Polostrov Tihány patří k nejkrásnějším místům v okolí Balatonu. A právě zde, jen kousek od břehu jezera, najdete Echo Residence Hotel ***, kde na vás čeká moderní apartmán, vydatná polopenze s romantickými večeřemi při svíčkách i relax ve wellness s bazénem, vířivkou a saunami. Těšit se můžete také na krásný výhled z terasy apartmánu a okolí bohaté na zajímavé výletní cíle.

O ubytování

Echo Residence Hotel *** se nachází na poloostrově Tihány, nedaleko stejnojmenného městečka a co by kamenem dohodil od břehu Balatonu. Poloostrov Tihány patří k nejkrásnějším místům v okolí Balatonu. Levandulové lány a lidová architektura mu dodávají jedinečný charakter, díky kterému se této lokalitě přezdívá "maďarská Provence".

Samotné jezero Balaton je skvělým zdrojem vyžití – koupání, vodní sporty, plavby po jezeře... Aktivní jedinci mohou přidat i cyklovýlety, třeba po slavné cyklostezce Balaton ring, golf v nedalekém Royal Balaton Golf&Yacht klubu (10,4 km), nebo jízdu na bobové dráze Balaton Bob (28,5 km). Odvážlivci jistě rádi navštíví i dobrodružné parky Tihany (4,4 km) a Sherpa (28,5 km).

Milovníky památek zase nadchnou uličky města Tihany, na kterých najdou například barokní kostel (2 km), venkovské lidové muzeum (2,2 km) nebo opatské muzeum (2 km). Za přírodními krásami vyrazte k jezeru Belső tó (1,7 km), jehož okolí je domovem mnoha různých druhů zvířat a rostlin. Vydat se můžete také do přírodní rezervace Töreki (15,1 km) nebo do Želvího parku (9,2 km) nedaleko města Balatonföldvár, stačí přeplout na druhý břeh Balatonu.

Kde budete spát?

Ubytujete se v moderně vybaveném apartmánu s klimatizací, televizí, minibarem, WiFi připojením a vlastní terasou, ze které si užijete krásný výhled do okolí.

  • Apartmán Deluxe Classic se skládá z ložnice s manželskou postelí, obývacího pokoje s rozkládací pohovkou a malým kuchyňským koutkem a koupelny s vanou.

  • Apartmán Deluxe Superior zahrnuje ložnici s manželskou postelí, obývací pokoj s rozkládací pohovkou, kuchyňským koutem a jídelním stolem a 2 koupelny se sprchou a vanou.

  • Apartmán Echo sestává ze 2 oddělených ložnic s manželskými postelemi, obývacím pokojem s rozkládací pohovkou, kuchyňským koutem a jídelním stolem a koupelny s vanou.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci Karolina Fűszerkert si užijete symfonii tradičních a sezónních chutí v kreativním pojetí. Každý pokrm můžete doplnit ušlechtilým maďarským vínem nebo jiným nápojem z vytříbené nabídky. V létě zve navíc k posezení venkovní terasa s výhledem na jezero.

Kde budete relaxovat?

Nenechte si ujít relaxační zážitek v Echo Spa wellness centru. Na hosty zde čeká krytý plavecký bazén, vířivka, finská sauna, infrasauna, pára, himalájská solná kabina a pestrá nabídka masáží.

Echo Residence Hotel ***

Echo Residence Hotel ***

Felsőkopaszhegyi út 35 , Tihany
Maďarsko

Provozuje společnost:
Echo Vital Club Kft. IČ: 01-09-919127


+36 30 313 9029

info@echoresidence.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Venku zdarma, v garáži za 1 500 Ft/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,2 km
Vzdálenost od jezera
0,3 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
8,5 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je největší jezero ve střední Evropě a právě kvůli jeho velikosti se mu v maďarštině říká také Magyar tenger – Maďarské moře. Dnes se tato kdysi nejoblíbenější letní destinace stává mezi Čechy opět velmi populární. A není divu, na své si zde přijdou rodiny s dětmi, rybáři, jachtaři, surfaři, cyklisté i senioři. Mladí tu najdou mnoho možností zábavy až do ranních rodin, starší generace může relaxovat v proslulých lázních. V okolí jezera se jich nachází hned několik.

Co všechno můžete dělat u Balatonu?

  • vodní sporty: například surfing, vodní lyže, šlapadla
  • rybaření
  • pěší turistika
  • cykloturistika
  • lázeňské procedury

Z turistických cílů lze jmenovat krásný barokní zámek Helikon, muzeum kočárů či muzeum hraček, ve kterém si děti budou připadat jako v ráji. Pokud vám během výletů vyhládne, rozhodně nemusíte zoufat, protože místní nabídka pokrmů je opravdu široká. Dát si můžete například i u nás oblíbené langoše, různě upravované ryby nebo pikantní rybí polévku halászlé. Dále můžete vyzkoušet túrógombóc – tvarohové knedlíky se smetanou a cukrem nebo studené ovocné polévky.

Více informací
Tihany
Tihany
 Mnišské byty v Tihany
Mnišské byty v Tihany
Balaton Bike Ring
Balaton Bike Ring