Říká se, že všechny cesty vedou do Říma, a tak se do italské metropole vydejte na nezapomenutelný pobyt v Hotelu Santa Maria Inn. Ubytování leží v samém srdci města, a tak to k památkám jako Římské koloseum, Forum Romanum či do Vatikánu budete mít jen kousek. Těšte se na útulný hotel s moderními pokoji, příjemný start dne v podobě lehké snídaně i pověstnou italskou pohostinnost.

O ubytování

Santa Maria Inn je útulný hotel ležící přímo v srdci Říma. Nabízí elegantní ubytování nedaleko nejznámějších římských památek, stanice metra i železniční zastávky. Navíc se můžete těšit na příjemnou rodinnou atmosféru a vyhlášenou italskou pohostinnost.

K dominantě Říma Koloseu (1,4 km) se dostanete procházkou přes Trajánův park na pahorku Oppio. V pěší vzdálenosti se nachází také Forum Romanum (1,5 km), fontána Di Trevi (2 km) či nejzachovalejší antická památka v Římě Pantheon (2,5 km). Pouhých 5 km to budete mít do Vatikánu s bazilikou sv. Petra a Svatopetrskému náměstí s Apoštolským palácem. Při návštěvě Vatikánu byste rozhodně neměli minout vatikánská muzea, která mimo jiné zahrnují Sixtinskou kapli, Etruské muzeum či Raffaelovy sály. Po dni stráveném chozením po památkách si můžete odpočinout v úchvatných Vatikánských zahradách, které se rozkládají na více než polovině celkové rozlohy státu.

V okolí ubytování vás nadchnou čtvrti San Lorenzo a Monti, kde najdete nejen autentickou atmosféru, ale také spoustu skvělých restaurací, kaváren, barů a butiků.

Moře a pláže

Obrovskou výhodou Říma je, že jeho centrum leží jen 35 km do Tyrhénského moře, a tak můžete výlety po památkách snadno zkombinovat s odpočinkem na pláži. Mezi místními jsou velmi populární pláže v regionu Ostia, kam se dá z Říma dostat příměstským vlakem za 40 minut ze zastávky Porta San Paolo. Autem se pak snadno dostanete i na další krásné pláže jako Lido di Castel Fusano (29 km), Torvajanica (37 km) či Focene (38 km).

Kde budete spát?

Během pobytu v Římě se vaším domovem stane komfortní dvoulůžkový pokoj Classic s vlastní koupelnou. Součástí vybavení je klimatizace, WiFi připojení, LCD TV a set na přípravu čaje a kávy. V moderní koupelně najdete sprchový kout, toaletu a umyvadlo se zrcadlem. Ve společných prostorách je k dispozici kuchyňský kout, kde si můžete uvařit. Pohovku v pokoji lze využít jako přistýlku pro třetí osobu.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno se těšte na lehkou snídani ve formě jogurtu s pečivem, ovocem, čajem a kávou. Snídaně probíhá formou donášky na pokoj v předem dohodnutý čas.

Hotel Santa Maria Inn ***

Hotel Santa Maria Inn ***

Via Rattazzi 2C , Rome
Itálie

Provozuje společnost:
BETTER BOOKINGS LTD IČ: 10720746


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
13:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 18 €/noc - do 15 kg
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Hotel nemá vlastní parkoviště

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,6 km
Vzdálenost od moře
37 km
Zastávka
18 m
Aquapark
15,3 km

Tipy na výlet

Římské Koloseum

Římské Koloseum Tip na výlet

Koloseum (italsky Colosseo) je nejznámější památkou v Římě a zároveň jednou z nejikoničtějších staveb světa. Budování největšího amfiteátru Římské říše započalo roku 72 našeho letopočtu za vlády císaře Vespasiána, a to na místě bývalého paláce císaře Nera. Doba největší slávy Kolosea nastala v období po jeho otevření, kdy se amfiteátr stal dějištěm gladiátorských zápasů, veřejných slavností, zápasů s divokou zvěří, poprav i divadelních akcí. Kapacita hlediště byla přitom neuvěřitelných 50 000 diváků.

Poslední gladiátorské zápasy či lovy zvířat se v aréně odehrály kolem roku 520 n. l. Poté Koloseum několikrát změnilo svůj účel – v průběhu staletí sloužilo jako pevnost, dílny či hřbitov. Ve středověku poskytovalo ubytovací kapacity pro nedaleký klášter, a následně se dokonce stalo zdrojem stavebního materiálu pro výstavbu různých paláců, baziliky sv. Petra a dalších renesančních budov. Ve své historii bylo Koloseum mnohokrát vážně poničeno zemětřeseními.

Do současnosti se kvůli stáří stavby a zemětřesením zachovala zhruba třetina z původní podoby Kolosea. Přesto jde o monumentální stavbu s řadou velmi zachovalých detailů, a to zejména v podzemní části. Dnes Koloseum patří k nejnavštěvovanějším památkám světa a v roce 2007 bylo zvoleno jedním ze 7 Nových divů světa.

Římské koloseum je návštěvníkům otevřeno každý den v roce kromě 1. 1. a 25. 12. Otevřeno je vždy od 8:30, zavírací doba se liší dle ročního období.

Více informací
Forum Romanum
Forum Romanum
Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi