Udělejte si výlet na zámek Chateau Appony **** a užijte si přepychový zážitek v renesanční vile s moderním komfortem. Obklopení krásným anglickým zámeckým parkem si skvěle odpočinete, relaxační zážitek pak dotáhne k dokonalosti moderní wellness centrum a luxusní polopenze. Historickou atmosféru místa si náležitě vychutnáte při návštěvě zámecké knihovny i nedalekého Oponického hradu.

O ubytování

Zámecký hotel Chateau Appony **** se nachází v Oponici, cca 20 km od Nitry. Sídlem hotelu je zrekonstruovaná renesanční vila, jejíž historie sahá až do 16. století. Kromě restaurace a wellness je součástí ubytování také barokní knihovna s cca 17 000 svazky. Na své si zde přijdou nadšenci do historie, milovníci relaxu i zapálení turisté, kteří se mohou pustit do objevování krás okolí.

Skvěle si vydechnete v anglickém parku, který hotel obklopuje. Vyrazit pak můžete třeba na Oponický hrad, ke kterému dojdete příjemnou půlhodinovou procházkou po turistickém chodníku. Dominantou hradu je jihozápadní věž Tereš, kterou se povedlo dobrovolníkům dobudovat. K návštěvě láká i kostel sv. Petra a Pavla (650 m) ze 12. století se vzácným jednomanuálovými varhany z roku 1869. Nevynechte ani hrobku rodu Apponyiovců (2,1 km) nebo Apponyiho muzeum (1 km).

Na výlet si pak zajeďte do Topolčianek (43 km), kde najdete rozsáhlý renesančně-klasicistní zámek s anglickým parkem, který se řadí mezi národní památky. Jedinečné zážitky vám zprostředkuje také Zubří obora s naučným chodníkem, Národní hřebčín s muzeem chovu koní, který patří k nejvýznamnějším na světě, nebo Pstruhový ráj – areál s rybníky, mini zoo a dětským hřištěm. Na dosah budete mít i další zajímavá města – Malé Bielice (27,5 km) s termálními lázněmi, Piešťany (37,6 km) a jiné.

Kde budete spát?

Součástí každého pokoje je koupelna s fénem, župany, papučemi a toaletními potřebami a nechybí televize, WiFi připojení, minibar, trezor a sada na přípravu kávy a čaje. Pokoje Comfort měří 18 m². K vybavení pokoje patří dvoulůžková postel a pracovní stůl s židlí. V koupelně je sprchový kout.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci Songe (ve francouzštině "sen") se dokonale snoubí s důraz na tradici s moderními trendy. Pochutnáte si zde na skvělém sezónním menu z těch nejčerstvějších surovin, které zahrnuje především speciality francouzské a mezinárodní kuchyně.

Kde budete relaxovat?

Novou energii načerpáte v moderním wellness centru. Dopřejte si relaxaci v bazénu, vířivce s perličkovou masáží či saunovém světě s bylinkovou, parní, suchou a infra saunou. Dopřát si můžete i kyslíkový bar nebo některou z úžasných masáží.

Od dubna do srpna navíc můžete po domluvě vyzkoušet i jedinečnou apiterapii – inhalování vzduchu bohatého na feromony, voskové částečky, enzymy či éterické oleje přímo z včelího úlu.

Něco navíc

Těšit se můžete i na spoustu příležitostí k aktivní zábavě. Venku si zahrajete tenis či fotbal na malém hřišti a využít můžete také úschovu kol. Uvnitř hotelu na vás čeká fitness centrum a moderní bowlingová dráha.

Chateau Appony

Chateau Appony

Oponice 271 , Oponice
Slovenská republika

Provozuje společnost:
I&P Slovakia, a.s. IČ: 36711951


+421 383 238 111

info@chateauappony.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 22 €/noc - do výšky 30 cm v kohoutku
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Zastávka
0,8 km
Sjezdovka
26 km

Tipy na výlet

Nitra

Nitra Tip na výlet

Známé město pod vrchem Zobor nadchne turisty pro svou bohatou historii, honosné církevní stavby i romantické uličky a zákoutí s jedinečnou atmosférou. Díky množství památek se o Nitře často mluví jako o „ráji pro archeology“. Její dominantou je Nitranský hrad, který byl v minulosti slavným slovanským hradištěm a jeho opevnění odolalo i nájezdům mongolských bojovníků. Turisty nejoblíbenější částí Nitry je Horní město s nespočtem historických budov i kostelem sv. Petra a Pavla. Za prohlídku zde stojí také Malý a Velký seminář s diecézní knihovnou, kde jsou uloženy stovky vzácných knih, prvotisků a rukopisů. Mezi další zajímavá místa v Nitře patří dále Kluchův palác, jehož roh podpírá kamenný obr Atlanta. Místní tohoto obra nazývají také Gambrinus.

Co ještě navštívit v Nitře?

  • Pěší zónu se sochami
  • Synagogu
  • Městský park
  • Vrch Kalvária
  • Vrch Zobor
  • Dražovský kostelík
  • Slovenské zemědělské muzeum
  • Zoborský klášter
Více informací
Termály Malé Bielice
Termály Malé Bielice
Národní hřebčín Topoľčianky
Národní hřebčín Topoľčianky
Hvězdárna v Partizánskom
Hvězdárna v Partizánskom