Užijte si parádní pobyt s celou rodinou či partou přátel v nově zrekonstruované Dubové Stodole. Ta nabízí ubytování ve 3 pokojích až pro 10 osob, k dispozici je také dětská postýlka. Vzít s sebou můžete také pejska! Díky skvělému umístění to budete mít blízko k přírodním památkám, na rozhledny, do zajímavých měst jako je Litomyšl či Ústí nad Orlicí či na vyhlášenou atrakci Sky Bridge 721.

O ubytování

Dubová Stodola se nachází na úpatí Orlických hor v městečku Cotkytle. Přijeďte načerpat nové síly na klidné místo obklopené nádhernou přírodou a užít si pestré možnosti výletních cílů a aktivit.

Překrásnou krajinu na samém pomezí Čech a Moravy můžete prozkoumávat při výletech pěšky či na kole po mnoha značených turistických trasách. Na nejbližší cyklotrasu se můžete napojit přímo před dveřmi ubytování. K atraktivním cílům v okolí patří například rozhledna Lázek (3 km), rozhledna Mariánka (12,4 km), zřícenina hradu Hoštejn (12,5 km) nebo nádherný zámek Litomyšl (37 km), který je památkou UNESCO. Snadno na dosah budete mít také jedinečný zážitek – nejdelší visutou lávku na světě Sky Bridge 721 v Dolní Moravě (36 km).

V nedalekém městě Lanškroun (8,5 km) objevíte při procházce historickým centrem náměstí s krásnou renesanční radnicí a zámek s expozicemi městského muzea. Krásami přírodního parku Lanškrounské rybníky (12 km) vás provede naučná stezka a v létě se zde můžete vykoupat.

Za návštěvu stojí také město Zábřeh (18 km), kde narazíte na četné upomínky na slavného rodáka – cestovatele Jana Eskyma Welzla. Expozici o tomto dobrodruhovi si můžete prohlédnout v domě Pod Podloubím. Centrem města vás provede Welzelova stezka, jejíž trasa se vine například kolem měšťanských domů, kostela sv. Bartoloměje, farního muzea a staré radnice s galerií. Na kopci nedaleko města se vypínají mohutné zdi zříceniny hradu Brníčko (29 km).

Město Ústí nad Orlicí (40 km) ležící na soutoku Tiché Orlice a Třebovky má pěkné historické centrum se čtvercovým náměstím lemovaným barokní domy s podloubími. Za vidění stojí také renesanční bratrský sbor, barokní radnice s nárožní věží a městské muzeum v secesní Hernychově vile. Za horkých letních dnů se můžete osvěžit v letním Aquaparku Ústí nad Orlicí (37 km).

Zajímavým zpestřením pobytu je návštěva Acrobat Parku Štíty (9 km), který je jedním z nejlepších světových letních tréninkových areálů pro freestyle lyžování a snowboard. Milovníci jídla by neměli propásnout příležitost podívat se do slavného Muzea olomouckých tvarůžků v Lošticích (40 km).

Kopcovitá krajina regionu Lanškrounsko nabízí skvělé podmínky pro zimní sporty. Zalyžovat si můžete například v Horském resortu Buková hora (16 km), Ski areálu Čenkovice (16 km), Ski areálu Turek (30 km) Ski areálu Přívrat (43 km), Ski areálu Peklák (37 km) nebo ve Ski areálu Panorama (30 km).

Kde budete spát?

Vaším domovem se během pobytu stane celý dvoupodlažní dům, který nedávno prošel kompletní rekonstrukcí a nyní nabízí moderní bydlení s historickým nádechem.

V domě jsou celkem 3 ložnice s kapacitou 10 lůžek a jedné dětské postýlky. V 1. patře najdete ložnici s manželskou postelí, ve 2. patře jsou pak dvě ložnice. V jedné je taktéž manželská postel a k tomu dětská postýlka, ve druhé jsou pak čtyři jednolůžkové postele, které můžete srazit k sobě jako dvě dvoulůžka. Součástí této třetí ložnice je také menší dětský koutek a loft, ve kterém se pohodlně vyspí další dvě osoby.

Najdete zde také koupelnu se sprchovým koutem, WC, pračkou a sušičkou a k tomu navíc samostatné WC s umyvadlem. Obývací pokoj je vybaven smart televizí, skříňkou se společenskými hrami a krbem, ve kterém si především na podzim a v zimě můžete rozdělat oheň a užít si romantickou atmosféru.

Na čem si pochutnáte?

Součástí Dubové Stodoly je vybavená kuchyň s myčkou, troubou, vařičem, lednicí, mikrovlnnou troubou, rychlovarnou konvicí a kávovarem. Můžete si tu tedy uvařit, nač budete mít chuť.

Ideálním místem pro příjemné posezení je stodola s krbem a grilem. Využít můžete také prostor vedle stodoly a posedět venku. Milovníky vína potěší, že stodola má vlastní vinný sklípek se zásobou vynikajících vín, která je možné na místě zakoupit.

Cestujete s dětmi?

Součástí největší ložnice v objektu je také menší dětský koutek s hračkami. Na zahradě zase na děti čeká skluzavka a houpačky.

Dubová Stodola

Dubová Stodola

Herbortice 3 , Cotkytle
Česká republika

Provozuje společnost:
TP real estates s.r.o. IČ: 11880554


+420775500662

dubovastodola@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček je zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Dětský koutek
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
8,5 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
4 km