V Litomyšli a jejím okolí se vám bude líbit i pokud nejste skladatelé a spisovatelé. Ale kdoví, třeba vás stejně jako Smetanu nebo Jiráska právě zde políbí múza. Jisté je, že majitelé Pensionu U Háje vás ubytují v útulném pokoji, kde vás u některých variant bude čekat i láhev vína. Těšit se můžete také na snídaně, infrasaunu a samozřejmě překrásné historické, ale zároveň moderní město zapsané na seznamu UNESCO.

O ubytování

Rodinný Penzion U Háje se nachází v části Litomyšle Nedošín na břehu rybníka Velký Košíř. A právě Nedošínský háj (1 km) opodál vašeho útulného ubytování si v minulosti oblíbil prozaik Alois Jirásek. Přírodní rezervace je i dějištěm jednoho z jeho románů. Těšit se tak můžete zejména na krásnou přírodu, na své si ale přijdou i milovníci památek či vyznavači aktivní dovolené.

Do centra města Litomyšl (3,6 km) se zajděte podívat na renesanční zámek, klášterní zahrady i 500 m dlouhé, podloubím lemované, Smetanovo náměstí. Sportovci si mohou vyzkoušet místní specialitu - fotbalgolf ve FotbalParku (5,1 km) a discgolf v DiscGolfParku (3,4 km), mezi oblíbená sportoviště v Litomyšli patří také plovárna (4,4 km), zimní stadion (4,3 km), A-kart aréna (5,2 km) s motokárami, Sportcentrum Litomyšl (4,6 km), bikepark (4,3 km), areál vodních sportů (900 m) a mnohá další.

Na výlet si zajeďte třeba do Poličky (21,8 km), která vás okouzlí krásným historickým centrem a zaujme interaktivním Centrem Bohuslava Martinů. Navštívit můžete i světničku v kostele sv. Jakuba, kde se tento známý hudební skladatel narodil. Vynechat byste při svých výletech neměli ani soukromý zámek Nové Hrady (12,4 km), tzv. české Versailles, jedinečnou rokokovou stavbu ve stylu francouzských letních sídel.

Odvážlivci si mohou udělat menší zajížďku do Acrobat parku Štíty (49 km), který vybudoval v roce 2002 olympijský vítěz Aleš Valenta, a vyzkoušet si skákání na lyžích a snowboardech z můstku do vody. Během zimy si potom užijete parádní lyžování v nedalekém skiareálu Přívrat (16,4 km) se 4 mírnými a středně obtížnými sjezdovkami a dětským PINGUin parkem a skiareálu Peklák (16,5 km) se 2 sjezdovkami a snowparkem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném dvoulůžkovém pokoji s moderním nábytkem a výhledem do zahrady, na rybník nebo na město Litomyšl. Pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou. K dispozici budete mít, kromě pohodlných postelí, také rychlovarnou konvici, malý stolek a židle či křesla k posezení. Součástí vybavení je i televize a kvalitní WiFi připojení. Do pokoje je možné na přání přidat 1 přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

Majitelé svým hostům připravují každé ráno výborné snídaně z čerstvých surovin. V centru Litomyšle potom najdete celou řadu dobrých restaurací, kam si můžete zajít na chutný oběd a večeři. V penzionu navíc budete mít k dispozici plně vybavenou společnou kuchyň s indukční deskou, mikrovlnkou a kávovarem, v létě pak můžete využít i venkovní gril a terasu s posezením.

Něco dobrého k pití si dáte ve společenské místnosti se samoobslužným barem nebo ve vinném sklípku, kde si můžete zakoupit láhev vína a sýrové pochoutky.

Kde budete relaxovat?

Po dni plném aktivit si skvěle odpočinete v infrasauně přímo v penzionu. Oproti klasické finské sauně má infrasauna nižší teplotu, a je tak vhodná i pro osoby, které špatně snášejí vysoké teploty. V letních měsících se navíc můžete osvěžit ve venkovním bazénu.

Za zábavou a relaxací můžete vyrazit i do Městského bazénu v Litomyšli (4,5 km). Najdete zde 25m plavecký bazén (28 °C), dětský bazén (32 °C), vířivý bazén pro 25 osob (34 °C), 64m tobogán, venkovní bazén s perličkovou masáží (27 °C) a parní kabinu (45 °C).

Cestujete s dětmi?

Pro děti je připraven dětský koutek a venkovní dětské hřiště.

Něco navíc

Pro vaše pohodlí je v penzionu pračka a sušička. O zábavu se při nepřízni počasí postará fotbálek ve společenské místnosti, v hezkých dnech zase můžete vyrazit na projížďku na Appaloosa koních Sunny a Gasper s instruktorem (po předchozí domluvě). Nechybí ani půjčovna sportovního vybavení.

Penzion U Háje

Penzion U Háje

Nedošín 62 , Litomyšl
Česká republika

Provozuje společnost:
ADVENTURA PROFI - SERVIS s.r.o. IČ: 06961754


+420 724 313 719

info@agropension.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
4,8 km
Vzdálenost od jezera
100 m
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
16 km

Tipy na výlet

Litomyšl - historické moderní město

Litomyšl - historické moderní městoTip na výlet

Litomyšl je město v Pardubickém kraji, kde se narodila nebo působila řada významných osobností, například Alois Jirásek, Božena Němcová, Magdalena Dobromila Rettigová, sochař Josef Váchal nebo astronom Zdeněk Kopal. Zapomenout samozřejmě nelze na slavného hudebního skladatele. Bedřich Smetana přišel v rodině sládků na svět přímo na zámku, který je dnes na seznamu Světového dědictví UNESCO. Za návštěvu ale stojí nejen renesanční zámek s unikátní sgrafitovou výzdobou. Celé zámecké návrší i město tvoří obdivuhodné spojení historické a moderní architektury.

Co nevynechat při návštěvě Litomyšle?

  • Klášterní zahrady
  • Dům U Rytířů
  • Smetanovo náměstí

Nadšeni budete z Litomyšle odjíždět také z celé řady skvělých akcí a festivalů jako jsou Smetanova Litomyšl, Litomyšlské dny barokní tradice, ArchiMyšl nebo Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové.

Více informací
Zámek Litomyšl - UNESCO
Zámek Litomyšl - UNESCO
CHKO Žďárské vrchy
CHKO Žďárské vrchy
Peklo Čertovina
Peklo Čertovina