Přepychové zámecké pokoje, luxusní wellness centrum a zážitková gastronomie - pobyt v Chateau Šanov ***** je opravdu splněný sen. Těšit se můžete na bohaté snídaně či polopenzi, osvěžující víno či prosecco i slevu na úžasnou gurmánskou večeři o 3 či 5 chodech. Navíc získáte neomezený vstup do bazénu, saunového světa. Z této dovolené se vám zkrátka nebude chtít zpět.

O ubytování

Luxusní zámecký resort Chateau Šanov ***** se nachází ve středních Čechách, v okrese Rakovník. Areál hotelu zde rozhodně nepřehlédnete, zámecká budova s velkým nádvořím jistě zaujme vaši pozornost. Díky úžasnému wellness centru, skvělé gastronomii a krásným pokojům se vám možná nebude chtít hotel ani opouštět, jde zkrátka o perfektní místo na romantickou dovolenou. V okolí ale najdete i celou řadu zajímavých výletních cílů. Pěšky se můžete vydat třeba k 18,4 metrů vysoké rozhledně Senecká hora (12 km) nebo ke 48metrové rozhledně Tobiášův vrch (14,6 km).

Z okolních měst stojí za návštěvu mimo jiné blízký Rakovník (7,9 km), kde uvidíte krásnou botanickou zahradu a projdete si Památnou alej u Rakovnického potoka s 540 stromy. Mezi oblíbené místní památky patří Vysoká brána, původně součást městského opevnění, Sokolovna z roku 1914 postavená podle plánů architekta Otakara Novotného, chrám sv. Bartoloměje nebo Velká zvonice z 15. století. V létě se zde vykoupete na Tyršově koupališti, lidově „na Tyršáku“.

Milovníci historie si užijí také výlet na starobylý hrad Krakovec (10,7 km), který v současnosti využívají k zimování 4 druhy netopýrů, nebo na hrad Křivoklát (22,2 km). Ten byl vystavěn ve 13. století a nabízí 4 prohlídkové okruhy. Pivaře zase potěší dobrá dostupnost do Krušovic (16,9 km), kde na ně čeká jeden z nejstarších pivovarů v České republice, propojený s barokním zámkem, a Muzeum pivovarnictví. Příjemnou procházkou se z Krušovic dostanete třeba na vrch Amálie s altánkem z 19. století, zdatnější jedinci si mohou projít Naučnou stezku Louštín s 12 zastaveními.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z 50 přepychových pokojů vybavených v zámeckém stylu. Historická architektura se zde snoubí s vysokým komfortem dnešní doby, každý pokoj má klimatizaci, podlahové topení, WiFi připojení a vlastní koupelnu s luxusní kosmetikou značky L´Occitane a ultramoderní toaletou s bidetem Geberit AquaClean.

Romantický pokoj měří cca 29 m² a je vybavený komfortní manželskou postelí, stolkem s posezením, televizí, minibarem a trezorem. V koupelně najdete sprchový kout, fén, župany a pantofle.

Pokoj Deluxe nabízí prostor 40 m², na kterém najdete ložnici s manželskou postelí a čalouněnou pohovkou a koupelnu s prostornou vanou a sprchovým koutem. K vybavení patří také televize, přístroj na espresso, minibar, trezor, fén, župany a papuče.

Zámecké apartmá o velikosti 55-70 m² zahrnuje oddělenou spací zónu s manželskou postelí a obývací prostor s mramorovým krbem a křesly k posezení. V koupelně opět najdete samostatně stojící vanu, sprchový kout, fén, župany a pantofle.

Na čem si pochutnáte?

Hotelová restaurace se specializuje především na českou kuchyni, doplněnou nejmodernějšími postupy. Každý pokrm je zde potěchou pro oko i pro chuťové buňky. Ráno zahájíte snídaní ve formě bohatého bufetu, oběd si můžete vybrat z obědového menu a pokud si potrpíte na vysokou gastronomii, jistě vás potěší, že se zde každý večer servíruje 3chodové nebo 5chodové gurmánské menu. Po předchozí domluvě je možné zajistit individuální menu pro hosty s bezlepkovou nebo bezlaktózovou dietou.

Kde budete relaxovat?

Perlou resortu je wellness centrum o ploše 1 800 m², kde najdete vnitřní zážitkový bazén s vodou o teplotě 28 °C obklopený pohodlnými lehátky a saunový svět s finskou, bylinnou a solnou saunou, Kneippovým chodníkem, zážitkovou sprchou a odpočívárnou. Wellness zážitek ještě umocníte relaxačním rituálem, masáží nebo jinou procedurou z pestré nabídky. Nechybí ani moderní fitness centrum s posilovacími stroji, kardio stroji, činkami a dalším vybavením.

Něco navíc

K odpočinku můžete využít prostorné nádvoří o rozloze 900 m² s vyhřívanou terasou (300 m²) a venkovním barem. Pro aktivní hosty je zde také úschovna kol.

Chateau Šanov *****

Chateau Šanov *****

Šanov 250 , Šanov
Česká republika

Provozuje společnost:
LIONS - školící středisko Nesuchyně, s.r.o. IČ: 28510046


775 773 101

recepce@hotel-sanov.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 250 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

CHKO Křivoklátsko

CHKO Křivoklátsko Tip na výlet

CHKO Křivoklátsko, nebo také kraj českého spisovatele Oty Pavla, který sem zasadil děj své knihy Smrt krásných srnců, je i biosférickou rezervací UNESCO a ptačí oblastí v rámci soustavy Natura 2000. Rozkládá se v západní části Středočeského kraje a téměř dvě třetiny jeho rozlohy pokrývají neproniknutelné listnaté a smíšené lesy. Středem CHKO vede kaňonovité údolí řeky Berounky.

Co byste neměli na Křivoklátsku minout:

  • Středověké hrady Křivoklát a Točník
  • Zámky Zbiroh a Lány
  • Přírodní rezervaci Skryjská jezírka
  • Zapomenout byste neměli ani na hradní zříceniny Týřov a Jenčov, lidovou památku Hamousův statek ve Zbečně či sklárnu RÜCKL CRYSTAL v Nižboře.

Pokud hledáte odpočinek v přírodě, projděte si CHKO Křivoklátsko po některé z mnoha značených tras skrze lesy či v zaříznutých údolích potoků. Vodáci by si pak určitě neměli zapomenout sjet řeku Berounku.

Více informací
Rakovník
Rakovník
Zřícenina hradu Krakovec
Zřícenina hradu Krakovec
Kounovské kamenné řady
Kounovské kamenné řady