Zajímají vás historické památky, nebo dáváte přednost obdivování přírodních krás? Při pobytu v Shubu Zen Vendégház se najde něco pro každého. Penzion stojí přímo na kraji Národního parku Bukové hory, kde si v zimě můžete i zalyžovat. Nejbližší sjezdovka je od areálu vzdálená jen 7 kilometrů. Blízko najdete také slavná lázeňská města Eger či Miškovec. Každé ráno se zde náležitě posilníte snídaní ve formě bufetu a poté můžete začít relaxovat v termálních lázních nebo se třeba projet lesní železnicí. Na dovolenou v Szilvásváradu rozhodně jen tak nezapomenete.

O ubytování

Shubu Zen Vendégház se nachází v maďarském městě Szilvásvárad na krají Národního parku Bukové hory a nedaleko lázeňského města Eger (26,6 km). Právě úchvatná příroda Bukových hor a působivá historie, sahající až do pravěku, jsou největšími lákadly této lokality. Jak již název penzionu napovídá, dovolená se zde nese v duchu klidu a odpočinku.

K načerpání nové energie a poznání vám poslouží skvělé výletní cíle. Milovníci historie si jistě rádi prohlédnou největší kruhový kostel reformované církve v Evropě (1,5 km) nebo Orbánův dům z 19. století s muzeem (1,4 km). Navštívit můžete i Muzeum koní (1,1 km) a Historické panoptikum voskových figurín (600 m). S místní přírodou se seznámíte na Naučné stezce Milénia (600 m) a krásně si ji prohlédnete ze stejnojmenné vyhlídkové věže (6,2 km).

Perlou oblasti je údolí Szalajka (1,6 km), považované za jedno z nejkrásnějších v Maďarsku. Nechte se okouzlit pohledem na Závojový vodopád (3,5 km), navštivte Lesní (3,5 km) a Lesnické muzeum (2,6 km) nebo se vydejte do hlubin jeskyně Istállóskő (4,4 km). Velkou část nejoblíbenějších výletních cílů spojuje lesní úzkokolejová dráha, při poznávání okolí se ani tolik nenachodíte.

Na výlet můžete vyrazit také do blízkého Egeru (26,6 km), kde najdete Turecké lázně se staletou historií, nový, moderní lázeňský komplex Egerszalók, Egerský hrad, Arcibiskupský palác, jednu z nejstarších univerzit v maďarsku a další skvělé památky. Za návštěvu stojí také město Miškovec (50 km) a především jeho jeskynní lázně Miskolctapolca. Představte si, jak plavete v bazénu plném léčivé termální vody obklopení krásnou přírodní jeskyní. Něco takového opravdu jen tak někde nezažijete.

Kde budete spát?

Pokoj Standard měří 18 m² a je díky možností přistýlky vhodný až pro 3 osoby. K vybavení pokoje patří manželská postel, televize s plochou obrazovkou, chladnička a stolek s posezením. Pokoj má vlastní koupelnu, ve které najdete také fén. Nechybí WiFi připojení, některé pokoje mohou mít i balkon.

Rodinný pokoj (25 m²) se skládá ze 2 místností, v jedné najdete manželskou postel, ve druhé patrovou palandu. Ta je navíc vhodná i pro dospělé, v pokoji se tak mohou ubytovat až 4 osoby. Dále ze najdete televizi, chladničku a posezení. Samozřejmostí je vlastní koupelna s fénem a WiFi připojení, výhodou je vlastní balkon.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno zahájíte bohatou snídaní ve formě bufetu v nedaleké restauraci Gasthaus (přibližně 300 m od ubytování). Ať už budete mít chuť na sladké, slané, studené či teplé, z pestré nabídky si jistě vyberete. Servírují zde i chutné obědy a večeře, menu restaurace je plné mezinárodních specialit.

Cestujete s dětmi?

Díky hezkému venkovnímu hřišti si vaše ratolesti do sytosti vyhrají na sluníčku a čerstvém vzduchu. Pro větší pohodlí je do některých pokojů možné umístit také dětskou postýlku.

Něco navíc

Chcete prověřit své kulinářské schopnosti? K dispozici budete mít venkovní gril, který dodá vaší dovolené skvělou atmosféru. Pro aktivní jedince je zde také úschovna kol.

Shubu Zen Vendégház

Shubu Zen Vendégház

Egri út 46/a , Szilvásvárad
Maďarsko

Provozuje společnost:
Kónya Ákos IČ: 69303090-2-25


+36 706 363 103

shubuvendeghaz@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 3 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Zastávka
50 m
Sjezdovka
7 km