Obdivujte starobylé památky, nasávejte romantickou atmosféru a relaxujte na plážích u Baltského moře. Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Old Town se nachází jen pár metrů od hlavního náměstí, a tak budete mít všechny významné atrakce a podniky na dosah ruky. Každé ráno si pochutnáte na bohaté bufetové snídani a ve zbytku dne budete mít skvělou příležitost ochutnat lahodné speciality v luxusní hotelové restauraci.

O ubytování

Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Old Town se nachází v historickém centru polského města Gdaňsk uprostřed kulturních atrakcí, vyhlášených restaurací a starobylých památek. Obdivujte místní architekturu, nechte se vtáhnout do příběhů, které psala minulost, a odpočiňte si na písečných plážích u Baltského moře.

Díky skvělé poloze ubytování to budete mít ke slavným památkám i turistickému vyžití doslova pár kroků. Poznávání města začněte třeba procházkou na hlavní náměstí Dlugi Targ se známou Neptunovou kašnou (150 m) ze 17. století. Náměstí lemují majestátní měšťanské domy, útulné kavárny i moderní podniky a dominuje mu stará radnice s městským muzeem. Toto jedinečné místo s nádechem minulosti si vmžiku zamilujete, a tak se posaďte na kávu nebo oblíbený drink, ať si místní magickou atmosféru užíváte co nejdéle.

Během vašich toulek městem určitě neminete skvostnou Mariánskou baziliku (30 m) vystavěnou ve stylu cihlové gotiky. Prohlédnete si velkolepé vnitřní prostory a vystoupáne až na věž, ze které se vám otevře nezapomenutelné panorama na historické centrum. Z dalších památek navštivte elegantní katedrálu Oliwa (10 km) s přilehlým parkem nebo kouzelnou promenádu na Nábřeží Motlawy (900 m). Pokud se rádi vracíte do minulosti, nevynechejte ani návštěvu vyhlášeného Muzea druhé světové války (1 km). A až vás objevování památek unaví, vydejte se poznat kus přírody – podívejte se třeba do parku Jaśkowa (5,7 km).

Moře a pláže

V létě si nezapomeňte přibalit plavky. Baltské moře je sice trochu chladnější, zato tu však najdete skvělé písečné pláže s bary, atrakcemi a půjčovnami vybavení. Nejblíže to budete mít k pláži Stogi (6 km), která je přírodní, písčitá a přes léto zde najdete i stánky s občerstvením. Nejoblíbenější v okolí je písčitá pláž Brzeźno (7 km), skvěle dostupná městskou dopravou. Úžasný relax slibuje také nedaleké městečko Sopoty (13,3 km) s krásnou pláží a molem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v impozantní budově s dobovou fasádou, která snoubí krásu gdaňské historie se soudobým designem. Hlavu složíte v moderním dvoulůžkovém pokoji s komfortní manželskou postelí. Vždy vám bude k dispozici vlastní stylová koupelna se sprchovým koutem, toaletou a fénem.

Chybět nebude šatní skříň s dostatkem úložného prostoru, psací stůl a televize s plochou obrazovkou. Potěší vás set na žehlení, příslušenství pro přípravu kávy nebo čaje a trezor na vaše cennosti. Oceníte bezplatné připojení k WiFi a v horkých dnech také klimatizaci.

Z oken pokojů se pokocháte výhledem na Staré město a řeku Motlawu. Některé jednotky mají i vlastní balkon.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci se podávají bohaté snídaně a večeře formou bufetu (v případě menší obsazenosti servírované) mezinárodních specialit. Za vyzkoušení stojí také skvělé restaurace v okolí, kde můžete vyzkoušet autentickou lokální kuchyni. K posezení a drobnému občerstvení potom využijte útulný hotelový lobby bar.

Něco navíc

Nechcete vyjít ze cviku ani na dovolené? V hotelu vám bude nonstop k dispozici moderní fitness centrum s posilovacími stroji a kardio zónou.

Hampton by Hilton Gdańsk Old Town ***

Hampton by Hilton Gdańsk Old Town ***

Lektykarska 4 , Gdańsk
Polsko

Provozuje společnost:
VHM Hotel Management Sp. z o.o. IČ: 015876338


48 58 670 3333

reservation@hamptongdansk.pl

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 85 Zł/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 100 Zł/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Fitness
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od moře
6 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
14 km
Sjezdovka
12 km

Tipy na výlet

Město Gdaňsk

Město Gdaňsk Tip na výlet

Gdaňsk je krásné, historické, přístavní velkoměsto na břehu Baltského moře u Gdaňského zálivu v Polsku. Ne nadarmo se mu přezdívá historická perla polského severu, Gdaňsk hrál důležitou roli v mnoha událostech nedávných dějin. Jedná se o jedno z nejstarších měst v Polsku a zároveň i nejznámější z trojice měst, které se běžně říká Trojměstí (polsky Trojmiasto), dalšími dvěma městy jsou pak Sopot a Gdyně. Pokud toužíte po aktivní dovolené u moře, návštěva Gdaňsku může být tou nejlepší volbou.

Co nevynechat v Gdaňsku?

  • Malý poloostrov Westerplatte, kde 1. září 1939 začala druhá světová válka
  • Gdaňskou radnici se zvonkohrou, ze které v poledne uslyšíte Schillerovu Ódu na radost, v ostatní hodiny během dne zase jiné melodie
  • Hlavní náměstí Dlouhý trh (polsky Długi targ) s Neptunovou fontánou z roku 1633
  • Věž Mariánského kostela, z níž si Gdaňsk můžete prohlédnout z výšky
  • Jednu z největších zoologických zahrad v Polsku
  • Některé z mnoha muzeí, přístav s jedinečnou architekturou a majákem
Více informací
Katedrála v Gdaňsku
Katedrála v Gdaňsku
Baltské moře
Baltské moře
Molo v Sopotech
Molo v Sopotech