Užijte si pobyt v obklopení přírody, ale zároveň na dosah historickému městu Písek. Chata Živec leží mezi lesy a loukami jen pár kroků od rozhledny a vyhlídky. Zároveň se odtud však dostanete do 10 minut jízdy autem až do centra Písku, kde najdete třeba nádherný kamenný most. V ceně pobytu jsou snídaně formou bufetu i parkování.

O ubytování

Chata Živec se nachází uprostřed krásné přírody Píseckých vrchů. Během pobytu na vás čeká klid, malebná krajina a spousta atraktivních možností trávení volného času.

Přímo u chaty si mohou malí i velcí užít trošku adrenalinu v lanovém centru a 3D bludišti. Za krásnými panoramaty se vypravte na rozhlednu Jarník (800 m) nebo na Vyhlídku píseckých lesníků. Obě vyhlídková místa leží nedaleko od sebe, a tak je zvládnete navštívit i během jednoho výletu. Dalšími blízkými cíli procházek jsou například lom U obrázku (300 m) a obora U Vodáka s muflony, daňky a další lesní zvěří. Spoustu možností vyžití nabízí nedaleké město Písek (3 km), kde se projdete po nejstarším mostě ve střední Evropě. Součástí areálu hradu Písek je Prácheňské muzeum s expozicí o historii města a starých řemeslech. Za vidění stojí také hrad Zvíkov (25 km) nebo zámek Orlík (40 km).

Kde budete spát?

Čeká na vás komfortní ubytování ve dvoulůžkovém pokoji typu Standard. Pokoje jsou vybaveny v jednoduchém stylu, avšak najdete v nich vše, co během pobytu v obklopení přírodou budete potřebovat. Součástí je vlastní koupelna se sprchovým koutem, WiFi připojení, televize a posezení.

Na čem si pochutnáte?

Pochutnáte si na poctivé české kuchyni připravené z kvalitních surovin. Každý den pobytu zahájíte bohatou bufetovou snídaní s pestrým výběrem studených i teplých jídel. Poté je po celý den možné objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku restaurace.

Chata Živec

Chata Živec

V Živci 440 , Písek
Česká republika

Provozuje společnost:
DIO restaurant a penzion Putim s.r.o. IČ: 11641312


601 339 540

info@chatazivec.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od jezera
2,1 km
Zastávka
2,7 km
Sjezdovka
7,4 km
Běžkování
6 km

Tipy na výlet

Písek

Písek Tip na výlet

Město Písek leží na řece Otavě a může se pyšnit jak bohatou historií, tak mnoha moderními zajímavostmi. Jednou z největších atrakcí je nejstarší kamenný most u nás, který nechal již ve 13. století postavit Přemysl Otakar II. jako součást zlaté stezky. Další zajímavostí je také část nábřeží s barevnými domy přezdívaná Amsterdam. Na jižním okraji historického centra se nachází Kostel Narození Panny Marie. Z dvojice jeho věží si můžete užít výhled do okolí.

Jaké další turistické cíle Písek nabízí?

  • Zemský hřebčinec Písek
  • Výstavy soch z písku
  • Městský ostov

Pokud vás zajímá dobová technika, vydejte se do elektrárny královského města Písek. V expozicích Prácheňského muzea se zase dozvíte více o rýžování zlata nebo rybářství.

Více informací
Kamenný most v Písku
Kamenný most v Písku
Sladovna Písek
Sladovna Písek
Hluboká nad Vltavou
Hluboká nad Vltavou