Krkonoše v zimě i v létě stylově – na chatě či chalupě!

Vychutnejte si krásy naší krajiny během pobytu v pronajaté chalupě či chatě v Krkonoších. Najdete u nás tradiční roubenky i moderní chaty s wellness. Do přírody to budete mít pár kroků a navíc si užijete pobyt zcela v soukromí.
Krkonoše v zimě i v létě stylově – na chatě či chalupě!

Chalupaření má v Česku dlouhou tradici a kdysi se jednalo o vůbec nejoblíbenější způsob rekreace. A není se čemu divit – pobyty na chalupě či chatě bývají plné pohody a nezapomenutelných zážitků v příjemném prostředí v blízkosti přírody. Obliba chalupaření se dnes vrací, ovšem v moderním hávu. Vzhledem k tomu, že pořízení domu na venkově je velká investice a objekt pak vyžaduje neustálou údržbu a péči, je aktuálním trendem pronajímání chalup. Nejen, že se nebudete muset starat o zahradu ani dům, ale navíc můžete během pobytů v pronajatých chalupách poznat různé kouty Česka. Narozdíl od hotelů, penzionů a dalších ubytovacích zařízení budete mít naprosté soukromí. Dovolená v pronajaté chalupě je zkrátka skvělá volba! Záleží jen na vás, jestli se vydáte za romantikou do roubenky na samotě, dopřejete luxus s wellness, nebo sezvete všechny kamarády do velké chalupy s kapacitou až několik desítek lůžek. Poznejte všechny výhody dovolené na chalupě v Česku i vy!

Krkonoše – region pro chalupaření jako stvořený

Chalupy najdete prakticky ve všech koutech Česka včetně území největších měst, ovšem některé oblasti jsou pro něj jako stvořené. Takovým příkladem jsou nejvyšší české hory Krkonoše, které jsou plné malých chatiček i velkých chalup včetně nádherných roubenek. Za tím, že byl právě tento region odjakživa mezi chalupáři mimořádně oblíbený, stojí především nádherná divoká příroda, pestré možnosti výletních cílů i množství aktivit, které se dají v Krkonoších podniknout po celý rok. Jedná se zkrátka o báječné místo pro turistiku, romantický pobyt s vaší polovičkou i pobyt s dětmi či partou přátel. Možnosti toho, co dělat v Krkonoších, jsou zkrátka nekonečné.

Krkonoše v zimě

Na svazích krkonošských hor se nachází řada špičkových ski areálů, a tak je toto pohoří mezi milovníky sněhu vyhledávaným cílem zimní dovolené. Sjezdovky zde nabízejí výborné podmínky jak pro začínající lyžaře a rodiny s dětmi, tak pro ty, kdo se nebojí prudkých sjezdů, nebo si dokonce troufnou na skokanský můstek. V populárních turistických střediscích, jako je Harrachov, Pec pod Sněžkou nebo Špindlerův Mlýn, je navíc připraveno skvělé zázemí s mnoha dalšími atrakcemi. O zábavu za každého počasí se postarají například zábavní parky, bobové dráhy, muzea, aquaparky a mnoho dalšího. Nádhernou krkonošskou přírodou navíc vede více než 600 km běžeckých tras, takže lze v zimě krásy tohoto pohoří poznávat i z upravovaných bílých stop. Dobrou zprávou pro fanoušky pěších výletů je, že některé z turistických tras se udržují průchodné i v zimě. A věřte, že takový výšlap na Sněžku zasněženou krajinou je opravdu nezapomenutelný zážitek. Zimní dovolená na chalupě v Krkonoších bude zkrátka stát za to!

Náš tip na ubytování v Krkonoších v zimě: Kajzrovka

Existuje pro zimní dovolenou na horách snad lepší možnost, než bydlet v chalupě na sjezdovce? Přesně to nabízí chalupa Kajzrovka, která se nachází přímo na svazích oblíbeného Ski areálu Rokytnice nad Jizerou – Horní Domky. Ubytování leží v nadmořské výšce 815 m n. m., a tak si ráno stačí nazout lyže či běžky a můžete vyrazit na sjezdovky. Několik set metrů pod chatou Kajzrovkou je nástupní stanice čtyřsedačkové lanovky, která končí na vrcholu Lysé hory do výšky 1315 m n. m. Na lyžaře poté čeká jízda dolů po modré, červené, nebo dokonce černé sjezdovce, běžkaři se zase mohou napojit na Krkonošskou běžeckou magistrálu. Celkově nabízí lyžařský areál 13,5 km tratí všech náročností včetně zázemí pro děti a začínající lyžaře.

Kajzrovka je romantická roubená chalupa, ovšem díky nedávné rekonstrukci svým hostům nabízí ubytování s nejvyšším komfortem. Celková kapacita objektu je 12 osob, pro které je k dispozici 5 ložnic a 3 koupelny. Srdcem přízemí je velká obývací místnost propojená s moderní kuchyní. Její dominantou jsou nádherná kachlová kamna s ležením, kde je možné se po dni na sjezdovce natáhnout. Prohřát se ovšem můžete také ve finské sauně, ve venkovním vyhřívacím koupacím sudu nebo si dopřát horkou lázeň v rohové vaně v jedné z koupelen. Vzhledem ke své poloze přímo na svahu je během zimy pro hosty v ceně zahrnuta i doprava ze soukromého parkoviště (250 m) do chalupy a zpět. V chalupě Kajzrovka si ovšem užijete dokonalý pobyt i mimo zimní sezónu. Zvláště v létě oceníte terasu s krytým posezením a grilem. Děti se zase vyřádí na zahradním hřišti s trampolínou a pískovištěm.

Krkonoše v létě

Poté, co z vrcholů a strání zmizí sníh, mění se Krkonoše v atraktivní oblast pro všechny vyznavače aktivní dovolené i rodiny s dětmi. Územím vede více než 800 km značených turistických tras všech obtížností od snadno schůdných a naučných stezek až po náročnější vysokohorské treky. Cílem vašich výletů mohou být krkonošské vrcholy, vodopády, pramen Labe, známé horské boudy nebo třeba dolomitové jeskyně. Záleží jen na vás, zda hory zdoláte po svých, nebo se necháte vyvézt lanovkami. Ať už se vydáte kamkoliv, během výšlapu se pokocháte výhledy na překrásnou divokou přírodu. V posledních letech se velké oblibě těší sjezdy na koloběžkách, při kterých hory poznáte netradičním způsobem. Střediska jako Harrachov, Pec pod Sněžkou a Špindlerův Mlýn nabízejí v letní sezóně nespočet zajímavých aktivit pro celou rodinu. Dovolenou si tak můžete zpestřit třeba na bobové dráze, v lanovém parku, aquaparku, při hraní minigolfu nebo na horolezecké stěně. Dětem zajisté uděláte radost návštěvou zábavních parků se skákacími hrady, trampolínami a dalšími atrakcemi.

Náš tip na ubytování v létě: Chalupa u stříbrného jelena

O tom, že si v Krkonoších užijete pobyt přesně podle vašich představ po celý rok, se přesvědčíte během pobytu v Chalupě u stříbrného jelena ve středisku Černý Důl. Přímo před chalupou vede cyklotrasa a několik turistických stezek včetně naučné stezky. Po barevných značkách se tak snadno můžete vydat například k prameni Labe, na Sněžku, Černou horu a k mnoha dalším cílům. Překrásné výhledy budete mít ze Stezky v korunách stromů Krkonoše, která je od ubytování vzdálená pouze 4 km. Za horkých dnů se můžete osvěžit broděním blízkého potoka Čistá, což nadchne především děti. V okolí se vykoupete například na přírodních koupalištích Čistá či ve Vrchlabí nebo na lesní plovárně Mladé Buky.

V Chalupě u stříbrného jelena se pohodlně ubytuje až 17 hostů v celkem 5 ložnicích. K dispozici jsou také 4 koupelny, 2 menší kuchyňky a velká obývací místnost s plně vybavenou a prostornou kuchyní. Z obývací místnosti vede vstup rovnou do wellness s infra saunou, posezením a televizí. Milovníky lenošení a klidnější zábavy potěší zašívárna na půdě s televizí, Play Stationem a hračkami. V létě můžete naplno využít velké zastřešené terasy s posezením a plynovým grilem. Na zahradě je umístěna trampolína pro děti a koupací sud s vířivkou, který je dokonalým místem pro venkovní lázeň, ať už zrovna pálí slunce, nebo sněží. Součástí areálu je parkoviště pro 8 vozů, takže se až do chalupy mohou pohodlně dopravit všichni hosté. Litovat ovšem nebudete, ani pokud se na dovolenou vydáte v zimě! Oblíbený Ski areál Černý Důl je vzdálen jen 500 m od chalupy a za vyzkoušení stojí také svahy lyžařských areálů Černá Hora (6 km) nebo Pec pod Sněžkou (21 km).

Speciální tip: Apartmán Rotterovka

Rádi byste si v Krkonoších užili dovolenou v soukromí, ale kapacita horských chat je pro vás příliš velká? V tom případě je výbornou volbou pobyt v Apartmánu Rotterovka ve Vrchlabí. Apartmán je součástí luxusní rezidence, která leží přímo pod svahy Ski Resortu Bubákov – Herlíkovice. O váš naprostý komfort bude postaráno od začátku do konce pobytu. Po příjezdu zaparkujete na soukromém parkovacím místě a poté vás do apartmánu ve 2. patře budovy vyveze výtah. Díky kapacitě maximálně 3 osoby je toto ubytování ideální pro páry či menší rodiny. Apartmán tvoří velká místnost o ploše 40 m² s plně vybaveným kuchyňským koutem, manželskou postelí a rozkládacím lůžkem pro 1 dospělou osobu, nebo 2 děti. Najdete zde také velkou televizi s posezením, koupelnu a samostatné wc. Během pobytu mají hosté k dispozici sklep na úschovu lyží či kol. V létě je Apartmán Rotterovka skvělým výchozím bodem pro výlety a zimě se dá přímo od ubytování vyjet na lyžích k lanovce ski areálu. Mnoho možností vyžití a zábavy po celý rok nabízí pouze 10 km vzdálený Špindlerův Mlýn.

Krkonoše – celoroční ráj pro sportovce i rodiny

Ať už váš lákají zasněžené svahy v zimě, turistika po celý rok nebo jen toužíte po odpočinku uprostřed nádherné přírody, Krkonoše vás rozhodně nezklamou. Moderní ski areály uspokojí i náročnější lyžaře a s krásami krkonošské krajiny se seznámíte po stovkách kilometrů značených turistických tras. Když se k tomu přičte široká a pestrá nabídka sportovních a volnočasových aktivit, perfektní destinace pro dovolenou je na světě. Vydejte se na pobyt v Krkonoších na chalupě a užijte si kromě bohatých možností vyžití i ubytování v naprostém soukromí a pohodlí. Chalupy v Krkonoších jsou perfektní volbou pro dovolenou s celou vaší rodinou či partou přátel.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet