Luxusní dovolenou zažijete v maďarském městě Ostřihom v Penzionu Pod Bazilikou. Jak už název napovídá, hotel stojí jen kousek od proslulé baziliky. Těšte se na krásné pokoje, chutnou stravu, neomezenou konzumaci kávy a dalších nápojů, ale také na neomezený vstup do wellness. Jazykové bariéry se bát nemusíte, hotel uvádí, že část personálu hovoří slovensky.

O ubytování

Penzion Pod Bazilikou **** se nachází v samotném historickém centru města Ostřihom. Doslova pár kroků od penzionu leží slavná Ostřihomská bazilika, která je třetím největším kostelem v Evropě, a křesťanské muzeum (400 m). Nad řekou Dunaj se vypíná královský hrad (500 m) s oblíbeným hradním muzeem nebo historická čtvrť Vodní město. Na městském ostrově leží termální a zážitkové lázně Aquasziget (800 m), kde si užijete spoustu zábavy i relaxace.

A daleko to nebudete mít ani za hranice – stačí přejít most Márie Valérie a můžete objevovat krásy slovenského města Štúrovo (2,4 km), které se rozprostírá na druhé straně Dunaje. Mezi oblíbené místní atrakce patří termální koupaliště Vadaš a bronzová socha polského krále Jana Sobieského. K výletu láká také starobylé městečko Visegrád (22,2 km), ve kterém se odehrálo hned několik setkání historického významu, mimo jiné zde v roce 1991 vznikla Vyšehradská skupina (V4). Perlou městečka je pozdněgotický Královský palác.

Kde budete spát?

Pokoj Standard je klimatizovaný, komfortně zařízený a potěší výhledem na baziliku. Některé pokoje mají kromě manželské postele také malou rozkládací pohovku, kterou lze využít jako přistýlku. Jde tak o ideální variantu pro páry nebo malé rodiny. Nechybí vlastní koupelna s vanou nebo sprchovým koutem, TV, telefon, minibar a pracovní stůl.

Vintage pokoj můžete zvolit ve variantě s manželskou postelí nebo se dvěma samostatnými jednolůžky. Tyto pokoje jsou specifické nábytkem v retro stylu, k vybavení patří malá pohovka, pracovní stůl, televize, minibar a telefon. Pokoje jsou klimatizované a v koupelně najdete sprchový kout.

Bezbariérový pokoj v retro stylu je vybavený velkou manželskou postelí, malou pohovkou, pracovním stolem a televizí. Koupelna s toaletou je speciálně upravená pro potřeby handicapovaných, včetně zvýšeného WC s madly, bezbariérového sprchového koutu a velkého umyvadla.

Moderní pokoj je prostorný, vzdušný a elegantně vybavený. Manželská postel je zde doplněná rozkládací pohovkou, kterou je možné proměnit v přistýlku až pro 2 osoby. Samozřejmostí je klimatizace, vlastní koupelna se sprchovým koutem, televize, minibar a telefon.

Apartmán najdete ve druhém a třetím patře hotelu, z oken si vychutnáte dechberoucí panoramatický výhled na baziliku a město. Kromě ložnice, a odděleného obývacího pokoje je součástí apartmánů také malá kuchyňka, ve které si můžete uvařit svá oblíbená jídla. Pokoje nepostrádají klimatizaci, vlastní koupelnu se sprchou nebo vanou, televizi, minibar, pracovní stůl a telefon.

Velká apartmán se nachází v 2. patře penzionu, z oken budete mít krásný výhled na ostřihomskou baziliku. Apartmán se skládá z ložnice a odděleného obývacího pokoje, díky možnosti 2 přistýlek ubytuje dohromady až 4 osoby. Interiér je laděný do neutrálních barev, včetně moderní koupelny, kde najdete velkou hydromasážní vanu. Součástí vybavení je také televize, telefon a minibar.

Na čem si pochutnáte?

Přímo v penzionu se podávají bohaté snídaně formou bufetu. V nedaleké restauraci Next (76 m) s romantickým výhledem na Ostřihomskou baziliku si pak pochutnáte na specialitách maďarské i mezinárodní kuchyně.

Kde budete relaxovat?

Příjemný a ničím nerušený odpočinek si užijete v hotelovém wellness. Prohřejte se ve finské, infračervené nebo parní sauně. Nad vířivkou je umístěna prosklená kupole. Co takhle koupel s výhledem na hvězdy?

Něco navíc

Jazykové bariéry se bát nemusíte, hotel uvádí, že část personálu hovoří slovensky.

Bazilika alatt Panzió ****

Bazilika alatt Panzió ****

Batthyány Lajos u. 7. , Esztergom
Maďarsko

+36 33 520 685

info@bazilika.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
0,2 km
Aquapark
0,7 km