Užijte si pobyt v maďarské Ostřihomi z její historické čtvrti, jen nedaleko baziliky či řeky v Szent Adalbert Hotelu Szent György Ház ***. Nejvíc vás však jistě nadchne vstupenka do termálních lázní Aquasziget, které mají celkovou rozlohu 15 000 m² a najdete zde 10 bazénů (2 000 m²).

O ubytování

Hotel Adalbert *** Szent György Ház najdete v historické čtvrti Ostřihomi, kousek od břehu Dunaje. Do hlavního města Maďarska, Budapešti, to odsud budete mít 40 km. Hotel je součástí centra Szent Adalbert Központ, budovy z 19. století s ubytováním, restauracemi, tanečním sálem a různými institucemi. Hned vedle najdete Hradní vrch s krásnou bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a svatého Vojtěcha (600 m), která je zároveň největším maďarským chrámem a poskytne vám působivý výhled na město z kupole ve výšce 80 metrů. Milovníky historie jistě nadchne také návštěva Křesťanského muzea (650 m), Šalamounovy věže (23,7 km), Muzea Balassy Bálinta (700 m), Ostřihomského hradního muzea (700 m) nebo Pamětního domu Mihályho Babitse (2,4 km).

Nouzi nebudete mít ani o zajímavé aktivity, můžete si zaplavat v lázních Vadas(2,9 km), Szent István (1,1 km) a mnoha dalších, projet se výletní lodí po Dunaji, odkud si prohlédnete zajímavé historické památky, rozpumpovat adrenalin na Visegrádské bobové dráze (27,6 km) a v Adventure Parku (19,5 km) s motokárami. Na výlet se vydejte k Juliánské vyhlídce (20,8 km) nebo k vodopádu Čertův mlýn (24,1 km) a prameni Kaán. Za návštěvu stojí také římská pevnost Castrum Gardellaca (11,8 km) nebo zrekonstruovaná Visegrádská citadela (26,8 km) s historickou, loveckou, rybářskou a hospodářskou expozicí. Po mostě Marie Valérie se navíc dostanete do slovenského města Štúrovo (2,8 km).

Kde budete spát?

Pokoj Classic (17-19 m²) je vybavený manželskou postelí nebo dvěma oddělenými jednolůžky (varianta Twin) a neumožňuje přistýlku. Součástí pokoje je také koupelna se sprchovým koutem, toaletními potřebami a fénem na vlasy. K vybavení dále patří televize, křesla k posezení a WiFi připojení.

Apartmán je vhodný pro náročnější hosty, kteří si užijí více prostoru (25-30 m²) ve dvou oddělených pokojích. V jednom najdete dvě pohodlné postele, druhý je vybavený rozkládacím gaučem, který poslouží jako přistýlka. K dispozici budete mít také kuchyňský kout s mikrovlnnou troubou, varnou konvicí a nádobím, koupelnu se sprchovým koutem, toaletními potřebami a fénem, klimatizaci, minibar, televizi a WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno pro vás bude nachystaná bohatá snídaně formou bufetu přímo v hotelu. Z nabídky slaných, sladkých, studených i teplých jídel si jistě vyberete. Hotel se ochotně přizpůsobí vašim i speciálním dietním požadavkům, stačí o nich informovat dopředu. K obědu doporučujeme navštívit restauraci Szent Adalbert Bistro, kde si potrpí na čerstvé suroviny, lokální produkty a tradiční postupy. Vynikající večeři o dvou chodech si vychutnáte v restauraci Prímás Pince cca 100 m od ubytování. Těšit se můžete na přívětivou domáckou atmosféru a maďarské i mezinárodní speciality.

Kde budete relaxovat?

Přímo v hotelu wellness centru nenajdete, na dovolené v Maďarsku ale nikdy nebudete mít o lázeňské zážitky nouzi. Jen 850 m od hotelu stojí lázně Esztergomi Strandfürdő. Ve vnitřní části na vás čeká zážitkový bazén, vířivka, termální bazén, dětský bazén, japonský wellness bazén a bazén se skluzavkami. Venkovní část zahrnuje plavecký bazén, dětský bazén, termální bazén, venkovní skluzavky a zážitková bazén. Součástí je také saunový svět, fitness centrum a bohatá nabídka masáží.

Hotel Adalbert Szent György Ház ***

Hotel Adalbert Szent György Ház ***

Szent István Tér 10. , Esztergom
Maďarsko

Provozuje společnost:
Szent Adalbert Központ Szálloda és Étterem IČ: 0018615850


+36 33 541 972

info@hoteladalbert.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 3 500 Ft/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Baby friendly
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od lázní
1,3 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
1,3 km
Sjezdovka
25 km

Tipy na výlet

Termální a zážitkové lázně Aquasziget

Termální a zážitkové lázně AquaszigetTip na výlet

Přímo ve středu města Ostřihom, kousek od Mostu Marie Valérie i ostřihomského hradu, můžete navštívit jeden z nejnovějších a nejmodernějších lázeňských komplexů v Maďarsku. Jsou jím Termální a zážitkové lázně Aquasziget, které nabízejí nesčetné možnosti relaxace i zábavy pro celou rodinu. V komplexu naleznete 10 vnitřních a venkovních bazénů, mezi kterými nechybí relaxační bazén s masážními tryskami, plavecký bazén, dětský či bazén s vlnobitím. V letní sezóně je v provozu také venkovní letní koupaliště s dětským hřištěm i hřištěm na plážový volejbal. Děti a milovníky adrenalinu zde nadchnou tobogany - ten nejdelší měří 60 m a je vybaven zvukovými a světelnými efekty. Pokud ale dáte spíše přednost odpočinku, zavítejte do wellness centra s orientální relaxační zónou a saunovým světem se 4 saunami. Nejoblíbenější z nich je „růžová sauna“ – jde o kombinaci sauny a parní lázně, kde budete odpočívat ve vůni éterických olejů.

Otevírací doba:

  • Denně: 9:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 4 900 - 6 000 HUF/osoba
  • Děti: 2 400 - 3000 HUF/osoba
  • studenti a senioři: 3 000 - 3 700 HUF/osoba
  • Kombinovaný vstup do lázní wellness: 5 800 - 7 200 HUF/osoba
Více informací
Ostřihom
Ostřihom
Ostřihomská bazilika
Ostřihomská bazilika
Budapešť
Budapešť