Zažijte parádní rodinnou dovolenou na Vysočině v Chalupě Na špici se snídaněmi, wellness a spoustou možností zábavy po celý rok. Ať už vás zajímá sport nebo kultura, okolí Chalupy je jako stvořené pro pobyt plný akce.

O ubytování

Chalupa Na Špici leží na Vysočině ve vesničce Oudoleň u vstupu do CHKO Žďárské vrchy. Navštivte tento krásný kraj a dopřejte si odpočinek v netknuté přírodě. V okolí můžete objevovat atraktivní přírodní i kulturní zajímavosti, věnovat se turistice, cyklistice a v zimě také lyžování.

Milovníkům přírody se bude tato destinace obzvlášť zamlouvat. V blízkosti ubytování se rozprostírá CHKO Žďárské vrchy. Tato svěží oáza v srdci Česka vás naláká na klidné procházky, náročnější túry i odpočinek v obklopení přírody. Troufněte si na nejvyšší vrchol Devět skal, nevynechejte ani známý skalní útvar Čtyři palice nebo Žákovu horu u osady Cikháj. V létě tu na vás navíc čeká i odpočinek u vody, třeba u Velkého Dářka (13 km) nebo vodní nádrže Pilská (24 km).

Nedaleko vašeho ubytování můžete nahlédnout do historie a seznámit se se životem a dílem spisovatele a novináře Karla Havlíčka Borovského. V obci Havlíčkova Borová (4 km) najdete jeho rodný dům, kde je dnes umístěno muzeum. Projít se můžete také Alejí Karla Havlíčka Borovského , kterou v roce 2021 vysázeli na počet tohoto významného českého literáta. V Havlíčkově Borové stojí za návštěvu také přírodní rezervace Ranská jezírka (7,3 km).

Skvělá poloha ubytování vám přináší možnost prozkoumat významná moravská města. Vyrazte třeba do Žďáru nad Sázavou (21 km) se stejnojmenným zámkem a ikonickým Poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Vyplatí se navštívit také malebný Havlíčkův Brod (17 km) nebo Chotěboř (12 km).

Krajina v okolí má vášnivým sportovcům co nabídnout i v zimním období. Vypravit se můžete na lyžovačku třeba do nedalekého Lyžařského areálu Svatá Anna (12 km) u Chotěboře, nebo využít běžkařské trasy, které se vinou krásnou přírodou.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z pokojů či apartmánů. K dispozici jsou dva pokoje v podkroví vybavené manželskou postelí, komodou, posezením se stolečkem, gaučem, kuchyňským koutem a vlastní koupelnou. Vstup do pokoje je po mlynářských schodech.

Dvoulůžkové apartmány si můžete zvolit buď se společnou kuchyňkou na patře, anebo s kuchyňkou vlastní. Oba typy apartmánů mají manželskou postel, posezení, vlastní koupelnu a samostatný vchod se vstupem na zahradu.

Pokud cestujete s dětmi či ve více osobách, zvolte si prostorný apartmán 4+2. Kromě manželské postele nabídne ještě dvě jednolůžka a navíc je vybaven obývacím pokojem s televizí a rozkládacím gaučem, který poslouží jako další dvě plnohodnotná lůžka. I tento apartmán má kuchyňku, vlastní koupelnu a přímý vstup na zahradu.

Na čem si pochutnáte?

K dispozici je hospůdka, která slouží také jako společenská místnost. Dejte si tu pivo, víno nebo něco dobrého. Také se zde podává chutná polopenze.

Kde budete relaxovat?

Odpočiňte si ve wellness centru s vířivkou a saunou. Dopřát si můžete i masáž, esenciální koupel, skořicový zábal nebo pivní lázeň. Přes léto je k dispozici venkovní bazén.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je k dispozici vnitřní dětský koutek, přes léto pak také venkovní.

Něco navíc

Využít můžete zahradní posezení s krbem a ohništěm, hřiště na míčové hry jako je tenis, volejbal, nohejbal, malá kopaná (vzdáleno 50 m od chaty), mini kulečník, mini fotbálek.

Chalupa Na Špici

Chalupa Na Špici

Oudoleň 104 , Oudoleň
Česká republika

737 999 310

chalupakh@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 9:30
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
15 m
Sjezdovka
11 km