Vydejte se odpočinout si do nádherné přírody Bavorského lesa. Designový hotel Das Kronberg vám přinese pobyt, na který hned tak nezapomenete. Čeká vás snídaně, neomezené wellness a spousta aktivního vyžití s kartou AktivCARD Bavorský les. Vydejte se na pěší i cyklo výlety a nechte si ukrást srdce místní kopcovitou krajinou.

O ubytování

Hotel Das Kronberg leží v lázeňském městečku Bodenmais na úpatí Velkého Javoru. Krásné prostředí německé Šumavy působí blahodárně na tělo i mysl. Vyzývá k relaxu uprostřed panenské přírody, ale i sportovním aktivitám v horské krajině. Vypravte se sem za královským odpočinkem, který se v kombinaci s bavorským pohostinstvím stane nezapomenutelným zážitkem.

Lázeňské městečko Bodenmais (česky Boží Mysl) je zasazeno do půvabné krajiny Bavorského lesa. Kulturní a turistické centrum německé části Šumavy se může pochlubit dlouhou důlní historií. Když v roce 1945 získalo město titul klimatických lázních, vyrostlo tu několik lázeňských budov. Dnes tu navštívíte lázeňský bazén, park nebo speciální terapie ve štolách. Populární jsou i stezky v okolí, obzvlášť trasa vedoucí k vodopádům Rißloch (2,3 km).

Po celý rok je blízké okolí Bodenmaisu bohatým zdrojem aktivní zábavy. V létě sem táhne především pěší turistika a parádní síť cyklostezek. Na toulkách místní krajinou spatříte řadu přírodních zajímavostí. Za zmínku stojí turistická trasa Goldsteig mezi Velkým Javorem a Elkem. Určitě nevynechejte ani výlet na Stříbrnou horu (1,5 km) tyčící se hned nad městem. V zimě zase oceníte četné sjezdovky, bílé stopy i příležitosti k sáňkování. Se slevovou kartou AktivCARD navíc získáte spoustu služeb v Bavorském lese výhodněji.

Samotnou kapitolou je Bavorský les, kterým se vine 300 km značených turistických tras a 200 km cyklostezek. Prohlédnete si tu ledovcová jezera, například Roklanské jezero (35 km), přírodní Kneippovu lázeň ve Spiegelau (32 km) nebo zvířecí výběhy u informačního centra NP Bavorský les. Příjemný zážitek slibuje také Stezka korunami stromů Neuschönau (45 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z luxusních dvoulůžkových pokojů, který vás zaujme svým moderním designem vyladěným do posledního detailu. Ve stylových interiérech se budete cítit příjemně a útulně. Ve vlastní koupelně vám bude k dispozici vana nebo sprcha, toaleta, bidet a fén. Samozřejmostí je poté bezplatné připojení k WiFi.

Na výběr máte dvě varianty pokojů:

  • Dvoulůžkový pokoj typu 1 je velmi prostorný pokoj o 45 m² s manželskou postelí, posezením s gaučem a křesílkem, psacím stolem, televizí, ledničkou a šatní skříní. Dále je součástí pokoje balkon s výhledem. V koupelně je vana nebo sprcha. Počká tu na vás i koupací taška a župan, který využijete ve wellness zóně.

  • Dvoulůžkový pokoj typu 5 je menší (20 m²), ale zato velmi útulný. K vybavení náleží manželská postel, šatní skříň, psací stůl, televize a lednička. V koupelně je sprcha, župan a koupací taška.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu se každé ráno servíruje bohatá snídaně formou bufetu. Pochutnáte si na čerstvém pečivu, bio chlebu, lokálním medu a džemu, vajíčkách na různé způsoby, ovoci a zelenině. K tomu si dáte výbornou kávu, čaj nebo pomerančový džus a nový den může začít.

Od 15:00 si pak vychutnáte nápoje a drobné občerstvení v Lifestyle baru.

Kde budete relaxovat?

Za královských odpočinkem zavítejte do hotelové wellness zóny. Najdete tu krytý bazén zapuštěný v elegantním interiéru. Poté co si zaplavete, jste vítáni ve finské sauně nebo parní lázni, kde necháte z těla odejít všechen stres. Na závěr jsou pro vaše pohodlí připravené tři relaxační místnosti s lehátky.

Wellness vám přijde vhod zejména po návratu z výletů v horách, oceníte ho ale určitě i hned po probuzení nebo kdykoliv během dne, kdy budete potřebovat dobít baterky.

Něco navíc

Chcete zůstat aktivní i na dovolené? Žádný problém! Hoteloví hosté mají k dispozici plně vybavenou posilovnu s kardio stroji i posilovacími náčiním.

Das Kronberg

Das Kronberg

Kronbergweg 4 , Bodenmais
Německo

Provozuje společnost:
Travelcircus GmbH IČ: HRB155182B


+420 538 880 980

info@travelking.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Kolárna
Lyžárna
Fitness
Půjčovna kol
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
0,9 km
Sjezdovka
1,3 km

Tipy na výlet

Bavorský les

Bavorský les Tip na výlet

Pohoří, které tvoří jeden celek se Šumavou a rozprostírá se podél českých hranic se na německé straně nazývá Bavorský les. Pro návštěvníky nabízí jedinečnou lesní přírodu, horská jezera a romantická údolí. Je zde mnoho možností pro pozorování zvěře. Pokud zdoláte některý z vrcholků jako je Velký javor, Luzný, Roklan nebo Ostrý, naskytne se Vám krásný výhled do okolní krajiny. V době ledové byly tyto vrcholky pokryty ledovcem. Dnes zde jako památku můžeme navštívit ledovcová jezera - například Roklanské jezero.

Část Bavorského lesa byla vyhlášena za Národní park Bavorský les. Jedná se o nejstarší národní park Německa. Turistům je k dispozici přes 300 km značených turistických cest a 200 km cyklistických tras.

Jaká místa nevynechat při návštěvě Bavorského lesa?

  • Stezku korunami stromů Neuschönau
  • Přírodní Kneippovu lázeň ve Spiegelau
  • Zvířecí výběhy u Informačního centra NP Bavorský les - Luzný
  • Za návštěvu také stojí Dům divočiny u Ludwigsthalu, Jelení obora v Scheuerecku nebo Westernové město Pullman City.

Příznivci zimních sportů ocení kolem 100 km běžkařských tras. Za špatného počasí se můžete vydat do Muzeua historie lesa a adrenalinový zážitek si odnesete z Lanového parku na Kadernbergu.

Více informací
Zwiesel - klimatické lázně
Zwiesel - klimatické lázně
Hora Luzný
Hora Luzný
Bikepark Geisskopf
Bikepark Geisskopf