Výjimečně čistý vzduch, léčivé bahno, nádherná příroda a vynikající gastronomie – Hotel Ventus Natural & Medical SPA zkrátka má svým hostům co nabídnout. Pochutnáte si na skvělých snídaních i večeřích formou bufetu, odpočinete si ve wellness s bazénem a saunami a užijete si krásné výlety po okolí i zábavné aktivity. Navíc jde o perfektní místo i pro rodiny s dětmi, které se vyřádí mimo jiné na venkovním hřišti a v dětském koutku.

Ověřeno Travelkingem

“Město Gołdap je proslavené minerální vodou, promočními věžemi a nejčistším ovzduším v Polsku. Samotný Hotel Ventus Natural & Medical SPA nabízí rodinnou atmosféru spolu s vysokým komfortem odpočinkového resortu se zahradou, venkovní relaxační zónou a wellness s bazénem a saunami. Umístění hned u pláže, díky kterému si užijete koupání v čisté jezerní vodě. Vynikající jídlo, krásný interiér, ochotný personál – pobyt byl zkrátka bez chybičky a ráda se ještě vrátím.” Přečtěte si celou recenzi

Kamila Górecka - Kirwiel - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Červnu 2023

O ubytování

Hotel Ventus Natural & Medical SPA **** se nachází ve městě Gołdap, jediném lázeňském středisku v Mazurii, které je navíc známé pro své léčivé bahno a nejčistší vzduch v Polsku. Okolí vás uchvátí především krásnou přírodou, město je na břehu stejnojmenného jezera a v obklopení hustých lesů. Využít můžete i síť cyklistických stezek a turistických tras.

V létě vás jistě nadchne písečná pláž u jezera Gołdap, vzdálená jen 100 metrů od hotelu. Jde o skvělé místo pro rodiny, mimo jiné proto, že pláž hlídají profesionální plavčíci. Kromě koupání si zde vyzkoušíte plachtění či kanoistiku nebo si zahrajete plážový volejbal. Na kánoi či kajaku navíc nemusíte vyrážet jen na jezero, v dosahu máte hned několik velmi dobře sjízdných řek, včetně řeky Rospuda, Szeszupa, Czarna Hańcza či Łaźna Struga. V zimě to budete mít jen cca 6 km ke 4 lyžařským vlekům, snowboardovému parku a cca 2 km osvětlených, upravovaných sjezdovek různých obtížností. Pouhých 100 metrů od hotelu najdete půjčovnu lyží, které využijete na sjezdovce či na mnoha kilometrech běžkařských tras.

Za zvířátky se můžete vydat do Zoo Safari v obci Zatyki (12,9 km), kde si zblízka prohlédnete daňky, jeleny, divočáky, muflony, ale i lamy, zebry či velbloudy. Cca 30 km od Gołdapu se nachází také zubří rezervace ve Wolisku, založená v 50. letech minulého století. Mezi další oblíbené výletní cíle patří železniční mosty z let 1917-1918 a vyhlídková věž ve Stańczykách (25 km) nebo historická vodárenská věž (2,4 km), která jako jedna z mála budov v těchto místech přežila obě světové války. Zajímavá je také pyramida ve vesnici Rapa (24,7 km) neboli hrobka rodiny Farenheitů inspirovaná pyramidami egyptských faraonů.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném pokoji s výzdobou v historickém stylu. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a klimatizaci, o váš komfort tak bude postaráno. K dispozici budete mít také WiFi připojení.

Pokoj Premium má plochu 20 m² a najdete v něm manželskou postel nebo 2 jednolůžka, pracovní stůl, chytrou televizi, set na přípravu kávy a čaje, minibar a trezor. V koupelně jsou také župany, pantofle, toaletní potřeby a fén na vlasy. Pokoj umožňuje přistýlku, ubytuje tak až 3 osoby.

Apartmá Junior Suite měří 30 m² a je vybavené manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky, rozkládací pohovkou, která je vhodná jako přistýlka pro 2 osoby, chytrou televizí, pracovním stolem, minibarem, sadou na přípravu čaje a kávy a trezorem. V koupelně nechybí toaletní potřeby, župany, pantofle a fén.

Na čem si pochutnáte?

Těšit se můžete na poctivou domácí kuchyni - vejce od slepic z volného výběhu, uzeniny připravované podle tradičních receptur, zelenina ze zahrádky, křupavý chléb, palačinky s marmeládou jako od babičky... Vše je připravované s důrazem na čerstvost a s maximálním využitím vlastních a lokálních surovin.

Snídaně se servírují formou bufetu s domácími uzeninami, sýry, vajíčky, pomazánkami a jinými dobrotami. Chybět nesmí káva, čaj a džusy. Na oběd doporučujeme otestovat klasické menu restaurace. A na večeři se opět dočkáte švédského stolu se 2 druhy polévek, 3 hlavními jídly (včetně vegetariánské varianty), saláty, dezerty, ovocem, kávou a čajem.

Kde budete relaxovat?

Ve wellness zóně Bania Mazurskie se budete cítit jako v ráji. Odpočinete si v relaxačním bazénu s hydromasážními lavicemi nebo v saunovém světě s parní, suchou a infračervenou saunou. Místní specialitou je tzv. bahenní sauna, která kombinuje aromaterapii, muzikoterapii, barevnou terapii a léčivé bahno. Tím je resort přímo proslavený.

Bazén a sauny doplňují také zážitkové sprchy, solné inhalatorium, vyhřívané tepidárium a slunečná louka, kde můžete získat i lehké opálení. Nechybí ani pestrá nabídka relaxačních, omlazovacích a zkrášlujících procedur, při kterých se využívá kosmetika s přírodním složením a rostlinnými extrakty.

Cestujete s dětmi?

Hotel je perfektně připravený na dovolené s dětmi. Ty si užijí spoustu zábavy při pravidelných animacích a vyřádí se na venkovním hřišti s houpačkami, skluzavkami a barevnými domečky nebo v dětském koutku. Pro větší pohodlí je v hotelu k zapůjčení dětská postýlka, vanička, přebalovací pult, zvlhčovač vzduchu, elektronický teploměr, vysoká židle, bryndáčky a dětské nádobí.

Něco navíc

V hotelu si zahrajete stolní tenis, stolní fotbal či kulečník, půjčit si můžete také deskové hry. K rozhýbání vám poslouží posilovna a večerní posezení s přáteli či s rodinou si užijete třeba ve venkovním altánu s grilem.

Hotel Ventus Natural & Medical SPA ****

Hotel Ventus Natural & Medical SPA ****

Promenada Zdrojowa 12 , Gołdap
Polsko

Provozuje společnost:
Sławomir Gołubowicz IČ: 790197060


+48 629 15 60

recepcja@ventushotel.pl

Check In
od 16:00
Check Out
do 12:00
Domácí mazlíček
za 100 Zł/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,6 km
Vzdálenost od jezera
0,7 km
Zastávka
4 km

Tipy na výlet

Lázeňské město Gołdap

Lázeňské město Gołdap Tip na výlet

Vypravte se za relaxem do lázeňského střediska Gołdap v Mazurách. Ve městečku s nejčistším vzduchem v Polsku si odpočinete v moderních lázních se solnou jeskyní, minerálními prameny, bazény se slanou vodou a wellness centrem. Relaxovat můžete také v lázeňském parku s upravenými pěšinkami a rozkvetlými záhony. Postaráno bude i o mlsné jazýčky. V místních restauracích můžete ochutnat nejen polskou, ale i litevskou a ruskou kuchyni.

Užijete si tu však také spoustu zábavy. Vyhrajete si na minigolfu, vyrazíte na kolo po okolních cyklostezkách nebo se projdete k přilehlému jezeru Gołdap. V zimě můžete zase využívat běžkařské tratě nebo lyžařskou stanici Piękna Gora s unikátní otočnou kavárnou.

Více informací
Mazurská pyramida ve vesnici Rapa
Mazurská pyramida ve vesnici Rapa
Zoo Safari v obci Zatyki
Zoo Safari v obci Zatyki
Zubří rezervace ve Wolisku
Zubří rezervace ve Wolisku