Chcete zažít něco opravdu jedinečného? Vyrazte do maďarské Šoproně, kde na vás čeká unikátní Sopronbánfalvi Kolostor Hotel. Těšit se můžete mimo jiné na stylové ubytování v prostorách zrekonstruovaného kláštera, výtečnou polopenzi v jedné z nejlepších restaurací ve městě a poutavou prohlídku historické budovy.

O ubytování

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel se nachází na kraji Šoproně, cca 3 km od centra, v budově bývalého karmelitánského kláštera s dlouhou historií. Krásná lokalita na kraji lesa přeje klidnému rozjímání, zároveň ale budete mít na dosah celou řadu zajímavých atrakcí. V centru města můžete obdivovat zachovalé středověké jádro s hradbami, gotickými domy, kostely a dvěma synagogami. Na město, Neziderské jezero i nedaleké Rakousko budete mít překrásný výhled z Požární věže ze 13. století. Věž stojí na náměstí Fő tér (4,9 km), kde dále najdete historickou radnici a morový sloup.

Skvělé zážitky zajistí také letní bobová dráha (4,3 km) o délce 900 metrů nebo zážitkový park Lővér (2,2 km) s lanovou dráhou a 120 překážkami. Pěšky se můžete vydat k šoproňskému hradu (3,5 km) nebo na zámek Taródi (750 m), skvělý výhled na město a okolí se vám naskytne i z rozhleden Károly (3,6 km), Sörházdombi (2,2 km) a Várhely (6,3 km). Po dni stráveném v pohybu si pak můžete zajít na sladkou odměnu do čokoládové dílny Harrer (6,5 km) nebo si odpočinout na koupališti Lővér (1,4 km).

Kde budete spát?

Hotel nabízí 21 pokojů s unikátní atmosférou, k ubytování totiž slouží bývalé mnišské cely. Užijete si originální historické prostory po citlivé rekonstrukci, výhled na park, les nebo městečko a perfektní klid bez televize a jiných rušivých elementů. (Pro všechny případy ale nechybí WiFi připojení.) Každý pokoj je vybavený vlastní koupelnou a elegantním nábytkem na míru pro zajištění dokonalého komfortu a jedinečnosti.

  • Pokoj Standard má plochu 18 m² a najdete v něm manželskou postel nebo 2 jednolůžkové postele, křeslo k posezení a úložný nábytek.

  • Pokoj Superior je prostorný (30 m²) a zahrnuje spací zónu s manželskou postelí a posezení s pohovkou a křesly.

  • Apartmán o ploše 40 m² se skládá ze samostatné ložnice s manželským dvoulůžkem a velkého obývacího pokoje s gaučem a křesly.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové restauraci Refektórium, která se řadí k nejlepším ve městě, si vychutnáte vybrané delikatesy evropské kuchyně pod 300 let starými freskami.

Něco navíc

Nenechte si ujít prohlídku budovy bývalého kláštera, včetně trvalé výstavy věnované pavlínskému řádu a některé ze sezónních exhibic.

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel

Kolostorhegy u. 11. , Sopron
Maďarsko

Provozuje společnost:
Eszterháza Kulturális, Kutató-és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. IČ: 08-09-027255


(+36) 99 505 895

info@banfalvakolostor.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Půjčovna kol

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3,5 km
Zastávka
4 km
Sjezdovka
18 km

Tipy na výlet

Město Šoproň

Město Šoproň Tip na výlet

Šoproň je jedno z nejmalebnějších středověkých měst Maďarska. Dýchá historií, leží na úpatí pohoří Lővér jen pár kilometrů od jezera Fertő (nebo také Neziderské jezero či Neusiedler See) a hranic s Rakouskem. Šoproni se přezdívá Barokní perla Maďarska a také „nejvěrnější město“, jelikož se po první světové válce v referendu rozhodla pro připojení k Maďarsku a ne k bohatšímu sousednímu Rakousku. Množství historických památek a rozsáhlé sousední lesy jsou ideální kombinací a dělají z Šoproně tu nejlepší možnou lokalitu pro pohodovou dovolenou. V jeho okolí se navíc pěstuje červené i bílé víno, ochutnávky vás tedy neminou.

Co nevynechat při návštěvě Šoproně?

  • Samotný střed města, kolem něhož vede krásná okružní třída
  • Požární věž, 60metrovou směsici různých druhů architektury, které dala základ původní římská brána
  • Ulička új utca, které se dříve říkalo Židovská ulice; nacházejí se v ní jedny z největších židovských gotických staveb v Evropě, a to Stará a Nová synagoga
  • Náměstí Fo tér, kde se původně nacházelo římské Fórum
  • Ochutnávku červených vín, zejména odrůd kékfrankos a merlot, která se vyznačují tím, že jsou nakyslá a plná tříslovin
  • Krásnou přírodu v oblasti Fertő, která je od roku 2001 součástí Světového dědictví UNESCO.
Více informací
Šoproňské lesy
Šoproňské lesy
Koupaliště Lővér a Plovárna Ference Csik v Šoproni
Koupaliště Lővér a Plovárna Ference Csik v Šoproni
Neziderská cyklostezka
Neziderská cyklostezka