Zavítejte do útulného Penzionu Zemianska kúria a užijte si krásnou dovolenou v oblasti Oravy, nedaleko národního parku Malá Fatra a dalších atrakcí. Těšit se můžete na zajímavé výlety, výtečnou snídani či polopenzi, příjemné rustikální ubytování i zábavu a relax v blízkém aquaparku.

O ubytování

Penzion Zemianska kúria najdete v obci Vyšný Kubín na okraji Národního parku Malá Fatra. Vydejte se objevit krásy tohoto turistického ráje, kde si každý najde to svoje. Ať už se rádi procházíte po horských hřebenech, vyznáváte cykloturistiku nebo si chcete užít relax v termálních pramenech, tato oblast je pro vás to pravé.

K nejznámějším výletním cílům Malé Fatry patří úzké kaňony Jánošíkovych dier (29,3 km) s žebříky a lávkami přímo nad potokem. Zde můžete absolvovat malý okruh o délce 5 km, nebo zvolit obtížnější 12km okruh. Zdolat můžete také nejvyšší vrchol Malé Fatry – Velký Kriváň (35,7 km) či sousední hory Chleb (35,4 km) a Poludňový grúň (38,8 km). Dalšími lákadly této oblasti jsou například hrad Likava (13 km), Oravský hrad (12,9 km) a skanzen Vlkolínec (19,9 km), který je památkou UNESCO.

Tato oblast je zároveň rájem termálních koupališť a aquaparků, navštivte AquaRelax Dolný Kubín (4,4 km), AquaVital Lúčky (12,9 km) nebo vzdálenější Ginoparadise Bešeňová (20,1 km). Skvělým zážitkem je také plavba na pltích (20 km). V zimě se zase můžete těšit na lyžování, například v areálech Ski Park Kubínska Hoľa a SkiPark Racibor, vzdálených jen cca 10 km od penzionu, nebo v lyžařských centrech Malinô Brdo (16,6 km) a Vrátna (35,5 km).

Kde budete spát?

V penzionu vás přivítá útulný pokoj s dřevěným nábytkem v rustikálním stylu. K vybavení pokoje patří dvoulůžková postel, stolek s židlemi, úložná skříň a televize. Součástí pokoje je koupelna se sprchovým koutem a toaletou a k dispozici budete mít i WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

V místní restauraci si pochutnáte na poctivé domácí kuchyni se slovenskými i mezinárodními specialitami.

Penzión Zemianska kúria

Penzión Zemianska kúria

Vyšnokubínska 35/64 , Vyšný Kubín
Slovenská republika

Provozuje společnost:
FANNO s.r.o IČ: 47696737


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Lyžárna
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3,9 km
Vzdálenost od jezera
20,6 km
Zastávka
0,6 km
Aquapark
4,4 km
Sjezdovka
10,4 km
Běžkování
10,4 km

Tipy na výlet

Valaská Dubová

Valaská Dubová Tip na výlet

Valaská Dubová je malá vesnička uprostřed hor, a přeci je jednou z nejslavnějších na Slovensku. Legenda praví, že právě v ní chytili Juraje Jánošíka. Můžete tady proto navštívit slavnou Jánošíkovou krčmu.

Literární expozice P. O. Hviezdoslava
Literární expozice P. O. Hviezdoslava
Oravská galerie
Oravská galerie
Dolný Kubín
Dolný Kubín