Vydejte se poznat třetí největší slovinské město, které ukrývá mnoho dochovaných památek. Ubytujete se v luxusním Hotelu Evropa ****, který vám poskytne jedinečné pohodlí, které potřebujete k pohodovému objevování města. Bohatá bufetová snídaně nebo polopenze s tříchodovou večeří se postará o vaše chuťové pohárky. Nedaleko hotelu se rozkládá oblast Pohorje, kde vás čeká horská turistika. Dítě do 7 let má pobyt zdarma.

O ubytování

Hotel Evropa **** se nachází v srdci slovinského města Celje, které láká na středověký hrad, bohatou zeleň i kulturní vyžití. Všechny atrakce třetího největšího města v zemi budete mít díky ideální poloze hotelu jako na dlani.

Nuda v Celje v žádném případě nehrozí. Bohatá historie a dochované architektonické památky potěší malé i velké objevitele, kteří rádi kráčí ve stopách minulosti. Vaše kroky by ze všeho nejdříve měly vést na hrad Celje (2 km), který drží čestný titul největší gotické pevnosti ve Slovinsku. Tyčí se nad městem již od 13. století a nabízí překrásné výhledy na celé město i okolní kopcovitou krajinu. Na hradě navštívíte moderní infocentrum nebo kavárnu Veronika a když budete mít štěstí, zastihnete místí tradiční středověké slavnosti.

Hrad je sice nepřehlédnutelnou dominantou města, řada dalších zajímavostí se však ukrývá v jeho jádru. V historickém centru se projděte po náměstí Glavni trg (260 m) s barokními domky a mariánském sloupem. Pokračujte na náměstí Celjských knížat (500 m) s budovou Narodni dom, kterou navrhl český architekt Jan Vladimír Vráský. Dále si prohlédněte minoritský klášter, Celjski dom (150 m) nebo zavítejte na starověkou archeologickou expozici Regionálního muzea (550 m) v podzemních prostorách.

Když si budete chtít od městského ruchu odpočinout ve stínu stromů, nebudete muset chodit daleko. Přímo s cetrem totiž sousedí 94hektarový les (1,1 km). Jde o zelenou oázu klidu, kterou si oblíbili sportovci i milovníci pěší turistiky.

Až Celje křížem krážem prochodíte, můžete vyrazit na výlety do okolí. Vypravte se třeba k malebnému Šmartinskému jezeru (7 km) s 12kilometrovým pobřežím. Za lázeňskými prameny se vydejte do městě Laško (11 km) nebo do Podčetrteku (36 km). V městě Žalec (10 km) zase uhasíte žízeň první fontánou. Za aktivním vyžitím se vydejte do regionu Rogla – Pohorje (39 km), kde si v zimě zalyžujete a v létě vyšlápnete místní vrchy.

Kde budete spát?

Hotel Evropa vás okouzlí svými přepychovými interiéry, ve kterých se budete cítit královsky. Ubytujete se v útulném dvoulůžkovém pokoji (13 m²) se dvěma jednolůžky. Pokoj se nachází v podkroví a jeho součástí je vlastní koupelna se sprchovým koutem, kosmetikou a fénem. K dispozici vám dále bude šatní skříň, psací stůl, televize, minibar a trezor. Pokoj je klimatizovaný a nabízí bezplatné WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

V moderní hotelové restauraci vás čeká příjemné posezení s relaxační hudbou. Pochutnáte si na exkluzivních kulinářských specialitách prvotřídního šéfkuchaře. Pro náročnější je v nabídce speciální degustační menu o 5, 7 nebo 9 chodech. V týdnu i o víkendu se v restauraci podávají obědy výběrem z rozmanitého menu z těch nejčerstvějších sezónních surovin. K jídlu si dopřejete výběrová slovinská i světová vína buď dle vlastních preferencí, nebo vám s výběrem pomůže someliér.

Podle varianty balíčku do prostor restaurace zavítáte na bohatou bufetovou snídani, případně i na večeři formou bufetu nebo tří chodů.

Dopolední kávu nebo odpolední čaj si dáte v hotelové kavárně Café Evropa. Vyberete si z nabídky lahodných dezertů, aromatické kávy a kvalitních čajů.

Hotel Evropa ****

Hotel Evropa ****

Krekov trg 4 , Celje
Slovinsko

Provozuje společnost:
EUROTAS HOTELI d.o.o. IČ: 6618952000


+386 (0)3 4269 600

booking@eh.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 24 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 5 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Konferenční místnost
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od lázní
11 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
56,8 km
Sjezdovka
9,3 km

Tipy na výlet

Město Celje

Město Celje Tip na výlet

Chcete navštívit místo, kde se příroda potkává s historií? Pak se vydejte do slovinského Celje, jehož dominantou je majestátní zřícenina největší pevnosti v zemi. Nad městem se tyčí už od 13. století, dříve sloužila jako sídlo šlechty, dnes láká na dechberoucí výhledy a posezení v kavárně Veronika. Není to však jen starý hrad, který sklízí potlesk návštěvníků města. V historickém centru skromně stojí několik architektonicky zajímavých staveb, jako je Celjski dom nebo Narodni dom.

Ani milovníci přírody nepřijdou zkrátka, a dokonce ani nemusí opouštět hranice města. Přímo s centrem totiž sousedí 94hektarový les, který láká na procházky i jízdu na kole a který ukrývá největší slovinský domek na stromě. Za humny se pak tyčí vrcholky Anski vrh a Miklavški hrib.

Co byste v Celje a okolí neměli minout?

  • Hrad Celje
  • Náměstí Glavni trg
  • Náměstí Celjských knížat
  • Expozice Celeia v podzemí
  • Městský les s domem na stromě
  • Šmartinsko jezero
  • Město Laško
  • Město Podčetrtek
Více informací
Hrad Celje
Hrad Celje
Šmartinsko jezero
Šmartinsko jezero
Dům na stromě
Dům na stromě