Zažijte kousek ráje na zemi! Ubytujte se v resortu Holiday Park Zelena Punta *** přímo ve středomořském borovicovém háji a jen pár kroků od pláže. Těšit se můžete na bohaté snídaně a večeře formou bufetu, zábavný animační program pro děti a zajímavé tematické dny i večery. Na výlet můžete vyrazit třeba do národního parku Kornati či do nedalekého Zadaru.

O ubytování

Resort Holiday Park Zelena Punta *** se nachází na kraji malebné vesničky Kukljica na chorvatském ostrově Ugljan. Tomu se přezdívá "zelený ostrov", jelikož je pokrytý hustým lesem, borovicemi, olivovníky, fíky a další vegetací. Spolu s čistým mořem a kouzelnými zátokami zde najdete opravdový kousek ráje na zemi.

Kukljica je původně rybářská vesnička v jihovýchodní části ostrova, s krásným výhledem na ostrov Pašman. Projděte si krásné historické centrum a navštivte kostel z 15. století v Kostanjské zátoce (1,8 km). Těšit se můžete také na bohatý kulturní život, přes léto se zde odehrávají různé festivaly a slavnosti, stejně jako na výtečnou gastronomii.

Vesnice bývá označovaná také za bránu národního parku Kornati a přírodního parku Telaščica, výletní cíle všech milovníků přírody tak budou poměrně jasné. Kromě poznávání přírodních parků můžete vyrazit také do nedalekého Zadaru, kam se dostanete za necelou půlhodinu trajektem. Město s více než 3 000 lety historie vás zaručeně uchvátí.

Moře a pláže

Přímo u ubytování budete mít populární pláž Zelena Punta. Ta je částečně betonová, oblázková i písková, porostlá stromy, které jí dodávají přírodní stín. U pláže je mělčina vhodná i pro děti a kousek od břehu čekají skvělé nafukovací atrakce. Nechybí půjčovna šlapadel a sportovního vybavení a plážový bar.

Kousek od Kukljice se nachází další zajímavé pláže. Navštívit můžete třeba nudistickou pláž Jelenica (1,8 km), nebo krásné pláže Mala (1,4 km) a Velika Sabuša (1,7 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze 132 apartmánů umístěných v klidném borovicovém lese. Většina z nich má také výhled na moře. Každý apartmán má vlastní koupelnu s vanou, televizi, klimatizaci, kuchyňku a WiFi připojení.

  • Apartmán A měří 32 m² a zahrnuje ložnici s manželskou postelí, psacím stolem a šatní skříní a obývací pokoj s pohovkou, kuchyňským koutem a jídelním stolem. Apartmán má i vlastní balkon s venkovním posezením.

  • Apartmán B je stejně vybavený jako varianta A, liší se pouze velikostí – měří 40-45 m², a modernějším interiérem.

  • Apartmán C má plochu 45-55 m² a skládá z ložnice s manželskou postelí, pokoje s oddělenými lůžky a obývacího pokoje s pohovkou. Nechybí balkon s posezením.

  • Apartmán D je velký cca 70 m² a nabídne obývací pokoj, kuchyňský kout, tři samostatné ložnice a dva balkony.

Na čem si pochutnáte?

V hlavní restauraci resortu se servírují snídaně a večeře ve formě bohatého bufetu, plného středomořských specialit a lokální kuchyně. Během dne můžete navštívit také plážový bar Skakaona, kde si pochutnáte na grilovaných specialitách a nejlepší pizze na ostrově.

Cestujete s dětmi?

V sezóně je pro nejmenší hosty připraven pestrý animační program, ze kterého budou jednoznačně nadšení.

Něco navíc

Holiday Park Zelena Punta *** pořádá různé aktivity pro celé rodiny, stejně jako speciální tematické večery nebo rodinné dny, jako je nedělní grilování se zábavou a hudbou.

Holiday Park Zelena Punta

Holiday Park Zelena Punta

Kukljica 106 , Kukljica
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Zelena Punta Resort d.o.o. IČ: 081136957


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
14:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 19 €/noc - do 20 kg
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Vzdálenost od moře
75 m

Tipy na výlet

Národní park Kornati

Národní park Kornati Tip na výlet

Kornati je název pro skupinu 147 ostrovů a útesů různých tvarů a velikostí v jižní části Severní Dalmácie. Celé souostroví nese název podle největšího ostrova, kterým je Kornat. Většina, konkrétně 89 z Kornatských ostrovů, je součástí Národního parku Kornati. Území na ostrovech je poměrně nehostinné. Jedná se v podstatě o vápencová skaliska bez zdrojů sladkovodních pramenů.

Právě díky své neobyvatelnosti si zdejší jedinečná příroda stále uchovala svůj původní ráz. Povrch ostrovů je většinou holý. Ojedinělý porost tvoří převážně šalvěj a další byliny. Kornati jsou oblíbené především mezi jachtaři a výletníky na lodích. Slunný labyrint moře a ostrovů v kombinaci s nedotčenou přírodou jsou zkrátka nezapomenutelné. V kontrastu s nehostinností ostrovů je mořský život naopak velmi bohatý. Zdejší vody jsou plné ryb, hlavonožců a dalších vodních živočichů.

Na některých ostrovech lze spatřit pozůstatky římských sídel. Například v mělkém průlivu Mala Proversa mezi ostrovy Dugi otok a Katina jsou ve vodě dobře viditelné trosky veliké římské stavby z 1. století našeho letopočtu, která době Římanů stávala na pevnině.

Vstup do parku je přísně kontrolován a odvíjí se od měsíce návštěvy, velikosti lodě a počtu dní.

Informace o cenách vstupného naleznete zde.

Více informací
Zadar
Zadar
Přírodní parky Vransko jezero
Přírodní parky Vransko jezero
Biograd na Moru
Biograd na Moru