Užijte si pobyt v historickém centru krásné Litomyšle, s moderním komfortem. V Penzionu Havran na vás čeká krásný, klimatizovaný pokoj s výhledem na historické monumenty města a luxusní snídaňový košík. K zámku Litomyšl a dalším nejznámějším památkám to pak budete mít doslova jen pár kroků.

O ubytování

Penzion Havran najdete přímo v srdci Litomyšle, na krásném Smetanově náměstí. Při pobytu se tak z oken pokoje budete kochat výhledem na historické centrum a užijete si návštěvy zajímavých monumentů, jako je zámek Litomyšl (250 m), který patří k nejkrásnějším renesančním stavbám ve střední Evropě. Za vidění stojí také městský park Klášterní zahrady (550 m), Piaristický chrám (250 m) nebo Portmoneum – Museum Josefa Váchala (750 m).

Na výlet si zajeďte do malebné Poličky (18,7 km), která vás okouzlí krásnými historickými památkami a zaujme interaktivním Centrem Bohuslava Martinů. Navštívit můžete i světničku v kostele sv. Jakuba, kde se tento známý hudební skladatel narodil. Vynechat byste při svých výletech neměli ani soukromý zámek Nové Hrady (14,6 km), tzv. české Versailles, jedinečnou rokokovou stavbu ve stylu francouzských letních sídel.

Odvážlivci si mohou udělat menší zajížďku do Acrobat parku Štíty (42,7 km), který vybudoval v roce 2002 olympijský vítěz Aleš Valenta, a vyzkoušet si skákání na lyžích a snowboardech z můstku do vody. Během zimy si potom užijete parádní lyžování v nedalekém skiareálu Přívrat (10,4 km) se 4 mírnými a středně obtížnými sjezdovkami a dětským PINGUin parkem a skiareálu Peklák (11,6 km) se 2 sjezdovkami a snowparkem.

Kde budete spát?

Pokoje penzionu vás okouzlí krásným, moderním vybavením v elegantním, minimalistickém stylu. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a fénem, klimatizaci, WiFi připojení, stůl s židlí, televizi, trezor, minibar a kávovar.

  • Pokoje č. 301 a 302 mají plochu 22 m², jsou dvoulůžkové a najdete je v útulném podkroví.

  • Pokoj č. 303 je s plochou 24 m² nepatrně větší, i ten má své místo v nejvyšším patře. Jako jediný umožňuje až 2 přistýlky.

  • Pokoj č. 304 je dvoulůžkový, měří 20 m² a přivítá vás příjemnou podkrovní atmosférou.

  • Pokoje č. 201 a 202 mají své místo v nižším patře penzionu a kromě prostorného provedení (24 m²) patří k jejich výsadám také terasa. Ubytují 2 osoby.

Na čem si pochutnáte?

Snídaně se v penzionu servírují přímo na pokoj, formou bohatého snídaňového koše s čerstvým slaným i sladkým pečivem, uzeninami, sýry,

Ve stylové restauraci si pochutnáte na vynikajícím sushi a pestrých mezinárodních specialitách připravených z těch nejčerstvějších surovin. Jídlo si můžete užít i na venkovní terase s působivým výhledem na Piaristický chrám.

Něco navíc

V penzionu nenajdete klasickou recepci, check-in probíhá moderní online formou, kdy po vyplnění údajů obdržíte kód pro vstup do pokoje.

Penzion Havran

Penzion Havran

Smetanovo náměstí 126 , Litomyšl
Česká republika

Provozuje společnost:
Jakub Havran IČ: 04240847


+420 777 590 552

recepce@havranlitomysl.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 70 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Vzdálenost od jezera
2,2 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
14,2 km

Tipy na výlet

Litomyšl - historické moderní město

Litomyšl - historické moderní město Tip na výlet

Litomyšl je město v Pardubickém kraji, kde se narodila nebo působila řada významných osobností, například Alois Jirásek, Božena Němcová, Magdalena Dobromila Rettigová, sochař Josef Váchal nebo astronom Zdeněk Kopal. Zapomenout samozřejmě nelze na slavného hudebního skladatele. Bedřich Smetana přišel v rodině sládků na svět přímo na zámku, který je dnes na seznamu Světového dědictví UNESCO. Za návštěvu ale stojí nejen renesanční zámek s unikátní sgrafitovou výzdobou. Celé zámecké návrší i město tvoří obdivuhodné spojení historické a moderní architektury.

Co nevynechat při návštěvě Litomyšle?

  • Klášterní zahrady
  • Dům U Rytířů
  • Smetanovo náměstí

Nadšeni budete z Litomyšle odjíždět také z celé řady skvělých akcí a festivalů jako jsou Smetanova Litomyšl, Litomyšlské dny barokní tradice, ArchiMyšl nebo Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové.

Více informací
Zámek Litomyšl - UNESCO
Zámek Litomyšl - UNESCO
Nedošínský háj u Litomyšle
Nedošínský háj u Litomyšle
Hrad Potštejn
Hrad Potštejn