Vyrazte na výlet do kouzelné Litomyšle, ubytujte se ve stylovém Hotelu Zlatá Hvězda **** a užijte si všechny krásy, které toto město nabízí – zámek zapsaný na seznamu UNESCO i další atrakce budete mít jako na dlani. Hotel navíc nabízí parkování a zázemí pro základní servis jízdních kol, město a okolí si tak můžete pohodlně projet i v sedle vašeho bicyklu.

Věděli jste, že..?

Hotel Zlatá Hvězda **** má dlouholetou tradici. Ještě na konci 19. století se jmenoval Hostinec U Zlaté Hvězdy, a již tehdy byl přirozeným společenským centrem. Mezi hosty, kteří jej pravidelně navštěvují, patří významné osobnosti kulturního, sportovního a politického dění.


O ubytování

Stylový Hotel Zlatá Hvězda **** najdete přímo v srdci Litomyšle, na krásném Smetanově náměstí. Při pobytu se tak z oken pokoje budete kochat výhledem na historické centrum a užijete si návštěvy zajímavých monumentů, jako je zámek Litomyšl (550 m), který patří k nejkrásnějším renesančním stavbám ve střední Evropě a je zapsaný na seznamu UNESCO. Za vidění stojí také městský park Klášterní zahrady (400 m), Piaristický chrám (500 m) nebo Portmoneum – Museum Josefa Váchala (400 m).

Na výlet si zajeďte do malebné Poličky (18,7 km), která vás okouzlí krásnými historickými památkami a zaujme interaktivním Centrem Bohuslava Martinů. Navštívit můžete i světničku v kostele sv. Jakuba, kde se tento známý hudební skladatel narodil. Vynechat byste při svých výletech neměli ani soukromý zámek Nové Hrady (14,6 km), tzv. české Versailles, jedinečnou rokokovou stavbu ve stylu francouzských letních sídel.

Odvážlivci si mohou udělat menší zajížďku do Acrobat parku Štíty (42,7 km), který vybudoval v roce 2002 olympijský vítěz Aleš Valenta, a vyzkoušet si skákání na lyžích a snowboardech z můstku do vody. Během zimy si potom užijete parádní lyžování v nedalekém skiareálu Přívrat (10,4 km) se 4 mírnými a středně obtížnými sjezdovkami a dětským PINGUin parkem a skiareálu Peklák (11,6 km) se 2 sjezdovkami a snowparkem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z komfortních pokojů s vlastní koupelnou se sprchovým koutem nebo vanou, toaletou a fénem na vlasy, televizí, WiFi připojením, lednicí a trezorem.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard měří 17 m² a je vybavený manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky, pracovním stolem a posezením s pohovkou či s křesly.

  • Dvoulůžkový pokoj Deluxe zaujme modernějším, elegantně vybaveným interiérem ve stylu art deco a větším prostorem (28 m²). K vybavení pokoje patří manželská postel/oddělená jednolůžka, psací stůl a posezení s pohovkou.

Na čem si pochutnáte?

Zrekonstruovaný Art Cafe Restaurant vás okouzlí nadčasovým, luxusním interiérem s prvky art deco. Pochutnáte si zde na tradiční české kuchyni i moderních pokrmech, jídla jsou připravovaná převážně z lokálních surovin. Potěší také vegetariánské a bezlepkové speciality.

Cestujete s dětmi?

Po domluvě je k zapůjčení na recepci dětská postýlka a různé společenské hry.

Něco navíc

Hotel umožňuje parkování kol v garáži a také zázemí k jejich umytí či základnímu servisu.

Hotel Zlatá Hvězda ****

Hotel Zlatá Hvězda ****

Smetanovo náměstí 84 , Litomyšl
Česká republika

Provozuje společnost:
Hotel Zlatá Hvězda, s.r.o. IČ: 28805062


+420 461 615 091

recepce.zlata.hvezda@lit.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
18 km
Sjezdovka
8 km

Tipy na výlet

Litomyšl - historické moderní město

Litomyšl - historické moderní město Tip na výlet

Litomyšl je město v Pardubickém kraji, kde se narodila nebo působila řada významných osobností, například Alois Jirásek, Božena Němcová, Magdalena Dobromila Rettigová, sochař Josef Váchal nebo astronom Zdeněk Kopal. Zapomenout samozřejmě nelze na slavného hudebního skladatele. Bedřich Smetana přišel v rodině sládků na svět přímo na zámku, který je dnes na seznamu Světového dědictví UNESCO. Za návštěvu ale stojí nejen renesanční zámek s unikátní sgrafitovou výzdobou. Celé zámecké návrší i město tvoří obdivuhodné spojení historické a moderní architektury.

Co nevynechat při návštěvě Litomyšle?

  • Klášterní zahrady
  • Dům U Rytířů
  • Smetanovo náměstí

Nadšeni budete z Litomyšle odjíždět také z celé řady skvělých akcí a festivalů jako jsou Smetanova Litomyšl, Litomyšlské dny barokní tradice, ArchiMyšl nebo Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové.

Více informací
Zámek Litomyšl - UNESCO
Zámek Litomyšl - UNESCO
CHKO Žďárské vrchy
CHKO Žďárské vrchy
Peklo Čertovina
Peklo Čertovina