Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Ventus Natural & Medical SPA ****

Vydejte se spolu s Kamilou, členkou Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do Hotelu Ventus Natural & Medical SPA **** u Mazurských jezer. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Ventus Natural & Medical SPA ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Hotelu Ventus Natural & Medical SPA ****, který se nachází v lázeňském městě Gołdap, jsme vyrazili z Ostródy, vzdálené cca 220 km. Jeli jsme autem a cesta příjemně ubíhala, celkově nám zabrala přibližně 3,5 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Vedle budovy hotelu je prostorné venkovní parkoviště. Za parkování se zde neplatí a nebyla potřeba ani předchozí rezervace. Nevím, jestli je parkoviště hlídané, ale hotel stojí v klidné a bezpečné čtvrti.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel jsme našli zcela bez problémů, nachází se v tiché lokalitě plné zeleně, nedaleko promočních věží. Ty vypouštějí do vzduchu prospěšné aerosoly z minerální vody, efekt je podobný, jako kdybyste dýchali mořský vzduch. Ne nadarmo se Gołdap pyšní údajně nejčistším ovzduším v Polsku. Jen cca 100 metrů od hotelu leží jezerní pláž s bazénem, půjčovnou náčiní na vodní sporty a hřištěm na plážový volejbal. Budova hotelu je obklopena velkou zahradou s venkovním nábytkem, lehátky a houpací sítí, vířivkou a grilovacím altánem.

Pokoj byl prostorný, komfortní a skvěle vybavený, včetně klimatizace, WiFi připojení, smart televize, minibaru, psacího stolu a trezoru. Ve velké a čisté koupelně nechyběly ručníky, toaletní potřeby, župany a pantofle. V pokoji byla nachystaná sada na přípravu kávy a čaje i karafy na vodu – v Gołdapu si můžete minerální vodu napustit přímo z kohoutku. Relaxační atmosféru dotvářel krásný výhled na okolní přírodu a zvuk zpěvu ptáků.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Snídaně se podávala formou bufetu s opravdu pestrým výběrem jídel. Vše bylo naprosto čerstvé, nádherně naservírované a jídla byla neustále doplňována, nehrozilo tak, že by na někoho nezbylo. Pochutnáte si na opravdu domácích, přírodních produktech – vše pochází od místních dodavatelů. Kdyby vám zachutnaly domácí zavařeniny a med, můžete si je přímo v hotelu i zakoupit. Musím pochválit také vynikající espresso.

Večeři jsme si vybrali z jídelního lístku restaurace – dali jsme si knedlíky s jelením masem a byly opravdu výtečné. Restaurace je prostorná a vkusně vybavená, má také letní terasu, kde si můžete vychutnat jídlo ve stínu slunečníků a užít si působivý výhled.

Jak jsme se najedli v okolí?

Navštívili jsme restauraci Matryoshka v centru Gołdapu, která se zaměřuje na tradiční pohraniční kuchyni. Potěšily nás velké porce za dobrou cenu a především velmi chutná jídla.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelovém wellness centru jsme našli menší, ale příjemný bazén s hydromasáží a saunový svět se suchou a infra saunou, parní lázní, tepidáriem se slunečnou loukou a solnou komorou k inhalaci. Součástí je také posilovna a místnost určená k masážím a ozdravným procedurám. Vykoupali jsme se v bazénu, vyzkoušeli různé sauny a zacvičili si v posilovně. Nakonec jsem si dopřála i masáž. Vše bylo na té nejvyšší úrovni a poskytnuté služby byly naprosto profesionální.

Jaké bylo cestování s dítětem?

Na pobyt jsem jela se synem, kterému je už 14 let, má tak víceméně stejné potřeby a požadavky jako dospělý. V pokoji měl syn vlastní postel a jedl stejná jídla jako já, měl také plný přístup do hotelového wellness centra včetně bazénu, saun, odpočinkové místnosti a venkovní relaxační zóny. Rád si během pobytu zahrál stolní fotbal a ping pong nebo si zacvičil v posilovně. Pro mladší děti je v hotelu dětská herna, knihovna, deskové hry a venkovní hřiště. Hotelová restaurace navíc nabízí i dětská jídla.

Kam se vydat na výlet?

  • Jezerní pláž s bazénem – Hotel se nachází v oblasti Mazurských jezer, která patří k nejkrásnějším přírodním scenériím v Polsku. Vykoupat se můžete třeba v jezeře Gołdap.
  • Pyramida v Rapě – K místním oblíbeným atrakcím patří pyramida ve vesnici Rapa, kterou si zde v roce 1811 nechal postavit pruský šlechtic F.H.Fahrenheit jako rodinou hrobku. A podobnost s egyptskými pyramidami opravdu není čistě náhodná, Fahrenheit byl posedlý egyptskou mytologií o posmrtném životě a v hrobce jsou uložené mumie celé jeho rodiny.
  • Sarafi Zoo v obci Zatyki – Afrikou se inspirovala i Safari Zoo, kde na 300 hektarech žijí daňci, jeleni, mufloni, velbloudi i zebry.
  • Město Gołdap – Projděte se po městě a pokochejte se pohledem na vodní fontány, velké sluneční hodiny a vodárenskou věž, která přežila obě světové války. Za návštěvu stojí i místní lázně. Gołdap je proslavený mimo jiné léčivým bahnem, bahenní zábaly a jiné procedury.
  • Železniční mosty v obci Stańczyki – Mosty, připomínající římské viadukty, byly vystavěny v období kolem první světové války a patří k největším mostům v Polsku.
  • Komplex Piękna Góra Rudziewicz – Lanové centrum, unikátní otočná kavárna, lyžařské sjezdovky a sáňkařské dráhy, tento komplex zkrátka nabízí spoustu zábavy pro děti i dospělé pro celý rok.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Ventus Natural & Medical SPA ****

“Gołdap zaujme nádhernou krajinou a božským klidem. Město je proslavené blahodárnou minerální vodou, promočními věžemi a nejčistším ovzduším v Polsku. Navíc je zde spousta lákavých atrakcí – bohaté turistické a cyklistické stezky vytvářejí ideální podmínky pro milovníky aktivní rekreace. Samotný Hotel Ventus Natural & Medical SPA nabízí vřelou, rodinnou atmosféru spolu s vysokým komfortem odpočinkového resortu s prostornou zahradou, venkovní relaxační zónou a wellness centrem s bazénem a saunami. Umístění hned u pláže, díky kterému si užijete také koupání v křišťálově čisté jezerní vodě, je jedním z mnoha benefitů tohoto hotelu. Vynikající jídlo, krásný interiér, příjemný a ochotný personál – pobyt byl zkrátka bez chybičky a ráda se sem ještě někdy vrátím.”


👍 Pobyt v Hotelu Ventus Natural & Medical SPA **** byl osobně ověřen Kamilou členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet