Věnujte k Vánocům dovolenou. Přinášíme tipy na pobyty pro muže, ženy, partnery i rodiče.

Pokud hledáte ten nejlepší dárek k Vánocům, jste tady správně. Věnujte svým blízkým dovolenou přesně podle jejich představ. Chceme vám výběr usnadnit, a tak jsme pro vás připravili tipy na dovolenou pro partnery, rodinu, kolegy i přátele.
Věnujte k Vánocům dovolenou. Přinášíme tipy na pobyty pro muže, ženy, partnery i rodiče.

Pobyt jako dárek k Vánocům potěší hned několikrát! Nejdříve vykouzlí úsměv na tváři při rozbalování dárků u stromečku. Následuje příjemné období těšení se na dovolenou, které vyvrcholí pobytem plným nezapomenutelných zážitků. A radost ani tím nekončí, protože obdarovanému zůstanou vzpomínky na chvíle pohody, které díky vašemu dárku zažil. Pokud chcete dát na Štědrý večer najevo, jak moc vám na vašich blízkých záleží, věnujte jim k Vánocům dovolenou, na kterou budou ještě dlouho vzpomínat. Nabídka pobytů je opravdu pestrá, a tak jsme si pro vás připravili tipy na pobyty pro muže, ženy, páry, rodiče, prarodiče i rodiny s dětmi. U Travelking zkrátka najdete dokonalý dárek úplně pro každého!


💃 Dovolená pro ženu

Potěšte svou přítelkyni, sestru, maminku, babičku, tchyni nebo jakoukoliv vám milou ženou parádním pobytem, během kterého si odpočine od všech každodenních starostí a povinností. Všechny ženy zajisté ocení, když budete myslet na jejich pohodlí. K tomu ještě přidejme dobré jídlo, víno a wellness a perfektní pobyt pro dámy je na světě.

Chcete obdarovat ženu, která spíše než klenoty ocení krásy přírody? Pak jí věnujte pobyt v Penzionu Na kraji lesa ****, který se nese ve znamení odpočinku v nitru krásné beskydské přírody. Zrekonstruovaný statek s historií sahající až do 15. století je tím pravým místem pro načerpání energie. Kromě bohatých snídaní obsahuje balíček také lahev sektu a vstup do moderního wellness.

Místem jako stvořeným pro dámskou jízdu je také naše hlavní město. Congress & Wellness Hotel Olšanka **** leží přímo pod ikonickou Žižkovskou televizní věží a nabízí výbornou dostupnost do centra Prahy. Na ženy zde čekají moderně vybavené pokoje, bohaté bufetové snídaně a odpolední káva se zákuskem. Všechny novinky se budou nejlépe probírat při posezení během slavnostní večeře. Díky neomezenému vstupu do wellness s bazénem a saunami nebude chybět ani dostatek relaxace a milovnice endorfinů ocení posilovnu.

Skvěle postaráno bude o ženy během pobytu v Hotelu Jezerka **** zasazeném v srdci CHKO Železné hory. Tato překrásná lokalita plná zajímavých výletních cílů je vzdálena 110 km z Prahy a 130 km z Brna, a tak je skvěle dostupná z každého koutu Česka. Hotelové Wellness & Spa o rozloze 800 m² patří k nejmodernějším u nás a je dokonalou oázou klidu a harmonie. Aktivní ženy si mohou dát do těla v hotelovém fitness a nechybí samozřejmě ani bohaté snídaně a večeře ve formě bufetu.


🕺 Dovolená pro muže

Jak si dokonalou dovolenou představují muži? Rozhodně na ní nesmí chybět hodně jídla, výletů, zážitků, ale také poctivého odpočívání. Ale ještě něco tomu přeci jen chybí... Ano, je to pivo! V Česku sotva najdeme muže, kterému by nechutnal tento chmelový nápoj, a tak je právě zlatavý mok nepostradatelnou ingrediencí, která zaručuje pobyt snů pro pořádné chlapy!

Výlet do hlavního města piva je snem snad každého muže. Hotel Ibis Plzeň *** se nachází v klidné části města a zároveň to z něj není daleko do centra. Během pobytu nuda rozhodně nehrozí, naopak – program bude nabitý výjimečnými zážitky. Součástí pivního pobytového balíčku je prohlídka pivovaru Pilsner Urquel, nebo návštěva vinařství spojená s degustací. Energii na výlety i odpočinek zajistí snídaně, případně i večeře u pobytů s polopenzí.

Dovolená přímo v pivovaru s pivní procedurou je zaručeným tahákem pro všechny milovníky tekutého chmelu. Hlavním bodem pobytu v Hotelu Soudek *** v Poděbradech tak je vířivá pivní lázeň s chmelem, během které je možné vypít nepasterizovaného 11° piva Poděbradský zdroj, co jen hrdlo ráčí. Pokud u toho vyhládne, tak to vůbec nevadí, protože o plná bříška se postarají snídaně, případně i večeře u variant s polopenzí.

Pokud chcete pod stromečkem skutečně zabodovat, věnujte svému vyvolenému pobyt s nezapomenutelným zážitkem v podobě vyhlídkového letu! Téma letectví připomíná v čáslavském Penzionu Aviatik spousta stylových exponátů, obrazů a skutečných rekvizit a pobyt zde si užijí nejen milovníci letadel. Zlatým hřebem je pak zmíněný vyhlídkový let, během kterého je možné vidět nádhernou Kutnou Horu z ptačí perspektivy. Součástí balíčku jsou také lahodné snídaně formou bufetu. Během horkých letních dnů přijde vhod možnost osvěžení ve venkovním bazénu. Po výjimečném zážitku je ideální své dojmy probrat během odpočinku v privátní sauně s lahví sektu.


💖 Dovolená pro pár

Romantických chvilek ve dvou nikdy není dost. Jestliže chcete svou drahou polovičku vánočním dárkem skutečně ohromit, darujte jí pobyt, který si užijete společně od začátku až do konce.

K tomu, abyste si mohli dopřát pobyt na zámku se vším luxusem, vám v těle nemusí kolovat modrá krev. Je ovšem pravdou, že v Chateau Herálec ***** Boutique Hotel & Spa se hostům dostane vskutku královské péče. Po uvítání welcome drinkem a ovocem z vlastního sadu si hosté mohou plnými doušky užívat všech předností tohoto výjimečného místa. Kromě přepychového wellness pod klenutým stropem čeká na zamilovaný pár romantika v privátní vířivce ve věžičce s lahví Prosecca. Snídaně jsou tak výtečné, že vám garantujeme, že nebudete moci ani dospat. V okolí tohoto vysočinského zámečku je spousta atraktivních výletních cílů, ke kterým se dá dojít pěšky, případně můžete využít i možnosti zapůjčení horských kol či holí na nordic walking.

Perfektní destinací pro romantickou dovolenou jsou také Karlovy Vary. V klidné části tohoto lázeňského města a zároveň v těsné blízkosti kolonád se v historické budově z 18. století nachází luxusní 5* Hotel Carlsbad Plaza. Hned po uvítání ve formě čerstvého ovoce na pokoji začíná nekonečné hýčkání ve Wellnesslandu Alt Karlsbad s rozlohou přes 3 500 m². Součástí wellness je 5 bazénů a 7 druhů saun, které jsou jako stvořené pro odpočinek po romantických procházkách po Karlových Varech a okolí. Balíček navíc obsahuje také aroma koupel pro oba, případně je možné si v hotelovém Medical Spa dopřát až 250 druhů procedur pro posílení těla i mysli.

Pokud váš partner patří mezi milovníky přírody, zaručeně ho potěšíte pobytem v Hotelu Happy Star ****, který leží co by kamenem dohodil od nádherného Národního parku Podyjí. Dovolenou tak můžete strávit toulkami ve dvou po přírodních i kulturních krásách, kterých je v okolí nespočet včetně nádherného města Znojmo. Po výletech si odpočinete ve wellness a díky lahodným bufetovým snídaním a výborným znojemským vínům, které můžete ochutnat v hotelovém baru, budou plesat i vaše chuťové pohárky.


👨‍👩‍👦 Dovolená pro rodiče s dětmi

Rádi byste si dovolenou užili i se svými dětmi, a tak váháte, kam na rodinnou dovolenou? Ideální jsou hotely, které jsou pro malé hosty vybaveny a děti se tam nebudou nudit ani minutu. Vybrali jsme pro vás hotely s výborným zázemím pro děti, případně s pobyty pro nejmenší zcela zdarma! Ušetřené finance během dovolené určitě ještě přijdou vhod. Věřte, že zážitky z cestování patří k tomu vůbec nejcennějšímu, co můžete svým ratolestem dopřát.

Dopřejte svým dětem dovolenou jako v pohádce, o které jste vy jako malí mohli jen snít! Hotel Podlesí - Pohádková Vesnička je zasazen do nádherné krajiny CHKO Žďárské vrchy a ubytování v některé z originálních pohádkových chatiček bude nezapomenutelným zážitkem nejen pro děti. Jednotlivé chatičky jsou stylizované podle oblíbených pohádkových příběhů, a tak je možné bydlet v domečku pro Sněhurku, Rákosníčka, Karkulky, Rumcajse a dalších oblíbených postaviček. V příjemné hotelové restauraci si pochutnáte na polopenzi ve formě bufetu a využít můžete také vstup do krytého bazénu. Cena zahrnuje pobyt pro 2 dospělé osoby se 2 dětmi do 12 let zdarma, takže si pobyt užije celá rodina.

Velké oblibě se mezi rodinami s dětmi dlouhodobě těší nádherné severočeské město Liberec. Právě zde se totiž nachází zábavní, naučný a relaxační komplex Centrum Babylon, který přináší nekonečné možnosti zábavy návštěvníkům všech věkových kategorií. Jednou z hlavních výhod libereckého Wellness Hotelu Babylon **** přímé propojení s Centrem Babylon. Za zážitky v aquaparku, science centru, zábavném centru, lunaparku a funparku to tedy budete mít doslova pár kroků. Energií na celý den všechny členy rodiny nabije vydatná bufetová snídaně.

Rádi byste se s dětmi vypravili do zahraničí? Pak využijte toho, že vynikající zázemí pro děti najdete například v polském lázeňském městečku Polanica-Zdrój v podhůří Bystřických a Stolových hor. Hotel Polanica Resort & SPA *** leží jen 15 km od hranic s Českem a kromě umístění nedaleko malebných kolonád a lázeňského parku je skvěle vybaven pro pobyt rodin s dětmi. O zábavu malých hostů se postará vodní park s atrakcemi v hotelovém wellness, parádní herna i venkovní hřiště. Během hlavní sezóny navíc probíhá atraktivní animační program s aktivitami pro ratolesti i rodiče. Součástí balíčku jsou snídaně, nebo polopenze a neomezený stup do wellness s bazénem, vířivkou a saunou.


👩‍❤️‍👨 Dovolená pro rodiče

Cestování jako dárek nikdy nezklame. Pokud věnujeme někomu dovolenou, dáváme tím najevo, jak moc pro nás znamená. Vyberte pro své rodiče pobyt, na kterém objeví nová zajímavá místa, nebo se vrátí tam, kde to mají rádi. Bude pro ně ideální aktivní dovolená, odpočinkový pobyt, nebo zlatá střední cesta mezi nimi?

Každý rodič si zaslouží pořádnou dávku odpočinku, a tak uděláte nejlépe, když svou maminku a tatínka na Štědrý den překvapíte relaxační dovolenou! V Hotelu Spa Medical Dwór Elizy *** dobře vědí, že maximální blahodárné účinky pro zdraví přinese kombinace pobytu v hotelovém wellness a v nedotčené přírodě, která hotel ležící v polském Kladsku jen 7 km od hranic s Českem obklopuje. O uvolnění se postará také rakytníková masáž. Příjemným začátkem i závěrem každého dne pobytu je bohatá bufetová polopenze, v rámci které je u snídaní i večeří možné si neomezeně dopřát, na co máte chuť.

Co nabídnout má i moravská metropole. Potěšte své rodiče pobytem v Hotelu Rakovec *** ležícím u Brněnské přehrady. Z ubytování přímo na břehu Prýglu je nádherný panoramatický výhled na vodní plochu. Na oblíbenou pláž je to z hotelu doslova pár metrů. Nádherná okolní příroda je jako stvořená k výletům. Během pobytu v Hotelu Rakovec rozhodně doporučujeme si alespoň jeden den vyhradit na památky v centru Brna jako vila Tugendhat, hrad Špilberk či Katedrála sv. Petra a Pavla. V rámci polopenze si pochutnáte na specialitách podávaných v hotelové restauraci nebo na její letní terase. Aby byl pobyt v Brně naprosto dokonalý, nechybí ani vstup do hotelového wellness s vířivkou a saunami (parní i finskou).

Špindlerův Mlýn je perfektním místem pro dovolenou v jakémkoliv ročním období. V moderním horském Harmony Club Hotelu **** si užijete aktivní dovolenou s pořádnou dávkou odpočinku. Hotel je skvělým výchozím bodem pro výlety pěšky i na kole. Na výšlapy se hoteloví hosté posilní v prostorné restauraci s letní terasou během snídaní, případně i večeří u variant s polopenzí. Součástí balíčku je také vstup do bazénu, vířivek i saunového světa. Od května do října je možné nechat se každý den pobytu zdarma svézt lanovkou na Svatý Petr či Medvědín a zpět.


👵 Dovolená pro babičku a dědečka

Lázeňský pobyt k Vánocům potěší v každém věku a nejinak je tomu u seniorů. Uvidíte, že se babičce a dědečkovi u stromečku oči rozzáří jako malým dětem. Možná ještě nikdy nenavštívili nejznámější české lázně a právě teď pro to nastal ten správný čas. Možná je navštívili za mladých let a stále vám o tom aspoň vypráví. Potěšte babičky a dědečky dovolenou v těch překrásných lázeňských městech, kde si kromě příjemných procházek po kolonádách a objevování okolí užijí i zaslouženou dávku procedur a odpočinku.

Co takhle dopřát babičce a dědečkovi pobyt přímo Karlových Varech v Hotelu Smetana ****? Hotel se nachází v budově luxusní vily v pěší vzdálenosti od hlavních karlovarských dominant jako Tržní kolonáda či pramen Vřídlo. Kromě komfortního ubytování a lahodné polopenze čeká na hosty neomezený vstup do hotelového wellness, jehož součástí je prostorný bazén, vířivka, finská sauna, parní i infra sauna. Součástí balíčku je i spousta procedur, například relaxační koupel nebo masáže.

Zvláště senioři si zaslouží, aby o ně během dovolené bylo postaráno jako v bavlnce. Během pobytu v Hotelu Adamantino *** v nádherných lázních Luhačovice čeká na babičky a dědečky spousta vynikajícího jídla, perfektní relax i ozdravný program nabitý zajímavými aktivitami. Výtečná plná penze uspokojí všechny mlsné jazýčky a ušetří jakékoliv starosti s vařením či stravováním. Odpočinku si zde hosté užijí neomezeně ve wellness centru s bazénem, saunami a solnou odpočívárnou. Čas mezi hodováním, relaxací a zábavou se přímo nabízí vyplnit procházkami podél jezera, které se nachází pár kroků od hotelu.

K pobytům v lázních neodmyslitelně patří léčebné procedury. Dokonalou odpočinkovou dovolenou zažijí hosté ve Spa Hotelu Děvín *** superior v Mariánských Lázních. Jen co hosté zahájí pobyt přípitkem, mohou se ubytovat v komfortním pokoji s krásným výhledem na panorama lázeňského města. Po každodenní polopenzi, saunování a léčebných procedurách se prarodiče z pobytu vrátí jako znovuzrození!

Věnujte svým blízkým dárek skutečně od srdce – pobyt plný krásných zážitků. Velkou výhodou je, že tyto dárky můžete nakoupit pohodlně a v bezpečí domova. Stačí jen vybrat z našich tipů a už se můžete jen těšit, jak se vašim blízkým při rozbalování rozzáří oči štěstím.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet