Užijte si vysočinu stylově. Forest Resort ***** – to je nejen luxusní ubytování sladěné s přírodou, ale také perfektní výchozí bod pro výlety. Vyrazte k vodní nádrží Vír, navštivte památky v okolí nebo pokořte strach a zdolejte nedaleké Via ferraty. Těšit se můžete také na bohaté snídaně formou bufetu a sklenku prosecca na uvítanou.

O ubytování

Luxusní Forest Resort ***** se nachází na Vysočině, v malebném údolí řeky Svratky, nedaleko vodní nádrže Vír. Místní lokalita má co nabídnout turistům, sportovcům i milovníkům památek, každý si zde přijde na své.

Údolí řeky Svratky vás okouzlí především nádhernou krajinou, kterou můžete náležitě obdivovat při různorodých výletech. Vyrazte k Vírské vodní nádrži (1,1 km) a shlédněte dolů z mohutné přehradní hráze, třetí nejvyšší v republice. Prohlédněte si prastarou borovici v zatopené obci Chudobín (4,9 km), která se stala Stromem Roku 2019, nebo si užijte výhled z četných rozhleden a vyhlídek – Klubačice (450 m), Rossiho skála (25 m), Hraběcí stolek (3,1 km), Karasín (4,2 km) či Horní les (8,2 km). Nenechte si ujít ani procházku údolím Chlébského potoka (21,8 km) které je v jarním období doslova pokryté bílými kvítky bledulí.

Chcete si užít trochu adrenalinu? V okolí na vás čeká hned několik lezeckých tras – Ferrata na Ledové stěně (500 m), Via ferrata na Jezerní stěně (900 m) a Via ferrata Horní vyhlídka (3,1 km). U přehrady je také vodácký kanál s pořádně ledovou vodou (ani v létě nemívá víc než 10 °C), kde můžete otestovat své schopnosti na raftu či kajaku. V zimě zase budete mít na dosah pár menších lyžařských areálů – Dalečín (14,4 km), Karasín (10,1 km), Nový Jimramov (20,1 km), Olešnice na Moravě (12,4 km) a Nové Město na Moravě (26,6 km). Sjezdovky jsou zde uměle zasněžované, vhodné pro začátečníky i pokročilejší lyžaře.

Udělejte si výlet také za památkami a za kulturou. Navštivte zříceniny Zubštejn (11,4 km), Dalečín (13,5 km), Pyšolec (2,5 km) nebo Aueršperk (8,8), projděte si gotický hrad Pernštejn (17,4 km) a v Bystřici nad Pernštejnem (7,9 km) se podívejte do Městského muzea či Muzea veteránů značky Tatra. Více o dobovém stylu života zjistíte v Selském stavení ve Věstíně (4,2 km) a Centru Eden (9,8 km), které je věnované nejen historické tradici, ale také ekologickému stylu života, šetrnému přístupu k přírodě a ochraně životního prostředí. S dětmi pak můžete vyrazit také do zábavního parku Šiklův Mlýn (19,5 km) nebo na strašidelný zámek Draxmoor (15,7 km).

Kde budete spát?

Těšit se můžete na stylové ubytování s prvky luxusu, ale stále útulným a hřejivým interiérem díky bohatému využití přírodních materiálů. K dispozici budete mít vlastní koupelnu, minibar, sadu na přípravu kávy a čaje, televizi a WiFi připojení.

  • Dřevostavba je samostatný domek, který vám poskytne maximální soukromí. Díky zelené střeše a dřevěnému obložení dokonale splyne s okolím, uvnitř najdete manželskou postel a malé posezení. V koupelně je sprchový kout.

  • Pokoj Deluxe se nachází v podkroví prvorepublikové vily a je vybavený manželskou postelí a psacím stolem s židlí. V koupelně najdete sprchový kout a vanu.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace v přízemí vily vás osloví krásným interiérem i vytříbenými chutěmi. Moderní menu je postavené na čerstvých, lokálních surovinách a sezónně se obměňuje, můžete tak vždy ochutnat to nejlepší z regionu. V zimě dotáhne atmosféru k dokonalosti velké interiérové ohniště, v létě se zase můžete osvěžit čepovaným plzeňským pivem.

Cestujete s dětmi?

Po rodiny s dětmi je v resortu k zapůjčení dětská postýlka. Nejmenší hosté se také vyřádí na venkovním hřišti.

Forest Resort

Forest Resort

Vír 207 , Vír
Česká republika

Provozuje společnost:
Positive Service a.s. IČ: 06128564


+420566566111

hello@forestresort.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:30
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,9 km
Vzdálenost od jezera
1,1 km
Zastávka
0,4 km
Sjezdovka
14,4 km
Běžkování
9,8 km

Tipy na výlet

Tišnov

Tišnov Tip na výlet

Tišnov leží přibližně 25 km severozápadně od Brna v nejsevernějším okraji jižní Moravy. Díky tomu je nazýván bránou Vysočiny. V okolí náměstí Míru se nachází většina tišnovských památek - kostel sv. Václava s mohutnou věží, novorenesanční radnice nebo několik původních barokních domů. Při procházce městem zamiřte do jihozápadní části Tišnova, která se mírně svažuje k řece Svratce. Dříve zde sídlili drobní řemeslníci, kteří vlastnili nevelké domky, mezi kterými vedly úzké uličky. Tři z těchto uliček se dochovaly do dnes. Ta nejužší, Koželužská, patří díky šířce 77,5 centimetrů mezi nejužší v Česku.

Jaká je nejvýznamnější památka v okolí Tišnova?

Jedná se o klášter Porta coeli v Předklášteří, kam se z Tišnova dostanete krátkou procházkou. V areálu sídlí Podhorácké muzeum a můžete zde navštívit klášterní pivovar nebo kavárnu.

Nad východní částí Tišnova se na kopci Klucanina tyčí rozhledna. Dostanete se k ní po modré nebo žluté turistické značce. Rozhledna je celoročně otevřená.

Více informací
Šiklův Mlýn
Šiklův Mlýn
Nové Město na Moravě
Nové Město na Moravě
Hrad Pernštejn
Hrad Pernštejn