Dovolená v historickém městě s nádechem moderna - tak můžeme popsat pobyt v Hotelu Vienna House by Wyndham Andel's Prague ****. Ubytujete se v designovém pokoji a na dosah ruky budete mít jak novodobá umělecká a architektonická díla, tak nejznámější historické památky. Chcete vidět Tančící dům a Hlavu Franze Kafky? Nebo třeba Pražský hrad, Malou Stranu a Zlatou uličku? Všude dojdete pěšky, dostatečně posilnění skvělou snídaní ve formě bufetu.

O ubytování

Hotel Vienna House by Wyndham Andel's Prague **** se nachází nedaleko historického centra Prahy, ve čtvrti Anděl. Na dosah tak budete mít všechny nejzajímavější historické památky, ale i nejlepší restaurace, bary či obchody. Hotel zaujme už na první pohled svou architekturou a moderním designem, který láka k nevšednímu pobytu ve stověžatém hlavním městě.

Zajímají vás moderní umělecká a architektonická díla? Kousek od hotelu najdete světově proslulý Tančící dům (1,2 km), o něco dál stojí Lennonova zeď (2 km) a na druhém břehu řeky Vltavy uvidíte Hlavu Franze Kafky (2,3 km) od kontroverzního výtvarníka Davida Černého. V této oblasti také budete doslova obklopeni celou řadou muzeí, byla by tak škoda aspoň některé z nich nenavštívit. Co třeba Národní muzeum (2,7 km), Muzeum Antonína Dvořáka (2 km), Mucha museum (2,8 km) a Muzeum LEGA (2,3 km), Iluzivního umění (2,7 km) nebo Policie České republiky (2,5 km)?

Ke krásným procházkám láká pražská Malá Strana, kam dojdete asi za 20 minut pěšky. Pokračovat můžete na Petřín (2,3 km), klidně lanovkou. Užijete si zde odpočinek v malebných Petřínských sadech i dechberoucí výhled z místní rozhledny. Zdatnější turisté si jistě rádi udělají i výšlap na Pražský hrad (2,7 km) a projdou si překrásná zákoutí nejstarších částí Prahy. Centrum města stojí za vidění v každou roční dobu, v zimě ale dostává ještě zvláštní kouzlo, když se rozzáří vánočními světly a ožije bohatými trhy, které patří k nejkrásnějším v republice.

Kde budete spát?

Ubytujete se v moderně vybaveném pokoji, jehož interiér jistě nadchne všechny milovníky architektury a designu. Všechny pokoje jsou klimatizované, mají vlastní koupelnu, podlahové topení a v každém je na dosah WiFi připojení. Z velkých oken si navíc můžete užít krásný výhled.

Pokoj Superior měří 25 m² a může být vybavený manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky. V pokoji je pohodlný nábytek k sezení, televize a pracovní stůl. V koupelně najdete vanu nebo sprchu, fén, župany a pantofle. V případě potřeby je možné do pokoje přidat i přistýlku.

Pokoj Executive (25 m²) nabízí stejné rozměry i vybavení jako varianta Superior, pokoje tohoto typu jsou ale umístěné na zvláštním patře a benefitem je přístup do salonku Executive. Tato varianta je tak ideální, pokud na své cestě plánujete i pracovat.

Apartmán Deluxe měří 96 m² a skládá se z ložnice, obývacího prostoru s kuchyňským koutem a koupelny. V ložnici najdete manželskou postel nebo 2 jednolůžka, pracovní stůl a televizi. V obýváku nechybí pohodlná rozkládací pohovka a křesla k posezení u televize, kuchyňský kout je potom vybavený jídelním stolem s židlemi a vším potřebným pro pohodlné vaření, včetně spotřebičů (myčka, chladnička, varná deska, rychlovarná konvice aj.).

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci Delight je každé ráno připravený bohatý snídaňový bufet s pestrým výběrem uzenin, sýrů, čerstvého ovoce, jogurtů, domácích marmelád, čerstvého pečiva a dalších pochutin. Samozřejmě nechybí studené a teplé nápoje. Snídaně se podává od 6:30 do 10:30, o víkendu dokonce až do 11 hodin, skvěle vám tak zapadne do programu, ať už spěcháte na brzkou ranní schůzku, nebo si chcete naopak přispat.

Na oběd, večeři, svačinu či drink si můžete zajít do Oscar's Baru, otevřeného od brzkých ranních hodin až do pozdního večera. Ochutnáte zde moderní kuchyni, vynikající kávu, hříšně dobré dezerty i osvěžující koktejly. V letních měsících si navíc skvěle posedíte i na venkovní zahrádce.

Kde budete relaxovat?

Chcete si po nabitém dni náležitě odpočinout, nebo si naopak i na dovolené rádi zacvičíte? Pak vaše kroky jistě povedou do fitness & wellness centra Synergy Club. Kromě špičkově vybavené posilovny zde najdete také wellness s finskou saunou, infrakabinou, vířivkou a odpočinkovou zónou. Unaveným svalům uleví i některá z pestré nabídky masáží.

Hotel Vienna House by Wyndham Andel's Prague ****

Hotel Vienna House by Wyndham Andel's Prague ****

Stroupežnického 3181/21 , Praha
Česká republika

Provozuje společnost:
Anděl Investment Praha s.r.o. IČ: 27128881


296 559 484

info.andels-prague@hrg-hotels.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 12:00
Domácí mazlíček
za 600 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 800 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Fitness
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,2 km
Zastávka
0,1 km

Tipy na výlet

Praha

Praha Tip na výlet

Hlavní město České republiky ležící na řece Vltavě se vyznačuje dlouhou a bohatou historií a je domovem řady důležitých kulturních památek. I proto je jeho historické centrum od roku 1992 zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a obecně je považováno za jedno z nejkrásnějších měst v Evropě. Není divu, že pražské památky přilákají ročně miliony turistů z celého světa.

Ani vy byste si proto neměli nechat ujít:

  • Pražský hrad
  • Karlův most
  • Staroměstské náměstí s Pražským orlojem

Mezi další významné památky, které byste neměli minout, patří také například Josefov, Petřín nebo Vyšehrad. Když vás historie omrzí, můžete vyrazit za kulturou do Národního divadla, a s dětmi za poznáním do Pražské ZOO a Botanické zahrady v Tróji, či vodními aktivitami v Aquapalace Praha. A pokud Prahu navštívíte v zimě, nenechte si ujít vyhlášené vánoční trhy s kouzelnou atmosférou.

A malý tip navíc: jestli toho chcete v Praze vidět co nejvíce, vyhraďte si na prohlídku města alespoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Více informací
Pražský hrad
Pražský hrad
Lennonova zeď
Lennonova zeď
Tančící dům
Tančící dům