Privat Sofia je umístěn na hranici historického centra Litomyšle. Nabízí pokoje disponující manželskou postelí, nebo garsoniéru s vlasní koupelnou, kuchyní a přímým vstupem do zahrady. Na snídani si pochutnáte v mateřském zařízení Antik Hotel Sofia ***. Sedm minut chůze od ubikace leží jedna z nejlepších ukázek renesance u nás – zámek Litomyšl, který spadá pod UNESCO.

O ubytování

Privat Sofia nabízí příjemné a moderní ubytování v malebné Litomyšli. V docházkové vzdálenosti naleznete většinu významných památek a zajímavosti, které vám může toto krásné město nabídnout.

Nejznámější atrakcí je bezesporu zámek Litomyšl (0,5 km), který je od roku 1999 zapsán na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Historie samotného zámku sahá do 16. století, kdy jej nechal postavit rod Pernštejnů. Přes četné úpravy interiéru se exteriér dochoval prakticky nezměněn a zámek je jednou z nejzachovalejších renesančních staveb na území ČR. Mimochodem, narodil se zde skladatel Bedřich Smetana a v rámci expozice je tu jeho rodný byt.

Téměř na dohled od zámku leží zrenovované Kláštěrní zahrady (0,7 km) s dominantním kostelem Nalezení sv. Kříže. Rozprostírají se na vyvýšené plošině, takže se vám naskytne jedinečný pohled na staré město, přičemž si můžete odpočinout při poslechu tiše znějící klasické hudby.

Populární destinací je dále Smetanovo náměstí s pomníkem (0,6 km), které je lemováno barokními i renesančními domy. Přibližně uprostřed náměstí stojí Stará radnice s věží (0,8 km) postavena roku 1418 a přestavěna v barokním stylu v 18. století. Poslední velkou úpravou prošla v roce 1907, kdy byl do ní vsazen moderní orloj.

Pokud byste uvažovali o návštěvě vzdálenějších míst, nenechte si ujít například zámek Nové Hrady (14,6 km) s impozantním anglickým parkem nebo Moravskou Třebovou a její památkovou rezervaci (34 km).

V rámci zimních sportů můžete navštívit Skiareál Přívrat (12,3 km).

Kde budete spát?

Pokoje 001 a 002 (18 m²) se nachází ve druhém patře a jsou vhodné pro dvě osoby. Můžete si užívat pohodlné manželské postele, televize i WiFi. Oddělená koupelna a samostatné WC jsou umístěny v patře a jsou společné pro 3 pokoje. Z obou pokojů je přístup na balkon.

Pokoj 003 se nachází v druhém poschodí, je o něco větší (24 m²), vybavený manželskou postelí a umožňuje přistýlku na rozkládacím gauči. Bude tak vhodný až pro tři osoby. V pokoji nechybí televize a WiFi připojení. Koupelna a WC jsou sdílené, tento pokoj nemá přístup na balkon.

Pokoj 004 (28 m²) v přízemí pojme dvě osoby – jde v podstatě o garsoniéru s vybavenou kuchyní. K dispozici vám bude komfortní manželská postel, TV i WiFi, ale také vlastní koupelna. Vstup na zahradu naleznete rovnou v pokoji.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno dostanete vydatnou snídani v mateřském podniku Antik Hotel Sofia ***, který se nachází 5–7 minut chůze od vás. Snídaně jsou podávány formou bufetu nebo servírované – podle obsazenosti ubytování.

Privat Sofia

Privat Sofia

Lidická 113/1 , Litomyšl
Česká republika

Provozuje společnost:
Antik Hotel Sofia, s.r.o. IČ: 05147565


+420 777 613 191

antikhotelsofia@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 100 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Zastávka
0,3 km