Hotel Alfons **** leží v samém centru Prahy a je obklopený kavárnami, restauracemi i památkami. Nejblíže to budete mít k Národnímu muzeu a na Václavské náměstí. Čekají na vás stylové pokoje Comfort a Superior, chutné snídaně formou bufetu a dle varianty také láhev sektu a romantická výzdoba na pokoji se sladkým překvapením.

O ubytování

Hotel Alfons **** se nachází přímo v centru Prahy, a je tak ideálním výchozím bodem pro objevování krás metropole. Kromě toho vás tento butikový hotel s komorní atmosférou okouzlí interiérem s jedinečným designem inspirovaným světoznámým českým malířem Alfonsem Muchou, obdobím secese a art nouveau.

Václavské náměstí, symbol české státnosti a nejznámější pražský bulvár, leží jen 5 minut chůze od hotelu. Kromě mnoha obchodů a restaurací zde najdete Národní muzeum (700 m), jehož budova i expozice prošly v nedávno době velkou rekonstrukcí. Pěšky či pomocí hromadné dopravy se snadno dostanete také na Staroměstské náměstí s orlojem (2 km), na Karlův most (2,5 km), na Vyšehrad (2 km) nebo k Tančícímu domu (1,6 km).

Velkou výhodou hotelu je vynikající dostupnost hromadné dopravy – stanice metra, tramvají i autobusu I. P. Pavlova je vzdálena pouhých 300 m. Snadno se tak dopravíte také k vrchu Petřín (3 km) se stejnojmennou rozhlednou na vrcholu, na Pražský hrad (4 km) nebo do zoologické a botanické zahrady v pražské čtvrti Troja (9 km).

Centrální poloha hotelu je ideální také pro všechny, kdo chtějí v Praze vyrazit na nákupy. V bezprostřední blízkosti najdete mnoho obchodů a butiků, případně se můžete vypravit do obchodních center, jako je například Quadrio Shopping Station (1,6 km), OC Anděl (2,6 km) nebo Palladium (2,4 km).

Během zimního pobytu doporučujeme navštívit vánoční trhy na nedalekém náměstí Míru (400 m), případně na náměstí Jiřího z Poděbrad (2 km), kde vás čeká příjemnější a komornější atmosféra než na slavných trzích na Václavském či Staroměstském náměstí.

Kde budete spát?

Každý z pokojů je unikátní včetně architektonického řešení interiéru, které respektuje historický ráz budovy. Pokojům dominují ikonické obrazy Alfonse Muchy ztvárněné do moderního uměleckého stylu od českého autora Romana Řeháka.

Dvoulůžkový pokoj Comfort (20–25 m²) je vybaven pohodlnou manželskou postelí, nebo dvěma jednolůžky. Dále v něm najdete smart klimatizaci, TV, WiFi připojení, elektronický trezor, set na přípravu kávy a čaje, kávovar, varnou konvici a minibar. Součástí je také stolek s posezením, dostatek úložných prostor a vlastní koupelna se sprchou a sadou kosmetiky.

Dvoulůžkový pokoj Superior disponuje velkorysým prostorem 25–28 m². Ve vybavení pokoje nechybí klimatizace, smart TV, WiFi připojení, elektronický trezor, set na přípravu kávy a čaje, kávovar, varná konvice a minibar. Součástí je také stolek s posezením, dostatek úložných prostor a vlastní koupelna se sprchou a sadou kosmetiky.

Dvoulůžkový pokoj Superior s přistýlkou nabízí navíc možnost extra přistýlky pro třetí osobu.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu dobře vědí, že základem příjemného a úspěšného dne je kvalitní a vydatná snídaně. Každé ráno pobytu tak na vás bude čekat bohatý snídaňový bufet s variacemi zdravých a chutných pokrmů připravených k kvalitních surovin.

Vybírat si můžete z pestré nabídky uzenin, sýrů, čerstvého ovoce a zeleniny. Denně se samozřejmě servíruje také čerstvé sladké a slané pečivo, včetně sladkých dezertů. Mléčné výrobky, cereálie, sušené ovoce a oříšky jsou dispozici v bio kvalitě. K pití si kromě čerstvé kávy můžete dopřát paletu ovocných džusů a kvalitních čajů.

Něco navíc

Pro odpočinek či grilování je hostům k dispozici zahrada ve dvorním traktu budovy.

Hotel Alfons ****

Hotel Alfons ****

Legerova 1821/41 , Praha
Česká republika

Provozuje společnost:
Alfons Group s.r.o. IČ: 24215104


+420 602 800 889

info@hotelalfons.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 600 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,9 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
20 km

Tipy na výlet

Praha

Praha Tip na výlet

Hlavní město České republiky ležící na řece Vltavě se vyznačuje dlouhou a bohatou historií a je domovem řady důležitých kulturních památek. I proto je jeho historické centrum od roku 1992 zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a obecně je považováno za jedno z nejkrásnějších měst v Evropě. Není divu, že pražské památky přilákají ročně miliony turistů z celého světa.

Ani vy byste si proto neměli nechat ujít:

  • Pražský hrad
  • Karlův most
  • Staroměstské náměstí s Pražským orlojem

Mezi další významné památky, které byste neměli minout, patří také například Josefov, Petřín nebo Vyšehrad. Když vás historie omrzí, můžete vyrazit za kulturou do Národního divadla, a s dětmi za poznáním do Pražské ZOO a Botanické zahrady v Tróji, či vodními aktivitami v Aquapalace Praha. A pokud Prahu navštívíte v zimě, nenechte si ujít vyhlášené vánoční trhy s kouzelnou atmosférou.

A malý tip navíc: jestli toho chcete v Praze vidět co nejvíce, vyhraďte si na prohlídku města alespoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Více informací
Národní muzeum
Národní muzeum
Karlův most
Karlův most
Staroměstské náměstí a orloj
Staroměstské náměstí a orloj