Chcete zažít opravdu jedinečný pobyt v Maďarsku? Vydejte se do městečka Sirok, kde na vás čeká jeskynní apartmán Sirocave Barlang Apartmanok vytesaný doslova do skály. Navíc si pochutnáte na skvělé snídani či polopenzi a můžete vyrazit na zábavnou honbu za pokladem nebo na výlet. Prozkoumejte třeba zříceninu hradu Sirok, Eger, Egerszalók nebo krásy národního parku Bukové hory.

O ubytování

Sirocave barlang apartmanok se nachází v městečku Sirok, nedaleko Egeru. Jde o originální ubytování s apartmány ve 300 let starých jeskyních. V okolí navíc čeká spousta přírodních i kulturních památek, výletních cílů a lákavých atrakcí. V blízkosti ubytování můžete navštívit třeba zříceninu hradu Sirok (1,1 km) ze 13. století, výstavu sochaře Boricse Pála (270 m), DinoPark (2,5 km) nebo chráněnou oblast Nyírjes (1,6 km).

Na výlet vyrazte třeba do Egeru (19,9 km), kde najdete Egerskou baziliku, hrad, Arcibiskupský palác a lyceum – jednu z nejstarších vysokých škol v Maďarsku. V nedalekém Egerszalóku (23,2 km) pak uvidíte přírodní unikát – vyvěrající termální voda zde vytvořila Solný kopec rozloze 1 200 m². Podobný úkaz najdete jen na 2 dalších místech světa. V Egeru i Egerszalóku si navíc můžete užít relax v krásných termálních lázních.

Kouzlo maďarské přírody můžete obdivovat v národním parku Bukové hory. Mezi nejpůvabnější lokality patří údolí Szalajka (44,7 km) s vodopádem Fátyol, jeskyní Istállós-kő, pramenem Szikla, oborou s muflony a daňky a lesní železnicí Békébel. Více se o flóře a fauně národního parku dozvíte z Lesního a Lesnického muzea. Navíc můžete ochutnat tradičního smaženého pstruha z místních rybníků

Kde budete spát?

Ačkoliv jsou pokoje vytesané doslova do skály, stále se jedná o ubytování s veškerým komfortem. K dispozici budete mít vlastní koupelnu se sprchovým koutem a fénem, plně vybavenou kuchyni, klimatizaci, televizi a WiFi připojení. Silné kamenné stěny se navíc postarají o dokonalý klid a soukromí.

Na čem si pochutnáte?

Součástí ubytování není klasická restaurace, servírují se zde ale snídaně formou bohatých košíků přímo na apartmán. Vyzkoušet můžete také pestré menu nedaleké restaurace Végvár Ételbár (700 m), kde ochutnáte především tradiční maďarská jídla.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku můžete využít jeskynní wellness zónu, vybavenou infrasaunou a vířivkou.

Sirocave Barlang Apartmanok

Sirocave Barlang Apartmanok

Vörös utca 27. , Sirok
Maďarsko

Provozuje společnost:
Sirocave Kft. IČ: 1009032135


+36 70 395 0008

foglalas@sirocave.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 3 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Půjčovna kol
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od lázní
20 km
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
31 km

Tipy na výlet

Národní park Bukové hory

Národní park Bukové hory Tip na výlet

Husté lesy, krápníkové jeskyně i historické památky. Řeč je o Národním parku Bukové hory, který je největší chráněnou oblastí v Maďarsku. Oblast Bükku je výjimečná v mnohých ohledech – jedná se o nejvíce zalesněnou a nejhornatější oblast země, zároveň skvěle propojuje přírodní a kulturní turistické cíle, a jde tak o ideální místo pro příjemnou letní dovolenou daleko od davů turistů. Zábava tu na vás navíc čeká i v zimních měsících, kdy si užijete nenáročné lyžování a běžkování v krásné přírodě.

Krajina v parku Bükk je výjimečná vápencovitými horami, které vytvářejí osobitý ráz krajiny s jeskyněmi, propastmi, krasovými jezery a vodopády. Najdete tu i nejdelší (8 700 m) a nejhlubší (245 metrů) jeskyně Istvánlápa. V parku se dobře velmi daří rozmanitým rostlinám, roste tu na 1 500 druhů cévnatých rostlin, kam patří třeba určité typy orchidejí. Bukové hory jsou také domovem pro dravé ptáky, při troše štěstí tu narazíte třeba na orla královského.

Jaké kulturní a přírodní turistické cíle v Bukových horách navštívit?

  • nejvyšší vrchol Kékes (1014 m.n.m.), kde stojí televizní věž s vyhlídkou ve výšce 130 metrů
  • druhý nejvyšší vrchol Bálvány (956 m.n.m.) s rozhlednou s krásným výhledem
  • vodopád Fátyol na řece Szalajka
  • romantické městečko Lillafüred s jezerem, které můžete proplout na loďce
  • historické město Eger s arcibiskupským palácem, podzemním městem nebo vinné sklípky vytesané do skály v Údolí krásné paní
  • město Miskolc s hradem Diósgyőr, jeskynními lázněmi a spoustou historických památek
  • krápníkové jeskyně Szent István, Anna a Istállós-kő
Město Eger
Město Eger
Lázně Egerszálok
Lázně Egerszálok
Údolí řeky Szalajky s vodopád
Údolí řeky Szalajky s vodopád