům připočítejte adrenalinové tobogány, vodní atrakce a skvělý animační program pro malé i velké, a dokonalá dovolená je na světě. Zažijte ji v nejlepších aquaparcích na Slovensku!
Objevte to NEJ ze Slovenska: 9 nejlepších aquaparků (nejen) na letní zábavu

Ve slovenských aquaparcích si užijete vodní radovánky i dokonalý odpočinek. Objevte s námi ty nejlepší z nich!

Meander park Oravice

1. Meander park Oravice

Severněji položená Orava ukrývá nejen nespoutanou přírodu, ale i výjimečnou vodu vyvěrající z hlubokých termálních vrtů. Aquapark Meander Oravice leží v obci Vitanová, blízko hranic s Polskem a známého městečka Zakopané. Ponořit se zde můžete do celoročně otevřených bazénů plných geotermální léčivé vody s vysokým obsahem minerálů a železa. Vybrat si budete moci z vnitřních a venkovních bazénů, ve kterých vám nebude zima ani uprostřed zasněžené krajiny - teplota vody zde dosahuje až 38 °C. Užijte si odpočinek ve vnitřním relaxačním bazénu s vodními tryskami, ve venkovním relaxačním bazénu s lehátky s perličkovou koupelí nebo v bazénu pro seniory. Aktivní zábavě přeje plavecký bazén, dětský bazén se skluzavkami či bazén s mořskými vlnami.

Otevírací doba:

  • PO-ČT: 12:00 - 21:00 hodin
  • PÁ-NE: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělého je 26 €, celodenní vstup pro dítě do 16 let nebo seniora nad 65 let je 24 €, celodenní vstup pro dítě do 10 let je zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.

Vodný park Bešeňová

2. Vodní park Bešeňová

Žezlo vládce nejlepší vodní zábavy a relaxu drží skvost v Bešeňové - Vodní park Bešeňová. Celoročně se zde můžete čvachtat v 9 bazénech (4 s termální vodou a 5 s čirou), do kterých se dostanete i po 7 tobogánech. V létě se počet bazénů zdvojnásobuje na 18 bazénů a 13 tobogánů, a tak se zabavíte v plaveckém bazénu, dětském plném atrakcí, v relaxačním bazénu s masážními tryskami a perlivým posezením, nebo se do sytosti vyskáčete v bazénu s umělými vlnami či v divoké řece. Odpočinek a ztracenou rovnováhu najdete ve Wellness centru Harmonie, kde budete relaxovat při saunových rituálech v saunovém světě plném vůní, hudby, světla a jedinečných zážitků. Dopřejte si také masáž nebo jednu z mnoha nabízených procedur. Z Vodního světa v Bešeňové vyjdete jako znovuzrození.

Otevírací doba:

  • PO-ČT: 11:00 - 20:00 hodin
  • PÁ: 11:00 - 21:00 hodin
  • SO: 10:00 - 21:00 hodin
  • NE: 10:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup do bazénů a k tobogánům se pohybuje okolo 31 € pro dospělého a 25 € pro dítě. Doporučujeme vám koupit si lístky předem online nebo při koupi využít různé regionální karty, čímž výrazně ušetříte.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.

Tatralandia Liptovský Mikuláš

3. Tatralandia Liptovský Mikuláš

U spojení "slovenský aquapark" se většině Čechů vybaví nespočet tobogánů a bazénů s vodou třpytící se na slunci v nejznámějším slovenském aquaparku Tatralandia v Liptovském Mikuláši, kde toto všechno najdete. Celoročně otevřený aquapark láká v létě návštěvníky na 14 bazénů napuštěných mořskou, termální i čirou vodou. Ústí do nich 28 tobogánů a skluzavek různých délek a sklonů - ten nejadrenalinovější tobogán Anakonda měří 146 m! Nechybí zde spousta dalších atrakcí a bohatý celodenní program, o který se stará největší animační tým na Slovensku. Během celého roku se zabavíte v 9 bazénech se 6 tobogány, kde teplota vody neklesá pod 30 °C. Kdo ale hledá v Tatralandii spíše odpočinek, ten by měl navštívit bohatý Keltský saunový svět s 21 parními, vodními a masážními lázněmi, saunami a blahodárnými masážemi i zábaly.

Otevírací doba (liší se od dní a částí areálů):

  • PO-ČT: 11:00 - 20:00 hodin
  • SO: 10:00 - 21:00 hodin
  • NE: 10:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup do bazénů a k tobogánům se pohybuje okolo 31 € pro dospělého a 25 € pro dítě. Doporučujeme vám koupit si lístky předem online nebo při koupi využít různé regionální karty, čímž můžete výrazně ušetřit.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.

Aquacity Poprad

4. Aquacity Poprad

Dalším známým rájem vodní zábavy pod Tatrami - tentokrát pod Vysokými Tatrami - je Aquacity Poprad . Celoročně otevřený aquapark nabízí zábavu v celkem 13 venkovních i vnitřních bazénech a odpočinek ve wellness s úctyhodnou rozlohou až 1600 m². Ponořit se zde můžete do venkovního sedacího bazénu s nejteplejší vodou (38 °C) a užívat si masáž vodních trysek a perličkových lehátek a působení minerální vody z podzemního vrtu, která obsahuje více než 20 minerálů užitečných pro lidské tělo. Čeká vás zde venkovní plavecký bazén, dětský bazén či bazén Mayská pyramida s množstvím skluzavek pro děti i dospělé. K tomu nechybí ani tobogány a 350 dalších atrakcí. Stylizace vnitřních bazénů se nese především ve znamení odpočinku a nezapomenutelných zážitků - zažijete je například v bazénové laguně Blue Sapphire, která je doplněna o laserovou a zvukovou show. Tlumené a barevné osvětlení je příznačné pro bazény Blue Diamond, a osvěžíte se na baru přímo ve vodě. Vaše ratolesti se zase do sytosti vyřádí u animačních programů nebo v bazénu s replikou pirátské lodi. Vedle bazénu se rozléhá odpočinková terasa pro rodiče.

Léčivá termální voda v Aquacity Poprad je chráněna několika způsoby. Povrchy bazénů jsou nerezové, díky čemuž je potřeba dezinfekce chlorem minimalizována. K čištění vody se zde používá UV záření, díky čemuž je voda šetrná k očím i citlivé pokožce a zachovává si své prospěšné látky.

Otevírací doba:

  • PO - NE: 10:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělého 25 €, celodenní vstup pro dítě či studenta 20 €. Dítě s výškou do 120 cm 1 €.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.

Spa & Aquapark Turčianske Teplice

5. Spa & Aquapark Turčianske Teplice

Minerály obohacenou léčivou vodu Turčianských Teplic už po staletí vyhledávali panovníci a vládci kvůli léčbě i odpočinku. Dnes přímo na minerálních vřídlech stojí dva bazény Spa & Aquaparku Turčianske Teplice. Udělejte něco pro svou fyzickou i psychickou pohodu a dopřejte si odpočinek i zábavu v bazénech s celoročním provozem - čeká tu na vás Areál Spa s léčivou vodou, kde můžete relaxovat i utužovat své zdraví v Červeném klidovém bazénu se sezením či Lidové rehabilitačním lázni s vodními chrliči a masážními tryskami. Pohodu si užijete také ve vířivce pro 8 osob, navštívit můžete i Vitální svět. Během léta dejte přednost zábavě ve vnější části aquaparku pod hřejivým sluncem. Návštěvníci nedají dopustit na místní atrakční bazén plný lákadel, kde se můžete nechat unášet divokou řekou s houpacím zálivem nebo se nechte masírovat čtyřmi hydromasážními tryskami a vodními lehátky. Plavce nadchne 25 m dlouhý plavecký bazén, děti se zase vyřádí v dětském bazénu se skluzavkou či na dětském hřišti. V areálu nechybí ani minigolf či kavárna a bary přímo mezi bazény.

I v Turčianských Teplicích můžete zažít nespoutanou jízdu na tobogánech. Nasbírejte odvahu a sklouzněte se dolů po strmém toboganu Kamikadze s délkou 47 m. Dosud nevídanou zábavu vám zaručí unikátní Movie tobogán (97 m) - jízda v něm je zpestřena promítáním záběrů pohybujících se mořských zvířat.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělou osobu je 18,50 €, celodenní vstup pro dítě do 15 let je 10,40 €, dítě do 6 let má vstup zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.

Aquapark Dolný Kubín

6. Aquapark Dolný Kubín

Aquapark v Dolním Kubíně na Oravě patří mezi ty menší, ale zažijete v něm o to větší klid a pohodu. Jeho hlavním lákadlem je vnitřní plavecký bazén s délkou 25 m a teplotou vody kolem 27 °C. K odpočinku je určen multifunkční Relaxační bazén s rozměry 26 x 19 m a vodou teplou 32 °C, kde se necháte namasírovat na jedné ze 6 masážních lavic, vyzkoušíte masážní sprchy a trysky, nebo se pobavíte v proudu divoké řeky nebo v houpacím zálivu. Okolí relaxačního bazénu je poseto lehátky, fontánkami s pitnou vodou a nechybí ani 2 vířivky s teplotou vody 36 °C. Vrcholem zábavy jsou 2 tobogány a skluzavka Niagara. Nejnověji je součástí aquaparku i wellness centrum se saunovým světem, kde se perfektně zrelaxujete v infra sauně, finské sauně, parní bylinkové a parní solné sauně. Následně se zchlaďte v ochlazovacím bazénu a už jen odpočívejte ve vířivce nebo na lehátku v relaxační místnosti.

Otevírací doba (liší se od sezóny a částí areálů) pro vodní svět:

Běžný režim:

  • PO-PÁ: 14:00 - 21:00 hodin
  • SO-NE: 12:00 - 21:00 hodin

Prázdninový režim:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup do plaveckého bazénu, vodního světa a do saun pro dospělého je 29 €, pro dítě dítě do 17 let 22 €, dítě do 150 cm 15 €.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.


Aqualand Banská Bystrica

7. Aqualand Banská Bystrica

Klidná část krásného historického města Banská Bystrica přitahuje v letních měsících návštěvníky i ze vzdálenějších koutů kraje. Všichni míří za zábavou na plážové koupaliště Aqualand Banská Bystrica s bazény, které zabírají plochu až 22 000 m². Vás osvěží voda v 7 bazénech, mezi nimiž najdete plavecký bazén i olympijský plavecký bazén s teplotou vody až 28 °C. Výjimečně velkorysá je plocha zábavy pro děti - ty se vyřádí v relaxačním bazénu s 2 tobogány (délka 60 m) a 4 skluzavkami (50 m), čekají na ně také 3 dětské bazény - bazén s nafukovacími skluzavkami Žralok, Chobotnice a Mini Žralok, bazén pro děti do 4 let, který je obklopen lehátky pro rodiče a bazén určený pro dětská plavidla. V areálu koupaliště najdete i přírodní jezero, ve kterém se můžete projet na lodičce i si v něm zaplavat.

Zábavy si tu užijete do sytosti i pokud se vám do vody vůbec nechce. Najdete zde 900 m dlouhý in-linový okruh, hřiště na fotbal, plážový volejbal či badminton, šlapadla i bowling. Pokud přece jen dáte vodě šanci, zamiřte do Wake Parku s vlekem vysokým 10 m a dráhou dlouhou 500 m nebo zkuste aquazorbing.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 9:00 - 19:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělého je 6,50 €, celodenní vstup pro dítě do 14 let je 4,50 €, celodenní vstup pro dítě do 15 let je 1,20 €. Dítě do 2 roku má vstup zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.

Termálne kúpalisko Patince

8. Termální koupaliště Patince

Nejjižněji položená obec na Slovensku - Patince - se pyšní nejen dostatkem teplých dní zalitých sluncem, ale i letním koupalištěm s termální vodou, které se svými kvalitami může rovnat aquaparku. Dohromady se zde můžete koupat v pěti bazénech - v plaveckém s délkou 18 m, sportovním, který je ideální na zábavu při vodních sportech. Milovníky odpočinku tu čeká sedací oddechový bazén s teplotou vody až 34 °C, díky které si koupání užijete i během zamračených dnů. Při budování koupaliště se nezapomnělo ani na vaše ratolesti - pro ty nejmenší je zde určen bazén s teplotou vody do 30 °C a hloubkou 20 - 40 cm. Trochu větší děti a neplavci se zase mohou čvachtat v dětském bazénu s hloubkou do 100 cm a množstvím vodních atrakcí. Pokud vám nechybí odvaha, užijte si rychlou jízdu na jednom ze tří tobogánů - čeká tu na vás nejdelší Anaconda, nejprudší Kamikaze a nejširší Family - superskluzavka. V Patincích zábava nekončí ani na souši - zahrajte si minigolf, plážový volejbal na písku a děti nechte vyskákat se na nafukovacím hradě.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 7:30 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělého je 6 €, celodenní vstup pro dítě do 12 let je 3 €. Dítě do 1 roku má vstup zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.


Aquapark Senec

9. Aquapark Senec

Sluncem zalitý Senec je ideálním místem na zábavu nejen během léta. Užijete si ji v Aquaparku Senec, kde se celoročně můžete koupat v 5 bazénech a v létě k nim přibydou dva vnější. Sluneční brýle si nezapomeňte při plavání v italském bazénu a v průplavovém bazénu pro plavce i neplavce. Klidné vlnky vás budou unášet v bazénu s příznačným názvem lazy river, kde voda jen pomalu proudí. Pro adrenalinovou zábavu jsou tu 2 tobogány a 10 skluzavek, kterých si zaslouží pozornost těch nejodvážnějších trychtýř - Space hole. Výzvou je i skluzavka Mississippi dlouhá 103 m nebo strmé skluzavky Green a Blue speed. Pod střechou odpočívejte v relaxačním bazénu, klidovém bazénu s teplotou vody až 38 C, nebo si zaplavte v zastřešeném bazénu s celoročním provozem. Aquapark Senec myslí také na děti - na ně zde kromě dětského bazénu s vodním deštníkem čeká bohatý celoroční animační program, který zabaví i rodiče. Zábavou je bude provázet roztomilý maskot - hroch Paul. Nezapomnělo se ani na rodiče s miminky - ti si v aquaparku mohou půjčit sedačky "vajíčka", k dispozici jsou také přebalovací pulty nebo si můžete koupit plenky na plavání či plovací pomůcky.

Otevírací doba (může se měnit podle sezóny):

  • PO-ST: 12:00 - 22:00 hodin
  • ČT: 12:00 - 19:00 hodin
  • PÁ-SO: 10:00 - 19:00 hodin
  • NE a svátky: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělou osobu je 24,90 €, celodenní vstup pro dítě do 18 let a držitele karty ISIC do 26 let je 19,90 €, dítě do 6 let má vstup zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, abyste to měli do aquaparku opravdu blízko.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Slovensko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet