Hledáte dokonalý dárek pro pivaře, vinaře, milovnici lázní či luxusu? Inspirujte se našimi tipy.

Dovolená jako vánoční dárek zaručeně překvapí i potěší. Ať už vybíráte dokonalý dárek pro maminku, partnera nebo třeba sportovce či gurmána, u Travelkingu nakoupíte klidně 5 minut před vánoční večeří. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší pobyty pro každého.
Hledáte dokonalý dárek pro pivaře, vinaře, milovnici lázní či luxusu? Inspirujte se našimi tipy.

Vánoce jsou už opravdu za dveřmi a vám ještě stále chybí pár dárků? To vůbec nevadí, máme pro vás skvělé řešení! Překvapte své blízké dárkem skutečně od srdce. Věnujte jim dovolenou, na kterou budou ještě dlouho vzpomínat. Pobyt snů si ovšem každý představuje jinak. Ať už chcete pod stromečkem udělat radost milovníkovi odpočinku, fanouškovi luxusu, gurmánovi či vinaři, v pestré nabídce Travelkingu najdete přesně to, co hledáte. Kterými pobyty svou rodinu, přátelé či kolegy zaručeně potěšíte?


🧘‍♀ Dovolená pro milovníky odpočinku

V dnešní chaotické době je čím dál důležitější umět si najít čas jen sám na sebe a poctivě odpočívat. Máte pocit, že jsou vaši blízcí neustále v pracovním shonu? Nebo si naopak odpočinek nikdy neodepřou a jsou přímo milovníky wellness? Pak uděláte nejlépe, když jim pod stromeček nadělíte pobyt, na kterém si pořádně dobijí baterky a vrátí se jako znovuzrození.

Perfektním místem pro dovolenou plnou relaxace je April Hotel Panorama **** ležící v klidné čtvrti Rychnova nad Kněžnou v podhůří Orlických hor. Zaručujeme, že v malebném prostředí poklidného městečka obklopeného krásnou přírodou s mnoha turistickými stezkami všichni rychle zapomenou na každodenní shon. Díky neomezenému vstupu do wellness si relaxace budete moci dopřát, kolik jen budete chtít. Pro opravdové vyznavače odpočinku doporučujeme zvolit pobyt Relax, jehož součástí je navíc 90 minut v privátní sauně, nebo příjemná masáž. Bufetové snídaně a dvouchodové večeře připravené pod vedením šéfkuchaře Daniela Rajchla z kvalitních čerstvých surovin uspokojí všechny mlsné jazýčky.

Blahodárná síla maďarských léčivých pramenů je známá po celém světě, a tak se právě termální lázně v Maďarsku těší mezi všemi vyznavači relaxace mimořádné oblibě. Sázkou na jistotu je pobyt v Caramell Premium Resortu **** ve vyhlášeném lázeňském městečku Bük, jež leží jen 200 km od českých hranic. Klenotem města jsou lázně Bükfürdő, které jsou od hotelu vzdáleny jen 1 km. Pokud se vám i to zdá daleko, nezoufejte – do hotelového wellness o rozloze 2 000 m² je to z hotelového pokoje či apartmánu doslova pár kroků! V rámci neomezeného vstupu do wellness si budete moci dosyta užít odpočinek bazénech s termální vodou, saunovém světě i luxusní odpočinkové zóně pro dospělé. O pohodlí i zábavu dětí se během doby odpočinku rodičů ve wellness postarají v Caramella Kids Clubu. Skvělé gastronomické zážitky na vás čekají při bufetových snídaních a večeřích v hotelové restauraci Mandala a každý den pobytu vám navíc zpestří odpolední sušenka.


🛀 Dovolená pro vyznavače lázeňství

Ozdravný pobyt v lázních je v době (post)pandemické skvělým dárkem pro každého. V bazénech plných léčivé termální vody si vaši blízcí nejen úžasně odpočinou, ale také posílí své zdraví a zaženou neduhy, které je trápí. Čas mezi procedurami a koupelemi je možné využít k objevování krás lázeňských měst.

Za dokonalým pobytem v lázních naštěstí nemusíte cestovat daleko – najdete je totiž přímo v Česku. K těm nejznámějším u nás patří rozhodně Mariánské Lázně, v jejichž srdci se v nachází luxusní 4* Hotel Excelsior. Kromě neomezeného vstupu do hotelové sauny a wellness Medical & spa v Chateau Monty Spa Resortu **** se v rámci pobytového balíčku můžete těšit na až 14 léčebných procedur jako masáže, koupele, zábaly a další. Součástí je také lahodná polopenze bufetovými snídaněmi i večeřemi. Pokud dostanete přes den hlad, je možné jej zahnat během lehkého poledního snacku.

Parádní lázeňský pobyt pro všechny věkové kategorie nabízí i Penzion Fortune v Dunajské Stredě na jihu Slovenska. Každý den pobytu mohou hosté využít celodenní vstup do termálních lázní Thermalpark. Koupání v bazénech plných léčivé vody z místních termálních pramenů o teplotě až 57 °C působí blahodárně na mnoho zdravotních obtíží. Dobrou zprávou také je, že díky polopenzi s bufetovými snídaněmi a tříchodovými večeřemi hlad rozhodně nehrozí.


💆‍♀ Dovolená pro nadšence do masáží

Víte, co je ještě lepší dárek než masáž? No přece pobyt s masáží! Obdarujte své milované dovolenou, během které na ně čeká nejen spousta cestovatelských zážitků a vynikajícího jídla, ale také zasloužené rozmazlování při masáži. Zaručujeme, že na takový dárek nikdy nezapomenou!

Pokud chcete pod stromečkem obdarovat někoho, kdo si zaslouží pořádné hýčkání, doporučujeme Rožnovské lázně s až 7 procedurami, které jsou dle výběru hosta v pivním, mořském, nebo orientálním stylu. Kromě luxusní péče v podobě masáží, koupelí a dalších terapií je v balíčku zahrnuto ubytování ve Wellness Ranči Bučiska či Hotelu Bečva (podle kapacity) a nechybí ani bufetové snídaně a oběd, či večeře po skončení procedur. Rožnov pod Radhoštěm a jeho okolí jsou navíc plné kouzelných míst, která stojí za návštěvu.

Během pobytu ve Sporthotelu Tichá Orlice *** v podhůří Orlických hor se o uvolnění a hlubokou relaxaci těla i mysli postará pravá thajská masáž i pobyt ve wellness centru s vířivkou, infra saunou a Kneippovou terapií. K tomu si sportovní nadšenci mohou dát do těla v hotelovém fitness. Hotel obklopuje Přírodní park Orlice, který je díky množství turistických tras jako stvořený pro výlety na čistém orlickohorském vzduchu. Součástí balíčku je také bohatá polopenze připravovaná z kvalitní lokální produkce.


👑 Dovolená pro prince a princezny

Až vaši blízcí dostanou od Ježíška pobyt na zámku, budou si připadat jako v pohádce. Jedinečná atmosféra, elegantní prostředí a exkluzivní servis zaručují, že si užijí každou minutu dovolené. Dopřejte svým milovaným jedinečný pocit stát se na chvíli princem či princeznou!

Nedaleko Karviné se uprostřed nádherného parku nachází Zámeček Petrovice ****. Budova z 18. století je po kompletní rekonstrukci opravdu výjimečným místem. Ubytování v luxusně vybavených pokojích uspokojí i ty nejnáročnější. Špičkový šéfkuchař se zase postará o to, aby se bufetové snídaňové stoly doslova prohýbaly pod vybranými pochoutkami. Hosté mají neomezený přístup do zámeckého wellness o rozloze 800 m². Načerpat nové síly zde mohou v 6 saunách, vířivce a Kneippově lázni. K dispozici je také soukromé wellness pro romantické chvíle ve dvou.

Jako v bavlnce bude o hosty postaráno v Chateau Herálec ***** Boutique Hotel & Spa na Vysočině nedaleko Havlíčkova Brodu. Královská péče začne ihned po příjezdu welcome drinkem a ovocem z místního sadu na pokoji. Hýčkání pak bude pokračovat ve wellness & Spa by L’OCCITANE se saunami a bazénem ve stylovém prostředí pod historickými klenbami. Každý den pobytu začíná tím nejlepším možným způsobem – lahodnou zdravou snídaní z nejkvalitnějších lokálních surovin. Aktivní hosté mohou navíc využít možnost zapůjčení sportovního vybavení, jako jsou horská kola, nordic walking hole, brusle či běžky.


🥇 Dovolená pro fanoušky luxusu

Pokud chcete dárkem vyjádřit, jak moc vám na obdarovaném záleží, věnujte mu nezapomenutelnou dovolenou. U nás na Travelkingu máme v nabídce i pobyty pro ty, kdo si potrpí na nejvyšší standard. Na luxusních pobytech si vaši milovaní budou od začátku do konce připadat jako v ráji.

Udělejte z výletu do hlavního města opravdu výjimečnou událost. V pražském Volcano Spa Hotelu **** bude každý moment pobytu využit na maximum. Hned po příjezdu čeká na hosty na pokoji delikátní sladké překvapení od pana šéfkuchaře. A pak už je na programu jen zábava a užívání si. Každý den dovolené je možné využívat moderní wellness centrum se saunami, vířivkou a tepidáriem. U pobytu Relax je třešničkou na dortu příjemná masáž. Před odchodem do víru velkoměsta zbývá jen vychutnat si v elegantní hotelové restauraci lahodnou snídani. Jednoduše paráda od začátku až do konce!

Rádi byste si trošku přepychu a cestovatelských zážitků užili společně s celou rodinou nebo třeba partou přátel? Pak je ideální volbou ubytovat se ve stylových dřevěných chatičkách Tatra Wood House v Zakopaném, nejvýše položeném městě v Polsku. Dvoupatrové chatičky kombinují tradiční horský styl s moderním designem a poskytují komfortní ubytování až pro 8 osob i nádherný panoramatický výhled na Tatry. Krásy „hlavního zimního města Polska“ tak můžete objevovat s celou partou. Zakopané je rájem zimních sportů, ovšem dokonalý pobyt zde na vás čeká v každém ročním období. Krásnou přírodou v okolí městečka vás provede hustá síť turistických tras a za odpočinkem můžete vyrazit do nedalekých termálních lázní.


🍽 Dovolená pro gurmány

Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu. Čím se tedy nejvíce zavděčíte všem labužnicím a labužníkům? No přece pobytem plným vynikajícího jídla a pití. Vybrali jsme pro vás pobyty, které v sobě spojují komfortní ubytování a wellness s gurmánskými zážitky.

Perfektní dovolenou si všechny mlsné jazýčky užijí v Hotelu Sirákov *** na Valašsku. Podle zvyku tradiční valašské pohostinnosti začne pobyt prkénkem domácích specialit a ostřejším přípitkem. O to, aby hostům nevyhládlo ani na chvilku, se postará lahodná polopenze připravovaná z kvalitních místních surovin. Vrcholem každého dne bude servírovaná večeře s možností výběru ze speciálního jídelního lístku a jednou za pobyt ve formě gurmánského menu. Kromě jídla nebude chybět ani pořádná porce odpočinku. Součástí balíčku je hodina v privátním wellness, a dokonce i masáž na masážním lůžku či křesle. Kromě nezapomenutelných vzpomínek si hosté odvezou také dárkovou tašku a domácí uzené sádlo.

To, že láska prochází žaludkem, dobře vědí v Penzionu U Hrádku ****, který se nachází v malebné jihomoravské vesničce Lukov uprostřed kouzelné přírody Národního parku Podyjí. Pobyt zde si užijí milovníci dobrého jídla, romantiky i odpočinku. Kromě bohatých bufetových snídaní se spoustou domácích dobrot je součástí balíčku lahodné večerní degustační menu. Další krásné chvilky ve dvou na vás čekají také ve venkovní vířivce s privátní odpočinkovou zónou.


🍺 Dovolená pro pivaře

O tom, že je v Česku hodně pivařů, rozhodně není pochyb. V průměrném množství vypitého piva na osobu jsme dokonce úplně nejlepší na světě! Pokud chcete vánočním dárkem oslnit milovníka či milovnici zlatavého moku, věnujte jim pivní pobyt, na kterém si svůj oblíbený nápoj užijí netradičním způsobem.

Valašský hotel a Pivní lázně Ogar *** jsou tím pravým místem pro pivní dovolenou. Hlavním bodem programu jsou zde velmi populární pivní koupele s neomezenou konzumací piva Starobrno. O ten správný základ pro vychutnávání si půllitrů se postará výtečná polopenze s bufetovými snídaněmi a tříchodovými večeřemi. K tomu všemu získají hosté navíc 30% slevu na masáže, saunu a pivní koupele.

Během pobytu v Hotelu Český Ráj *** nedaleko Jičína si hosté připadají opravdu jako v nebi. Dostatečný pitný režim během relaxace v pivní lázni a následně teplém zábalu zajistí pořádný džbán (2 l na osobu) zlatavého nápoje. K tomu náleží i polopenze, sleva na masáže a dle varianty také vstup do vířivky, nebo lahev vína.


🍷 Dovolená pro vinaře

Pivo sice hraje v Česku prim, ale ani ve víně nezaostáváme. Pobyty pro vinaře jsou plné procházek po vinicích, ochutnávání té nejlepší lokální vinné produkce a samozřejmě nesmí chybět ani domácí pohoštění. Nejúrodnější vinařskou oblastí u nás je bez pochyb jižní Morava, a tak právě odtud jsme pro vás vybrali dva pobyty, které potěší každého milovníka vína.

Nedaleko Znojma se nachází Vinařství Lintner, které se pyšní dlouholetou tradicí a příjemnou rodinnou atmosférou. Na hosty zde čeká degustace vína v nádherném prostředí původního historického sklepa. Dlouholetý vinař předá své zkušenosti o víně v teorii i praxi. K zakousnutí budou dobroty z bohatého pohoštění, které 8 vzorků prezentovaných vín ideálně doplní. S vínem roste chuť, a tak bude každé ráno připravena vynikající servírovaná snídaně.

V malebném prostředí vinařské obce Bzenec uvítá své hosty Hotel Lidový dům ***. Příjemným začátkem vinařské dovolené je zde láhev vína na pokoji. Ať už se na pobyt vydáte v kterémkoliv ročním období, žízní rozhodně trpět nebudete! Během jara a léta vás čeká ochutnávka vín v hotelové vinné galerii, na podzim a v zimě zase posezení ve vinném sklípku s výběrem vín. Na degustaci i výlety po okolí se posilníte na bufetových snídaních a tříchodových večeřích.


🚴 Dovolená pro sportovce

Chystáte se svým originálním vánočním dárkem překvapit vyznavače pohybu, kteří si nejlépe odpočinou při aktivní dovolené? Vsaďte na pobyt pro sportovce, na kterém nuda určitě nebude ani chvilku.

Rakouské hory jsou perfektní destinací pro pobyt plný pohybu od jara do zimy. Útulné dřevěné chatičky MONDI Bellevue Alm s více než 600 let dlouhou historií leží v oblíbeném lázeňském městečku Bad Gastein v nadmořské výšce 1 300 m n. m. Na okolní impozantními alpské vrcholy vás vyvezou lanovky a v zimě si je můžete vychutnat na sjezdovkách mnoha špičkových ski areálů. Po dni v horách zajisté oceníte neomezený vstup do sauny a luxusního wellness centra blízkého 4* hotelu. O energii na celý den se postarají bohaté snídaně podávané ve stylové horalské restauraci s prostornou terasou s krásným výhledem na hory.

Jako stvořený pro aktivní dovolenou pro celou rodinu je Hotel S-centrum Děčín ****, který nabízí nejširší možnosti sportovních a volnočasových aktivit v celém Ústeckém kraji. Kterého sportovce by nenadchlo, že hotel má vlastní zázemí pro badminton, squash či mini fotbálek a také vlastní velkou fitness vybavené kardio a posilovacími stroji? Dále jsou k dispozici také profesionální bowlingové dráhy, minigolf, golfový trenažer a dokonce i laserová střelnice. V blízkosti hotelu je navíc moderní aquapark s celoročním provozem a jediná česká via ferrata umístěná v centru města. Během pobytu bude zkrátka o zábavu postaráno. Záleží jen na vás, zda dáte přednost snídaním, nebo si dostatečné množství sil pojistíte polopenzí.


🏰 Dovolená pro průzkumníky památek

Za působivými památkami světového významu není potřeba cestovat daleko. Nechte obdivovatele pamětihodností na vlastní kůži zažít kouzelnou atmosféru nejkrásnějších českých i zahraničních historických měst.

Po probuzení v pokoji Domku kata Matěje v Českém Krumlově budou mít hosté pocit, jako by se ocitli v dávné minulosti. A není se čemu divit. Pokoje ve zrekonstruované budově ze 16. století jsou totiž stylově vybaveny historickým nábytkem na míru, ale samozřejmě zde nechybí WiFi připojení, lednička a další moderní vymoženosti. Jen pár minut od ubytování se nachází pohádkový zámek a hrad Český Krumlov a pod ním kouzelné jádro města plné středověkých křivolakých uliček a historických domů. Jako pozornost obdrží hosté lahev piva z vlastního pivovaru a pecen domácího chleba.

České dějiny se v dávných dobách psaly i daleko za našimi dnešními hranicemi. Všechny fanoušky historie proto potěší pobyt v Hotelu Visegrád **** ležící v srdci nádherného stejnojmenného maďarského města. Kromě majestátního hradu Visegrád to z hotelu není daleko ani do překrásných historických měst Budapešť a Ostřihom. Úžasný začátek i závěr každého dne zajistí vynikající bufetové snídaně a královské večeře. Unaveným svalům po celodenních výletech dopřejete zaslouženého odpočinku v hotelovém wellness s bazénovým a saunovým světem, kde můžete strávit času, kolik jen budete chtít. Balíček zahrnuje navíc také vstupenky na rytířské souboje, nebo na prohlídku Visegrádského královského paláce.


🤫 Tajné tipy

Hledáte jako dárek pro své blízké něco extra, na co budou ještě dlouho vzpomínat? Pak právě vám jsou určeny naše tajné tipy na pobyty na vskutku výjimečných místech.

Vedle Pražského hradu a Karlova mostu je jednou z významných pražských staveb bezesporu Tančící dům. Věnujte někomu, na kom vám opravdu záleží, výjimečný dárek – pobyt přímo v této ikonické budově v Hotelu Tančící dům ****. Po welcome drinku se ubytujete v přepychově zařízeném pokoji s překrásným výhledem na Hradčany. Dokonalým startem každého dne pobytu bude delikátní snídaně ve formě bufetu. Podle délky pobytu vám pobyt dále zpříjemní buď lahev Prosecca, nebo káva či svařené víno a croissant v kavárně Dancing Café v přízemí hotelu. Opravdoví gurmáni si pak mohou dopřát extra zážitek v podobě večeře v luxusní restauraci Ginger & Fred v 7. patře hotelu, která funguje pod vedením kuchaře Ondřeje Slaniny proslaveného kuchařskou show Kluci v akci.

Výjimečnou oblastí plnou přírodních krás a spousty zajímavých turistických cílů jsou Belianské Tatry ležící na východním cípu tohoto nádherného slovenského pohoří. Dřevěný Penzion Ždiaranka *** se nachází v horské obci Ždiar a poskytuje nádherný výhled na okolní tatranské vrcholy. Po dni stráveném v obklopení přírody čeká na hosty odpočinek ve wellness, kde mohou díky neomezenému vstupu relaxovat podle libosti. Dostatek sil na túry či zimní sporty zajistí polopenze složená z tradičních slovenských i mezinárodních specialit. Večerní zábavu si hosté užijí při hraní kulečníku a potěší zajisté také sleva na půjčení horských kol, která tak vyjdou na polovic.


Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet