Hola hola, dovolená u Balatonu už volá! Vyrazte do malebného městečka Balatonföldvár, ubytujte se v Jade Panzió a užijte si krásný pobyt jen 15 min chůze od břehu největšího středoevropského jezera. Za koupačkou navíc nebudete muset ani tak daleko, přímo u penzionu najdete venkovní bazén. Těšit se můžete také na chutnou snídani či polopenzi a bohaté možnosti vyžití (ping pong, sportovní hřiště, gril...).

O ubytování

Jade Panzió se nachází v krásném městečku Balatonföldvár, na břehu jezera Halastó a jen cca 15 minut chůze od perly Maďarska – Balatonu (1 km). Jde tedy o ideální prostředí na dovolenou plnou zajímavých výletů a aktivit.

V létě si na pláži u Balatonu budete připadat jako u moře a možnosti jsou tu podobné – kromě koupání si můžete vyzkoušet různé vodní sporty nebo si užít projížďku lodí. Pokud nepatříte k vodním živlům, možná vás zláká cyklovýlet po slavné trase Balaton Ring nebo pěší procházka po okolí. Pokud patříte k milovníkům přírody a zvířat, udělejte si výlet do přírodní rezervace Töreki (15 km), na poloostrov Tihány (9,5 km) nebo do zoologické zahrady Veszprém (35,5 km).

Jestliže preferujete trochu akčnější trávení dovolené, vyzkoušejte jízdu na motokárách Balaton Go-Kart (8,6 km) nebo na bobové dráze a dalších atrakcích v zábavním parku Balatoni Bob (51,2 km). Zábavu i adrenalin si užijete také v dobrodružném parku Zamárdi (8,1 km), kde na vás čekají různé lanové stezky a také populární ziplining. Vyrazit můžete i za památkami, třeba do městečka Balatonfüred (16,8 km). Uvidíte zde hned 3 kostely a panské sídlo Gomba z 18. století, které je spolu s dalšími budovami součástí maďarského národního dědictví.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z komfortně vybavených pokojů či apartmánů. Pokoje jsou vhodné pro 2-3 osoby a disponují televizí, WiFi připojením, vlastní koupelnou, varnou konvicí, ledničkou a mikrovlnnou troubou. Apartmány ubytují až 6 osob a najdete v nich navíc také malou kuchyňku s vařičem.

Na čem si pochutnáte?

Jídla pro hosty se servírují v nedaleké restauraci Platan (700 m), zaměřené na maďarské, ale i mezinárodní speciality. V útulném prostředí si zde můžete dopřát i šálek kávy či večerní sklenku vína.

V penzionu je navíc k dispozici také venkovní gril a vybavení na grilování, blýsknout se tak můžete i svým kuchařským uměním.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku i zábavě zve v létě venkovní bazén v krásném zátiší upravené zahrady.

Cestujete s dětmi?

Nejmenší hosté se vyřádí nejen v bazénu, ale také na dětském hřišti s prolézačkami a na skluzavce.

Něco navíc

Aktivnější jedinci jistě rádi využijí sportovní hřiště, stůl na ping pong nebo možnost zapůjčení elektrických kol.

Jade Panzió

Jade Panzió

Tó u. 11. , Balatonföldvár
Maďarsko

Provozuje společnost:
Földvár Platán Bt. IČ: 14-09-001440


+36 84 340 797

info@jadepanzio.hu

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 4 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
50 m
Vzdálenost od jezera
0,9 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je největší jezero ve střední Evropě a právě kvůli jeho velikosti se mu v maďarštině říká také Magyar tenger – Maďarské moře. Dnes se tato kdysi nejoblíbenější letní destinace stává mezi Čechy opět velmi populární. A není divu, na své si zde přijdou rodiny s dětmi, rybáři, jachtaři, surfaři, cyklisté i senioři. Mladí tu najdou mnoho možností zábavy až do ranních rodin, starší generace může relaxovat v proslulých lázních. V okolí jezera se jich nachází hned několik.

Co všechno můžete dělat u Balatonu?

  • vodní sporty: například surfing, vodní lyže, šlapadla
  • rybaření
  • pěší turistika
  • cykloturistika
  • lázeňské procedury

Z turistických cílů lze jmenovat krásný barokní zámek Helikon, muzeum kočárů či muzeum hraček, ve kterém si děti budou připadat jako v ráji. Pokud vám během výletů vyhládne, rozhodně nemusíte zoufat, protože místní nabídka pokrmů je opravdu široká. Dát si můžete například i u nás oblíbené langoše, různě upravované ryby nebo pikantní rybí polévku halászlé. Dále můžete vyzkoušet túrógombóc – tvarohové knedlíky se smetanou a cukrem nebo studené ovocné polévky.

Více informací
Balaton Bike Ring
Balaton Bike Ring
Siófok
Siófok
Otevřená pláž Zamárdi
Otevřená pláž Zamárdi