Vyrazte na dovolenou k Lipnu! Ubytujete se v Hotelu Leyla *** přímo na břehu vodní nádrže a užijete si skvělé koupání, vodní sporty i krásné výlety, třeba ke Stezce korunami stromů. Těšit se můžete také na vydatné snídaně a k dispozici budete mít úschovnu kol a dětský koutek.

O ubytování

Hotel Leyla *** najdete na kraji městečka Frymburk, přímo u slavného jezera Lipno. Budova hotelu zaujme už na první pohled, připomíná totiž klasické horské hotely a potěší vás svou útulností. Okolí Lipna je potom plné výletních cílů a zajímavých aktivit bez ohledu na roční období.

V létě se samozřejmě můžete těšit na koupání, vodní sporty, plavbu na loďkách a další zábavu na jezeře. Velkým lákadlem jsou ale také cyklistické stezky nebo pěší výlety. Vyrazte třeba ke zřícenině Vítkova hrádku (7,4 km), ke Schwarzenberskému plavebnímu kanálu (29 km), který je největší technickou památkou na Šumavě, nebo ke krásnému Plešnému jezeru (36 km).

Pokud zrovna výletům a koupání v jezeře nepřeje počasí, skvělým útočištěm bude Aquapark a wellness Frymburk (1,3 km) s několika bazény, saunami, solnou jeskyní a wellness procedurami. Pro adrenalinové nadšence je tu potom Střelnice Frymburk (3,2 km) a Arena Gokart (1,1 km) s motokárami pro dospělé i pro děti.

V zimním období se připravte také na skvělou lyžovačku. Nejbližším lyžařským centrem je Skiareál Lipno (5,8 km) se třemi lanovkami, za návštěvu stojí také rakouské ski areály Sternstein (30 km) a Hochficht (50 km). V hlubokých mrazech se navíc hladina samotného jezera Lipno mění v Ledovou magistrálu, která je s délkou přes 10 km jednou z nejdelších přírodních bruslařských drah na světě.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze 20 komfortních pokojů a apartmánů, které vás okouzlí krásným dřevěným stropem a dřevěným nábytkem. Ve všech pokojích je k dispozici WiFi připojení k internetu, televize, koupelna se sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou, malá lednice a ventilátor.

  • Dvoulůžkové pokoje Economy se nacházejí v podkroví a jsou vybavené manželskou postelí nebo dvěma oddělenými jednolůžky a stolkem s židlí.

  • Dvoulůžkové pokoje Standard najdete v přízemí a v prvním patře, jsou prostornější, vybavené manželskou postelí, posezením.

  • Dvoulůžkový pokoj Deluxe ve druhém patře bude ideální variantou pro náročné. Prostorný apartmán zahrnuje spací zónu s manželskou postelí a posezení s pohovkou a křesly, prostoru navíc dominuje vířivá vana. Z apartmánu si zase vyjdete na prostornou, zastřešenou terasu s krásným výhledem.

  • Třílůžkové pokoje jsou umístěné v prvním patře a najdete v nich manželskou postel, samostatné jednolůžko, stůl s židlemi a křesla k posezení.

  • Čtyřlůžkové pokoje jsou v prvním a druhém patře, zahrnují dvě ložnice s manželskými postelemi nebo jednolůžky, stůl s židlemi a posezení.

  • Pětilůžkové pokoje najdete v prvním patře, skládají se ze dvou samostatných ložnic s manželskou postelí a třemi jednolůžky nebo dvěma manželskými postelemi a samostatným jednolůžkem.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci Leyla na vás čeká opravdu nevšední gastronomický zážitek. Kromě klasických českých jídel se zde totiž podávají také speciality kavkazské kuchyně, včetně nejrůznějších salátů, kebabů či pokrmů ze skopového masa.

Cestujete s dětmi?

Děti se během dne skvěle zabaví v dětském koutku nebo na venkovním dětském hřišti.

Něco navíc

V hotelu si můžete zakoupit pohlednice a turistické mapy, k dispozici budete mít také úschovnu kol a lyží.

Hotel Leyla ***

Hotel Leyla ***

Frymburk 181 , Frymburk
Česká republika

Provozuje společnost:
BTG Services s.r.o. IČ: 19653727


777075714

info@hotel-leyla.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
0,7 km
Aquapark
1,3 km
Sjezdovka
5,8 km
Běžkování
0,7 km

Tipy na výlet

Vodní nádrž Lipno

Vodní nádrž Lipno Tip na výlet

Vodní nádrž, nebo také Lipenské jezero, je největší umělé jezero u nás. Nachází se v nadmořské výšce 726 metrů, dosahuje délky 44 km a v nejširším místě jsou od sebe břehy vzdálené cca 10 km. Přes léto je Lipno a okolí vyhledávaným turistickým místem na koupání, rekreaci, sportovní vyžití, turistiku a cyklistiku. Využít můžete Jezerní cyklo-inline stezku kolem Lipna v délce téměř 19 km a mnoho dalších cyklotras v okolí. V zimě pak můžete bruslit přímo na zamrzlé hladině jezera a užít si tak až 12 km dlouhou bruslařskou dráhu.

Jaká místa lákají k návštěvě?

  • Stezka korunami stromů Lipno
  • Bobová dráha Lipo
  • Aquaworld Lipno

Z Lipna se vydejte navštívit některý z okolních hradů a zámků. Hrad Rožmberk, Český Krumlov nebo zámek Hluboká nad Vltavou jsou nedaleko.

Více informací
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Stezka korunami stromů Lipno
Stezka korunami stromů Lipno
Bobová dráha Slideland
Bobová dráha Slideland