Pivovarský dvůr Lipan v jižních Čechách je nejen místem s poutavou atmosférou a historií, ale také skvělým výchozím bodem k úžasným výletům. Posilněte se bohatou snídaní a vyrazte do Tábora, Písku, Českých Budějovic či dalších měst plných historických památek a zábavných atrakcí. Nezapomeňte také ochutnat místní pivo, na jehož přípravu se můžete podívat v salonku restaurace. Po návratu se můžete osvěžit v koupacím jezírku s biotopem.

O ubytování

Pivovarský dvůr Lipan se nachází v jihočeské obci Dražíč, nedaleko Týna nad Vltavou a Bechyně. Byl vybudován v roce 1997 v areálu bývalého lihovaru. V současnosti jde o minipivovar s vlastní značkou piva Lipan. Místo je ale lákavé nejen pro milovníky tohoto zlatavého moku, kromě zajímavého ubytování se můžete těšit i na celou řadu zajímavých výletních cílů a atrakcí v okolí.

V nedaleké Bechyni (8,8 km) na vás čeká renesanční zámek s prohlídkovou trasou Život Petra Voka na zámku v Bechyni, Městské muzeum či Mezinárodní muzeum keramiky. Narazíte zde také na zajímavé technické památky – Bechyňskou duhu, most z roku 1928, a Elinku, nejstarší meziměstskou elektrickou dráhu ve střední Evropě, kterou se svezete až do Tábora.

Tábor (34,6 km) vás okouzlí gotickou radnicí s Husitským muzeem, botanickou zahradou s unikátním systémem třídění rostlin podle jejich užitečnosti a významu, věží Kotnov a Bechyňskou bránou nebo tajemným městským podzemím. Navštívit můžete i jednu z nejmladších zoo v republice a zajímavá muzea (čokolády a marcipánu, Lega nebo pivovarnictví).

Na dosah budete mít i další skvělá místa – Písek (15,3 km) s legendárním mostem, dětskou galerií a ski areálem, Týn nad Vltavou (11,1 km) s krásnými historickými památkami a zajímavými muzei, Milevsko (18,6 km) s jedním z nejstarších klášterů v republice nebo České Budějovice (47,3 km) s dlouhou historií v pivovarnictví.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z komfortních pokojů a apartmánů přímo v hlavní budově. Všechny pokoje jsou modernizované, vybavené koupelnou s vanou nebo sprchovým koutem.

  • Dvoulůžkový pokoj disponuje dvoulůžkem, stolkem s posezením a šatní skříní.

  • Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou nabídne manželskou postel a rozkládací pohovku. V pokoji je také psací stůl a úložný nábytek.

  • Čtyřlůžkový apartmán zahrnuje samostatnou spací zónu s manželskou postelí a obývací pokoj s přistýlkou s lamelovým roštem a matrací. Nechybí úložný nábytek.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové restauraci si pochutnáte především na specialitách české kuchyně. Kromě místního piva Lipan, které se vyrábí přímo v areálu, nabízí také široký výběr alkoholických i nealkoholických nápojů. Součástí restaurace je i salonek s varnou, kde se můžete podívat na vaření piva, nebo letní zahrádka.

Kde budete relaxovat?

V létě si užijete zasloužený relax ve venkovní odpočinkové zóně s koupacím biotopem.

Pivovarský dvůr Lipan

Pivovarský dvůr Lipan

Dražíč č. 50 , Týn nad Vltavou
Česká republika

Provozuje společnost:
PAPULA s.r.o. IČ: 26023849


++420 605 871 136

jan.papula@pivovar-lipan.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
400 Kč/pobyt
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Konferenční místnost
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
9,6 km
Vzdálenost od lázní
3,2 km
Zastávka
100 m

Tipy na výlet

Město Bechyně

Město Bechyně Tip na výlet

Bechyně leží přibližně 19 km jihozápadně od města Tábor. Historické jádro se rozkládá nad údolím řeky Lužnice, od které se vám naskytne okouzlující pohled na panorama města na kopci s několika dominantami. Jednou z nich je pozdně gotický Františkánský klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie, jehož historie sahá až k tábořištím starých Slovanů ze 7. století. Nyní zde naleznete raritní ambit se sklípkovou klenbou nebo historickou budovu špitálu. Komplex oplývá jedinečným geniem loci. Druhou dominantou je zámek Bechyně, který vznikl přestavbou původního hradu z roku 1268. Návrh má na svědomí známý italský architekt Baldassare Maggi z Arogna. Práci zadal šlechtic Petr Vok z Rožmberka a proběhla v letech 1581–1584. Tak dostala budova svůj manýristicko-renesanční kabát. Dnes slouží zámek jako galerie i místo pro společenské události. Nabízí také komentované prohlídky, při kterých vám bude vylíčena podrobná historie areálu a můžete si prohlédnout například impozantní Vokův svatební sál. Velice populární turistické cíle jsou romanticky kaňon Židovy strouhy nebo vodopád pod Libuší. A když už jsme u té turistiky, v Bechyni se nachází jediné muzeum turistiky u nás. Najdete jej ve staré synagoze v centru města.

Tipy na výlet:

  • Zámek Bechyně
  • Františkánský klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie
  • Muzeum turistiky
  • Městské muzeum Bechyně
  • Židova strouha
  • Vodopád pod Libuší
  • Duhový most
  • Zřícenina hradu Dobronice
  • Stadlecký řetězový most
Více informací
Písek
Písek
Tábor
Tábor
České Budějovice
České Budějovice