Chcete si užít pobyt v přírodě, ale stále na dosah kultury a památek velkoměsta? Pak vyrazte do průhonického Pensionu Coloseum. Z jedné strany budete mít překrásný zámecký park zapsaný na seznamu UNESCO, z druhé strany přírodní park Botič – Milíčov, jen něco přes kilometr vás bude dělit od legendárního Aquapalace Praha a do centra českého hlavního města je to pouhých 15 km. Navíc si užijete skvělé snídaně formou bufetu a do aquaparku budete mít vstup se slevou.

O ubytování

Pension Coloseum se nachází v Průhonicích, jen kousek od Prahy. Jde o skvělý výchozí bod k pěším i cyklistickým výletům, objevování památek i brouzdání přírodou.

Pouhých 400 m od pensionu najdete průhonický zámecký park zapsaný na seznamu UNESCO, protkaný cca 40 km pěších tras. Pokud se vydáte na druhou stranu, po cca půl hodině chůze dojdete do přírodního parku Botič – Milíčov s Černým rybníkem (1,7 km) a naučnou stezkou Povodím Botiče. A pokud si po výletech chcete užít trochu relaxace, vydejte se do aquaparku Aquapalace Praha (1,3 km), kde na vás čeká přes 9 000 m² vodní plochy.

Vynechat samozřejmě nesmíte ani návštěvu našeho hlavního města (15 km). Pokud už jste neznámější pražské památky, jako je Karlův most, Pražský hrad, Malá Strana nebo Staroměstské náměstí viděli mnohokrát, zkuste se projít po méně turisticky exponovaných místech, jako jsou Branické skály a Hradiště Děvín na březích Vltavy, Rajská zahrada na Žižkově nebo rozhledna Doubravka na Černém mostě. V zimě vás zase okouzlí nádherné pražské vánoční trhy, které promění centrum města v pohádkovou říši.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z 15 komfortně zařízených pokojů. Každý pokoj je vybaven vlastní koupelnou se sprchovým koutem, WC a fénem, televizí, WiFi připojením a úložnými skříněmi.

Na čem si pochutnáte?

V penzionu se servírují snídaně formou bufetu s výběrem slaných i sladkých pokrmů. Oběd či večeři si potom můžete dopřát v některé z oblíbených restaurací v okolí.

Pension Coloseum

Pension Coloseum

Květnové náměstí 5 , Průhonice
Česká republika

Provozuje společnost:
Coloseum Průhonice s.r.o. IČ: 02892341


725 431 683

pension@coloseum.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od rybníka
0,4 km
Zastávka
10 m
Aquapark
1,3 km

Tipy na výlet

Praha

Praha Tip na výlet

Hlavní město České republiky ležící na řece Vltavě se vyznačuje dlouhou a bohatou historií a je domovem řady důležitých kulturních památek. I proto je jeho historické centrum od roku 1992 zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a obecně je považováno za jedno z nejkrásnějších měst v Evropě. Není divu, že pražské památky přilákají ročně miliony turistů z celého světa.

Ani vy byste si proto neměli nechat ujít:

  • Pražský hrad
  • Karlův most
  • Staroměstské náměstí s Pražským orlojem

Mezi další významné památky, které byste neměli minout, patří také například Josefov, Petřín nebo Vyšehrad. Když vás historie omrzí, můžete vyrazit za kulturou do Národního divadla, a s dětmi za poznáním do Pražské ZOO a Botanické zahrady v Tróji, či vodními aktivitami v Aquapalace Praha. A pokud Prahu navštívíte v zimě, nenechte si ujít vyhlášené vánoční trhy s kouzelnou atmosférou.

A malý tip navíc: jestli toho chcete v Praze vidět co nejvíce, vyhraďte si na prohlídku města alespoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Více informací
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha
Průhonický zámek a park
Průhonický zámek a park
Přírodní park Botič - Milíčov
Přírodní park Botič - Milíčov